Geschatte leestijd: 3 minuten
We gaan op de Italiaanse tour met een heel fijn driegangenmenu! Dit keer maken we dat met de Crisp functie van de Whirlpool combimagnetron. Hier heb ik jullie al eerder over verteld en als jij die functie ook op jouw apparaat hebt dan heb jij in no-time dit fijne menu op stafel staan. Voor het voorgerecht maken we Italiaanse bruschetta met Crisptechnologie. Het fijne hieraan is dat we de oven niet hoeven voor te verwarmen, we het brood niet lang hoeven af te bakken en zó klaar zijn. De afbak-ciabatta hoeft namelijk maar een paar minuutjes op de Crispplaat. Dit is een heel mooi basis recept voor bruschetta die je zeker vaker zult maken.
Italiaanse bruschetta met Crisptechnologie
Goed die Crisp functie dus…. Hoe zit dat? Het zorgt ervoor dat je eten sneller klaar is en tegelijkertijd knapperig blijft. Waar sommige gerechten in een reguliere oven echt een hele tijd moeten bakken en de oven ook nog eens moet voorverwarmen zet je de Crisp functie aan en gaat hij gelijk aan de slag.
De oorsprong van bruschetta gaat terug tot het oude Romeinse rijk, waar het diende als een manier om oud brood nieuw leven in te blazen door het te roosteren en te besprenkelen met olijfolie en knoflook.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Italiaanse bruschetta met Crisptechnologie
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Breng een pan met water aan de kook en zet een kruis op de bolle kant van de tomaten. Dompel ze onder in het hete water en laat even blancheren. Het vel zal hierdoor los komen te zitten.
- Haal de tomaten uit de pan met een schuimspaan en ontvel ze. Snijd ze in kwarten en verwijder de pitjes, daarna in kleine blokjes snijden.
- Doe de blokjes tomaat in een kom en voeg hier de gesnipperde knoflook een scheut olijfolie aan toe. Breng op smaak met peper en zeezout en scheur wat blaadjes basilicum en mix deze bij de tomaat.
- Snijd de ciabatta in plakken en besmeer beide zijdes met teentje knoflook en dan olijfolie.
- Pak de Crispplaat van je Whirlpool combimagnetron erbij en leg hier een paar plakken ciabatta op. Zet de combimagnetron voor een minuut of 3 met de Crispfunctie aan en herhaal met de andere kant van de ciabatta. Nu heb je lekker crispy brood waar je de tomaat-mix op schept.
- Heerlijk Happen!
Wat maak je nog meer met deze handige Crispplaat? Ik maakte al eerder deze twee fijne recepten:
Dit fijne Basisrecept Elszasser flammkuchen.
Of deze heerlijke Pompoen kastanjechampignon quiche uit de Crisp.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
recept bruschetta