Gekleurd yoghurt ijs met vers fruit

Gekleurd yoghurtijs met vers fruit

Homemade gekleurde ijsjes, fris, fruitig en gezond.
Gekleurd yoghurt ijs met vers fruit

Zelf yoghurtijs maken is niet alleen lekker maar ook nog eens heel erg leuk! En dan nog ook eens super gezond want we gebruiken géén suiker of kleurnummers, en ook geen e-nummers in dit recept. We gaan gekleurd yoghurtijs met vers fruit maken. Hoe we dan toch aan die mooie kleurtjes komen? Wel daar kreeg ik wat hulp bij in de vorm van Fenitas. De eigenaar Joey Fennema stuurde mij zijn zakjes met 100% natuurlijke kleurstoffen toe. Groen matcha poeder, roze pitaya, blauwe spirulina, en butterfly poeder wat zelfs van kleur kan veranderen. En als je dat allemaal gaat mixen met elkaar dan kun je hele leuke en verrassende ijsjes maken. Jullie zijn natuurlijk mijn kleurrijke smoohties gewend en deze ijsjes zijn eigenlijk gewoon bevroren smoothies. Super makkelijk dus om dit yoghurtijs te maken met maar een paar ingrediënten, èn allemaal puur natuur.

Gekleurd yoghurt ijs met vers fruit
Homemade gekleurd yoghurtijs met vers fruit.
Gekleurd yoghurt ijs met vers fruit

Gekleurd yoghurtijs met vers fruit

Homemade gekleurde ijsjes, fris, fruitig en gezond.
5 van 8 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: ijs
Keuken: European
Trefwoord: fruit, ijs, natuurlijke kleurstoffen, yoghurt
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 20 minuten
Porties: 6 ijsjes
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

 • yoghurt
 • bramen
 • passievrucht
 • blauwe spirulina poeder
 • pink pitaya poeder
 • pruimen
 • frambozen
Zet alles op je lijst +

En zo maak je het:

 • Pureer het fruit tot het helemaal zacht is en schep het stuk voor stuk in bakjes. Je kunt ook al wat fruitsoorten met elkaar mengen.
 • Neem een aantal bakjes erbij en doe hier wat yoghurt in. Schep een theelepel kleurenpoeder erin en mix net zo lang tot het poeder helemaal is vermengd met de yoghurt. Je kunt hiermee dus elke kleur van de regenboog maken.
 • Neem je ijsvorm erbij en schep met een lepel de yoghurt erin, daarna wat fruit en vul zo de bakjes op.
 • Met een lepeltje duw je voorzichtig naar beneden om zo de inhoud een beetje te mixen, en mijn welbekende "swirl" te krijgen.
 • Zet voor minimaal twee uur in de vriezer.
 • Heerlijk Happen!
Ik gebruik ook het fruit wat je kunt kopen in de doosjes in de vriezer van je supermarkt. 
Hoe krijg je het ijsje eruit? Heel even de buitenkant van de vormpjes onder warm water houden, dan trekken en zo glijden ze zo uit de vorm. 
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Gekleurd yoghurt ijs met vers fruit
Yoghurtijs maken is helemaal niet moeilijk.

Gekleurd yoghurtijs met vers fruit

Gebruik maken van wat de natuur ons te bieden heeft en verder geen schadelijke stoffen toevoegen, dat is natuurlijk top. Ijsjes als deze smaken natuurlijk heel anders dan ijs uit de supermarkt. Als je kijkt naar het hoofdingrediënt van vele ijsjes dan is suiker er nummer één van. En veelal heeft er geen stukje fruit bij in de buurt gelegen. Wil je toch wat zoeter ijs maken dan kun je overwegen om er bijvoorbeeld honing of agavesiroop doorheen te doen. Zo kun je gekleurd yoghurtijs met vers fruit maken en er ook nog zonder je slecht te voelen ervan genieten.

Kleurpoedertjes

En jouw yoghurtijs nóg kleurrijker maken kun je dus doen met de poeders van Fenitas. Roze door gebruik van pink pitaya. Dat heet ook wel dragon-fruit en is knetter roze als je hem opensnijdt. Het is de vrucht van een cactus en heeft een licht zoete smaak. En de blauwe spirulina is gemaakt van algen. Een super intense kleur die je ook weer kunt mixen met andere poeders en zo een hele regenboog aan verschillende kleuren ijs maken. En nu genieten van gekleurd yoghurtijs met vers fruit.

spirulina poeder
van li naar re: Matcha, spirulina, pink pitaya, butterfly poeder.

Andere kleurrijke recepten zoals Gekleurd yoghurtijs met vers fruit? Kijk maar eens naar deze:

Vers huisgemaakt ijs, super fris en ook nog gezond!
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

10 gedachten over “Gekleurd yoghurtijs met vers fruit”

 1. Pingback: Kersttoetje trio van ijs met chocoladesaus - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept