Eiernoedels met gemarineerde kippendij

Eiernoedels met gemarineerde kippendij

Noodles of noedels? Volgens mij kan het gewoon allebei. In ieder geval het recept viel hier erg goed in de smaak. En met eiernoedels verwacht je waarschijnlijk die van tarwemeel. Maar nee hoor ik maakte de noedels van een heerlijke omelet die ik in lange repen sneed. Hierdoor krijg je veel minder koolhydraten binnen en is het een lekker lichte maaltijd. Marineer je vlees in de ochtend of de avond ervoor, zo trekken de smaken er goed in. Dit geeft het echt meer smaak aan je eiernoedels met gemarineerde kippendij.

Dit heb je nodig:

  • 3 eieren
  • 300 gram kippendijen
  • 1 gele paprika
  • halve paksoi ( 3 stengels)
  • 1 stuk komkommer van 10 cm
  • 1 winterwortel
  • witte sesampitjes
  • zwarte sesampitjes
  • 2 bosuitjes
  • sojasaus

Voor de marinade van de kip:

  • 1 tl sambal
  • kerriepoeder
  • paprikapoeder
  • zout/ peper
  • wokolie
  • snufje gemberpoeder
Eiernoedels met gemarineerde kippendij
Heerlijke kommetjes, goed op smaak.

En zo maak je het:

-Zoals ik al zei bij de intro, marineer je vlees ruim van te voren. Hierdoor smaakt het alleen maar beter. Hier beginnen we dus als eerste mee. Snij de kippendijfilets in stukken en wrijf ze goed in met de ingrediënten van de marinade.

-Breek drie eieren in een maatbeker en kluts ze tot één geheel. Bak hier een omelet van en leg deze apart tot gebruik.

-Schrap de wortel schoon en snij hem in lange smalle reepjes. Doe dit ook met de paksoi, de komkommer en de paprika. De bosuitjes snij je in dunne ringetjes.

-Neem een koekenpan erbij en bak hierin het vlees mooi goudbruin, haal het daarna uit de pan en leg even op een bordje apart. Doe de groente reepjes in de pan en roerbak ze op hoog vuur een aantal minuutjes tot ze beetgaar zijn.

-Blus af met wat sojasaus en voeg de kip weer toe. Snij de omelet in dunne repen en voeg deze ook toe. Bestrooi met de sesampitjes.

Eiernoedels met gemarineerde kippendij
Geen gerecht waar je uren voor in de keuken hoeft te staan.

Eiernoedels met gemarineerde kippendij

En zo heb je een super makkelijk maar zeer smaakvol gerechtje op tafel gezet! Strooi er als laatste wat bosuiringetjes op en dan : Heerlijk Happen!

Dit recept is gebaseerd op een recept uit het Pioppi kookboek. ik had een aantal ingrediënten niet in huis en heb er dus mijn eigen draai aan gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *