Geschatte leestijd: 3 minuten
Ciao ragazzi! Zoals we weten kunnen de Italiaanse zomers heet zijn, héél heet! En om het hoofd koel te houden eten de Italianen dan een granita. Deze Italiaanse granita al limone is half bevroren ijs met suiker en vaak een citroensmaakje. Het komt van origine uit de Siciliaanse keuken, waar ze héél vroeger (toen er nog geen vriezers waren) zelfs sneeuw uit de bergen gebruikten om dit vervolgens op smaak te brengen met rozenwater.
Italiaanse granita al limone
Het lekkere aan granita is dat je ontzettend kan variëren met smaken maar de meest verfrissende blijft altijd wel degene met citroen. Zo houd je je hoofd zeker koel! Gelukkig heeft Francine een ijsmaker, en hebben we dit recept in een handomdraai gemaakt. Niks mooiers dan in zo’n apparaat de ijskristallen te zien ontstaan tot de uiteindelijke granita.
Wij maakten het ijs in een ijsmachine, maar je kunt granita ook in een bak maken. Je moet dan zo n u en dan het ijs omscheppen. Dit vergt wel meer tijd dan een ijsmachine.
Je kunt dan met een vork het ijs omscheppen, het mag grof en korrelig zijn. Wellicht is de granita uit de ijsmachine ietsjes meer een sorbet-ijs, maar zeker niet romig omdat we verder dus geen melkproducten gebruiken.
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!
Italiaanse granita al limone
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 335 ml water
- 90 gram suiker
- 2 citroenen - biologisch
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Doe het water samen met de suiker in de steelpan en laat zachtjes koken voor ongeveer 5 minuten. Blijf ondertussen wel een beetje roeren. Zet na de 5 minuten het vuur uit en laat afkoelen.
- Rasp ondertussen de schil van de citroenen en pers deze uit. Het sap en de geraspte schil (zeste) heb je nodig.
- Zeef het sap voor de zekerheid even zodat je geen pitjes hebt. Je moet ongeveer 75 ml sap overhouden.
- Voeg vervolgens het sap en de schil (citroen zeste ) toe aan het suikerwater en roer goed door. Giet vervolgens het mengsel in de ijsmachine en laat voor ongeveer 45 tot 50 minuten draaien. Het ijs moet uiteindelijk een beetje brokkelig zijn.
- Schep uit de ijsmachine en serveer direct!
- Heerlijk Happen!
Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:
Italiaanse tagliatelle con asparagi.
Een echte carbonara maak je zo!
Maar ook deze paramigiana met aubergine wil je maken.
Of deze Italiaanse pizette di sfoglia.
Italiaanse tagliatelle con asparagi
Traditionele Italiaanse spaghetti carbonara
Deze Blog “Italiaanse granita al limone“ is een bijdrage van Tim van La Cucina Di Tim. We crossen virtueel met hem door Italië en hebben al heel wat mooie plekjes bezocht. En heel fijn om te weten: de reis is nog lang niet afgelopen! De komende tijd gaan we dus nog veel meer mooie Italiaanse klassiekers ontdekken. Een paar makkelijke en lekkere recepten zijn onder andere:
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Italiaanse granita al limone