Estimated reading time: 3 minuten
Nduja… Wellicht denk je dat ik een schrijffout heb gemaakt?! Maar niks is minder waar, dit is de naam van een pittige Italiaanse smeerbare worst. Je spreekt het uit als [Nd-oe-sja], het komt uit de regio Calabrië in Italië. Redelijk makkelijk te verkrijgen bij je supermarkt, en anders delicatesse winkel. Het lijkt misschien wel een beetje op smeerbare chorizo. Het idee voor dit recept komt uit het laatste boek “Hommage” van Sergio Herman. Uiterst gevaarlijk natuurlijk om een eigen draai aan een recept van een sterrenchef te geven, maar ik deed het toch. Ok heel eerlijk, ik voegde er pasta aan toe, want van alleen een bordje mosselen zoals het in zijn boek staat kunnen we geen avond maaltijd maken. Deze Italiaanse Nduja mossel pasta is een aanrader! Een recept pasta mosselen.
Italiaanse Nduja mossel pasta
Als je een beetje fan bent van mosselen dan is het boek van Sergio Herman een mooie manier om er eens op een andere manier mee aan de slag te gaan. Er staan tal van leuke recepten in, die ook wij de gewone “stervelingen” kunnen maken. Zo zet je toch een soort Michelinsterren-waardig gerechtje op tafel. Verder is het ook een prachtig boek met tips en basisrecepten, zo leer je alles over de mossel en hoe ermee te koken.
Fan van pasta vongole? Dit is gewoon een soort Zeeuwse versie daarvan. Heerlijke mosselen uit één van de mooiste provincies van Nederland. Zo ontmoeten de Hollandse en Italiaanse keuken elkaar en maken we een prachtige maaltijd.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Italiaanse Nduja mossel pasta
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- ½ kilo Zeeuwse mosselen
- 1 el Nduja - ( smeerbare Italiaanse pittige worst )
- 3 el olijfolie
- 2 tenen knoflook - gesnipperd
- 2 sjalotten - gesnipperd
- 1 tl verse tijmblaadjes
- 1 tl versgemalen peper
- 100 ml witte wijn
- 1 el roomboter
- 3 el geraspte Parmezaanse kaas
- 2 takjes basilicumblaadjes
- 250 gram spaghetti
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We maken eerst de tomatenvierge (een soort tomatensalsa). Snipper de sjalot, haal het velletje van de tomaat en snijd in blokjes. ( Een tomaat ontvellen doe je het makkelijkste door er een kruis met een mes in te snijden en hem dan een halve tot een minuut in kokend water onder te dompelen. Het velletje laat dan los en je trekt het er zo vanaf.)
- Kook de spaghetti in een pan met water en zout.
- Verhit de olijfolie in de hapjespan en schep de Nduja, knoflook, sjalot, tijm, peper en mosselen in de pan. Blus af met de witte wijn en doe het deksel op de pan. Kook voor een minuut tot alle schelpen open zijn. Schep de spaghetti in de pan erbij en laat de boter in de pan smelten. Mix het geheel.
- Pak twee kommen erbij en schep de spaghetti erin, maak af met de Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes.
- Heerlijk Happen!
Dol op mosselen? Dat komt goed uit, ik ook! Hier nog een aantal hele fijne recepten voor je:
Wat denk je van deze krokante mosselen met couscous salade?
Of deze gefrituurde mosselen met knoflooksaus.
Ook lekker pittig zijn deze Zeeuwse mosselen in currysaus.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Deze blog is geschreven in samenwerking met het Nederlands Mosselbureau.
recept pasta mosselen
Awesome pasta recipe!!!