Italiaanse scroppino met citroensorbetijs

Italiaanse scroppino met citroensorbetijs

Geschatte leestijd: 3 minuten

We gaan een scroppino maken! De schrijfwijze wil nog wel eens verschillen want in Italië wordt sgroppino gebruikt met een G dus. De naam Sgroppino is afgeleid van het Venetiaanse woord ‘desgropante’. Het woord “grop” betekent knoop, en het verwijst daarmee naar “een knoopje losmaken”. Ofwel je keel verfrissen voor een volgende gang. Dat verfrissen doen we door het gebruik van citroensortbetijs. Je drinkt deze Italiaanse scroppino met citroensorbetijs dus eigenlijk tussen de gangen door tijdens je (kerst)diner. Een scroppino recept.

scroppino maken
Dit scroppino recept serveren we in prachtige flutes.

Maar hij kan ook heel prima bij het dessert gedronken worden. Dit scroppino recept is in maar een paar minuutjes gemaakt, wat betekent dat je niet heel lang weg hoeft te blijven van tafel. Bovendien kun je met dit verfrissende drankje indruk maken op je gasten. De combinatie van mousserende wijn, wodka en citroensorbet geeft de scroppino een heerlijke smaak. Serveer het in elegante glazen voor een extra vleugje sophistication. Dus waar wacht je nog op?

Italiaanse scroppino met citroensorbetijs
Serveer met een mooi krulletjes citroen aan het glas.

Italiaanse scroppino met citroensorbetijs

Scroppino recept, of sgroppino recept, hoe je het ook wilt schrijven het is simpel, lekker en echt verfrissend! Wederom een prachtig Italiaans recept wat uitblinkt in eenvoud. Je hebt voor deze Italiaanse scroppino met citroensorbetijs maar een paar ingrediënten nodig. En daarnaast is het dus ook heel makkelijk gemaakt. In Italië maken ze hem ook wel eens met grappa in plaats van prosecco.

Italiaanse scroppino met citroensorbetijs

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Italiaanse scroppino met citroensorbetijs

Italiaanse scroppino met citroensorbetijs

Dit typisch Italiaanse drankje wordt tussen de verschillende gangen gedronken, maar kan ook als dessert!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 44 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: tussengerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: citroensorbetijs, prosecco, wodka
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 300 gram citroensorbetijs
  • 45 ml wodka
  • 200 ml prosecco
  • 1 citroen

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Zet je glazen en wodka in de koelkast voordat je de scroppino's gaat maken.
  • Pak een kom erbij en doe hier alle ingrediënten in.
  • Met je handmixer mix je alles en schenk je het in de koude glazen.
  • Serveer met een krulletje of schijfje citroen aan het glas.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Andere fijneItaliaanse recepten proberen? Maak dan eens wat van de onderstaande toppers:

Deze klassieke Italiaanse Giardiniera, een fijn tafelzuur wat perfect bij een burger past.

Zelf pasta maken? Dat doe je met dit fijne basisrecept volgens Italiaans recept.

Probeer ook eens deze Italiaanse mosselen met truffel linguine.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Drankjes » Italiaanse scroppino met citroensorbetijs

Eén gedachte over “Italiaanse scroppino met citroensorbetijs”

4.91 from 44 votes (43 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept