Eiernoedels met gemarineerde kippendij

Eiernoedels met gemarineerde kippendij

Geschatte leestijd: 4 minuten

Noodles of noedels? Volgens mij kan het gewoon allebei. In ieder geval het recept viel hier erg goed in de smaak. En met eiernoedels verwacht je waarschijnlijk die van tarwemeel. Maar nee hoor ik maakte de noedels van een heerlijke omelet die ik in lange repen sneed. Hierdoor krijg je veel minder koolhydraten binnen en is het een lekker lichte maaltijd. Marineer je vlees in de ochtend of de avond ervoor, zo trekken de smaken er goed in. Dit geeft het echt meer smaak aan je eiernoedels met gemarineerde kippendij. gemarineerde kippendijfilet

Eiernoedels met gemarineerde kippendij
Heerlijke kommetjes, goed op smaak.

Eiernoedels, ook wel bekend als eiermie, zijn een soort pasta die veel gebruikt worden in Aziatische gerechten. Ze worden gemaakt van tarwebloem, ei en soms zout, en zijn doorgaans geler van kleur door de toevoeging van ei. Eiernoedels hebben een delicate en stevige textuur en een milde eierachtige smaak.

Eiernoedels worden vaak gekookt in hete bouillon of gebakken in olie tot ze goudbruin en knapperig zijn. Ze worden ook gebruikt als basis voor verschillende Aziatische gerechten, waaronder gebakken noedels en noedelgerechten met saus. Eiernoedels zijn verkrijgbaar in verschillende groottes en diktes en kunnen worden gevonden in supermarkten of speciaalzaken voor Aziatische producten.

En zo maak je de eiernoedels met gemarineerde kippendij:

-Zoals ik al zei bij de intro, marineer je vlees ruim van te voren. Hierdoor smaakt het alleen maar beter. Hier beginnen we dus als eerste mee. Snij de kippendijfilets in stukken en wrijf ze goed in met de ingrediënten van de marinade.

-Breek drie eieren in een maatbeker en kluts ze tot één geheel. Bak hier een omelet van en leg deze apart tot gebruik.

-Schrap de wortel schoon en snij hem in lange smalle reepjes. Doe dit ook met de paksoi, de komkommer en de paprika. De bosuitjes snij je in dunne ringetjes.

Eiernoedels met gemarineerde kippendij
Geen gerecht waar je uren voor in de keuken hoeft te staan.

-Neem een koekenpan erbij en bak hierin het vlees mooi goudbruin, haal het daarna uit de pan en leg even op een bordje apart. Doe de groente reepjes in de pan en roerbak ze op hoog vuur een aantal minuutjes tot ze beetgaar zijn.

-Blus af met wat sojasaus en voeg de kip weer toe. Snij de omelet in dunne repen en voeg deze ook toe. Bestrooi met de sesampitjes.

Eiernoedels met gemarineerde kippendij

En zo heb je een super makkelijk maar zeer smaakvol gerechtje op tafel gezet! Strooi er als laatste wat bosuiringetjes op en dan : Heerlijk Happen!

Dit recept is gebaseerd op een recept uit het Pioppi kookboek. ik had een aantal ingrediënten niet in huis en heb er dus mijn eigen draai aan gegeven. gemarineerde kippendijfilet

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Eiernoedels met gemarineerde kippendij

Eiernoedels met gemarineerde kippendij

Noodles of noedels? Volgens mij kan het gewoon allebei. In ieder geval het recept viel hier erg goed in de smaak

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 40 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: kippendij, noodles
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 407kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 300 gram kippendij
  • 1 gele paprika
  • ½ paksoi - 3 stengels
  • 1 stuk komkommer - van 10 cm
  • 1 winterwortel
  • witte sesampitjes
  • zwarte sesampitjes
  • 2 bosuitjes
  • sojasaus

Voor de marinade van de kip:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Zoals ik al zei bij de intro, marineer je vlees ruim van te voren. Hierdoor smaakt het alleen maar beter. Hier beginnen we dus als eerste mee. Snij de kippendijfilets in stukken en wrijf ze goed in met de ingrediënten van de marinade.
  • Breek drie eieren in een maatbeker en kluts ze tot één geheel. Bak hier een omelet van en leg deze apart tot gebruik.
  • Schrap de wortel schoon en snij hem in lange smalle reepjes. Doe dit ook met de paksoi, de komkommer en de paprika. De bosuitjes snij je in dunne ringetjes.
  • Neem een koekenpan erbij en bak hierin het vlees mooi goudbruin, haal het daarna uit de pan en leg even op een bordje apart. Doe de groente reepjes in de pan en roerbak ze op hoog vuur een aantal minuutjes tot ze beetgaar zijn.
  • Blus af met wat sojasaus en voeg de kip weer toe. Snij de omelet in dunne repen en voeg deze ook toe. Bestrooi met de sesampitjes.
  • En zo heb je een super makkelijk maar zeer smaakvol gerechtje op tafel gezet! Strooi er als laatste wat bosuiringetjes op.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Eiernoedels met gemarineerde kippendij? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Kruidige pompoensteaks

of Gezonde avocado tonijnsalade

of deze Griekse saganaki salade

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

gemarineerde kippendijfilet

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Eiernoedels met gemarineerde kippendij

4 gedachten over “Eiernoedels met gemarineerde kippendij”

  1. Pingback: Gevulde noodle bowl met shiitakes - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Kippendijenstoof met paprika en olijven - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept