Fittergy de vegan switch challenge

Geschatte leestijd: 7 minuten

Mezelf een enorme doorzetter noemen vind ik iets te ver gaan, maar ik ga niet zo maar een challenge uit de weg. Dus toen ik werd uitgedaagd door Liesbeth Booij en Fittergy om de Fittergy de vegan switch challenge te doen verwachtte ik ook niet dat ik hem helemaal zou gaan halen. Maar gek genoeg tijdens de challenge kreeg ik steeds beter het doel voor ogen en heb ik alle verleidingen weten te weerstaan. Hoezo geen doorzetter! Wat is nou precies die challenge en wat mag je allemaal eten èn doen dat ga ik jullie hier uitleggen in deze blog. fittergy nl shop

De vegan switch challenge

Wat is dat nou precies deze challenge? Het doel is eigenlijk om je lichaam gedurende tien dagen te ontgiften. Wellicht heb je wel eens van die sap kuurtjes gehoord waar je alleen maar groentesapjes mag drinken? Bij deze challenge eet je juist heel veel groente. Je switcht in een aantal afbouwdagen naar vervolgens vier volledige dagen vegan, en dus plantaardige dagen. Daarna bouw je weer op met de laatste twee opbouwdagen met een kleine hoeveelheid dierlijke eiwitten.

Wat zijn de voordelen van deze challenge?
 • Gewichtsverlies tot -4kg
 • Meer energie
 • Een fitter gevoel
 • Een mooiere huid

Dat klinkt goed toch? Ik kreeg alle informatie en receptenboek thuis gestuurd en ik ben me er een weekje op gaan inlezen. Gewoon om goed voorbereid te zijn en mijn boodschappenlijst te kunnen maken. Ook heb ik mijn agenda zo leeg mogelijk gehouden zodat ik niet mezelf in de weg zou zitten om deze challenge helemaal vol te kunnen houden.

Fittergy de vegan switch challenge
Een compleet pakket met alle uitleg wordt naar je opgestuurd.

Fittergy de vegan switch challenge: De boodschappenlijst

Hou er rekening mee dat je tijdens deze challenge een enorme hoeveelheid aan groente gaat eten. Nu woon ik vrij landelijk en doe ik altijd mijn boodschappen één keer per week. Ik heb dus flink de koelkast opgeruimd en een extra krat in de bijkeuken vrijgemaakt voor al deze producten. Vanuit Fittergy kwam ook de handige tip dat je best vriesproducten kunt gebruiken voor bijvoorbeeld je smoothies. Kies wel voor biologische producten want die zijn niet bespoten. En dus ook het doel van deze challenge: ontgiften!

Fittergy de vegan switch challenge
Dagelijks lekkere salades met volop groente en peulvruchten.

De afbouwdagen

De eerste vier dagen ga je dus langzaam je dierlijke producten afbouwen. Geen melk of boter meer, wel nog wat vlees en vis maar verder dus vooral veel groente, peulvruchten en fruit. Er worden een aantal richtlijnen gegeven die handig zijn om te volgen om het beste resultaat te behalen.

 • Eet al je voeding binnen een tijdsbestek van 10 uur.
 • Probeer veel te bewegen, elke dag minimaal 60 minuten.
 • Ga minimaal 1x naar de sauna of in een heet bad.
 • Drink veel water, minimaal 2 liter per dag.
 • Slaap 7 uur per nacht.

Zo worden er per dag ook leuke feitjes en weetjes gegeven in het receptenboek om je gemotiveerd te houden. Van te voren heb ik duidelijk met Liesbeth besproken wat ik allemaal wel en niet moest doen zodat ik goed van start kon gaan. En tijdens het proces kwam ze zeker met fijne aanmoedigingen om me gemotiveerd te houden.

Fittergy de vegan switch challenge
Om je te ondersteunen krijg je voor de hele detoxkuur supplementen.

De vegan dagen

De dagen waar ik het meest tegenop heb gezien! Uiteindelijk is het me echt reuze meegevallen. Ik heb zelfs kip staan bakken voor de rest van de familie en er geen stukje van gegeten. Leuk is natuurlijk anders want het rook wel heel erg lekker! Voor mij werkte het erg goed om alles goed van te voren te “preppen”. Zo stond alles klaar en hoefde ik er niet al te veel overna te denken. Vanaf de start van de challenge heb ik eigenlijk elke dag wel wat gewicht verloren wat natuurlijk een mooie bijkomstigheid is.

Vegan wortelsoep
Genoeg van al die salades? Je eet ook lekkere verse soep tijdens de challenge.

De veranderingen in mijn lijf

Om nou te zeggen dat ik me enorm fit voelde, nee niet echt. De eerste twee dagen had ik flinke hoofdpijn, wat te verwachten is bij een detox. Eigenlijk pas aan het einde van de challenge voelde ik me fitter. Mijn lichaam heeft blijkbaar een wat langere gewenningsperiode nodig gehad. Wat betreft het gewichtsverlies, daar had ik zelf wel iets meer van verwacht. Het totaal is uitgekomen op -2,5 kilo. Wat op zich natuurlijk niet slecht is. Mijn huid straalde zeker wel, ik denk dat de hoeveelheid water en het niet meer drinken van cola en andere suikerige drankjes daarbij zeker heel veel geholpen heeft.

Vegan smoothie
Start je dag met een heerlijke groene smoothie.

Fittergy de vegan switch challenge conclusie

Wordt ik nu met volle overtuiging vegan? Nee dat zeker niet, dat vind ik persoonlijk een te grote stap om te zetten. Wat heb ik dan wel uit deze challenge gehaald? Ten eerste dat ik een enorm doorzettingsvermogen blijkt te bezitten. Ik heb me keurig aan de hele challenge en alle voorschriften gehouden. Ten tweede een veel grotere bewustwording van wat ik allemaal in mijn mond stop per dag. Na deze challenge zal ik daarom zeker een aantal veranderingen aanbrengen in mijn eetpatroon. En dit zal voor sommige mensen best een shock zijn omdat ik best als vleeseter bekend sta, maar er gaan zeker meer vegetarische en vegan-dagen ingepland worden.

Vegan lunch
Om je salade smaak te geven mag je ook balsamicoazijn gebruiken.

Fittergy en Liesbeth

Natuurlijk wil ik graag Fittergy en Liesbeth bedanken voor de uitdaging die ik met volle overtuiging gedaan heb. Het is een goed te volgen programma met duidelijke richtlijnen. Ik kan je sowieso aanraden om deze uitdaging aan te gaan, al is het al om eens helemaal uit je comfortzone te stappen. Op deze manier kom je wellicht tot bepaalde inzichten over jouw eetpatroon en levenswijze.

Een vegan switch is het proces waarbij iemand besluit om over te stappen van een dieet dat dierlijke producten bevat, naar een dieet dat alleen plantaardige producten bevat. Dit besluit wordt vaak genomen om uit ethische overwegingen, gezondheidsredenen of om het milieu te ondersteunen. Een vegan switch vereist soms aanpassing van de dagelijkse eetgewoonten en het vinden van alternatieve bronnen van belangrijke voedingsstoffen, zoals eiwitten, ijzer en calcium. Veel mensen ontdekken dat een vegan dieet hen kan helpen gezonder te worden, gewicht te verliezen en ziektes te voorkomen, maar het is belangrijk om voldoende onderzoek te doen en een evenwichtig dieet te volgen om gezond te blijven.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

fittergy nl shop
Start » Blog » Fittergy de vegan switch challenge

6 gedachten over “Fittergy de vegan switch challenge”

 1. Pingback: Week 24.19 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Juice Brothers sapjes detox challenge - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Een vegan switch wortel kikkererwtensoep - Heerlijke Happen

 4. Pingback: Mijn ervaring met Kickstart je vetverbranding - Heerlijke Happen

 5. Pingback: Vegan pesto paddestoelen bloemkoolrijst - Heerlijke Happen

 6. Pingback: Review van Koopeenkalkoen nl - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *