Bloemkool bolognese met basilicum

Soms ook wel eens goed en lekker: een dagje geen vlees. En omdat ik zin had in pasta maakte ik deze bloemkool bolognese met basilicum.
Bloemkool bolognese met basilicum

Bloemkool bolognese met basilicum

Soms ook wel eens goed en lekker: een dagje geen vlees. En omdat ik zin had in pasta maakte ik deze bloemkool bolognese met basilicum. Bloemkool is een super veelzijdige groente. Zo kun je er bijvoorbeeld ook heerlijke pizza-bodems mee maken. Bloemkool is te verkrijgen in witte, paarse, oranje of groene bloemkolen. Een groente met een rijke historie die voor het eerst beschreven wordt in de 12e eeuw. Het hele jaar door kan de bloemkool eigenlijk wel geoogst worden en is dus ook het jaar rond makkelijk te verkrijgen. In dit recept vervangt de bloemkool het gehakt. Doordat hij helemaal vermalen is lijkt hij wel de structuur van het vlees te hebben.

Dit heb je nodig voor 4 personen Bloemkool bolognese met basilicum:

Bloemkool bolognese met basilicum
  • halve bloemkool
  • 2 kleine witte uien
  • 3 teentjes knoflook
  • flinke handvol verse basilicum blaadjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje geconcentreerde tomatenpuree
  • Italiaanse kruiden
  • zout/peper
  • olijfolie
  • 1 pak spaghetti ( volkoren is een optie)
  • verse geraspte parmezaan

En zo maak je de Bloemkool bolognese met basilicum:

bloemkool bolognese met basilicum

-Neem eerst je keukenmachine erbij, doe hierin een aantal roosjes bloemkool en mix deze tot ze wat kleiner zijn en voeg telkens wat stukjes toe tot alles erin zit en vermaal het dan tot korreltjes net zo groot als geruld gehakt normaal is. Past dit niet in je machine doe het dan eventueel in meerdere keren.

-Pel de uien en de knoflooktenen en snipper beide fijn.

-Pak je koekenpan erbij en doe hier wat olijfolie in, bak de gesnipperde ui glazig en voeg dan de knoflook toe en bak deze nog even een minuutje mee. Voeg vervolgens de bloemkool kruimels toe en bak deze even mee.

-Maak de blikjes tomatenblokjes en puree open en roer deze door de bloemkool mix. Doe het deksel op de pan en laat het rustig pruttelen terwijl je de spaghetti klaarmaakt.

-Kook de spaghetti gaar en laat even uitlekken, breng de bloemkool bolognese op smaak met het zout, de peper, en de Italiaanse kruiden.

Bloemkool bolognese met basilicum

Bloemkool bolognese met basilicum

Soms ook wel eens goed en lekker: een dagje geen vlees. En omdat ik zin had in pasta maakte ik deze bloemkool bolognese met basilicum.
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: bloemkool
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 uur 30 minuten
Totale tijd: 5 uur 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

keukenmachine
koekenpan
pan

Ingrediënten: 

  • 1/2 bloemkool
  • 2 kleine witte uien
  • 3 teentjes knoflook
  • flinke handvol verse basilicum blaadjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje geconcentreerde tomatenpuree
  • Italiaanse kruiden
  • zout/peper
  • olijfolie
  • 1 pak spaghettivolkoren is een optie
  • verse geraspte parmezaan

En zo maak je het:

  • Neem eerst je keukenmachine erbij, doe hierin een aantal roosjes bloemkool en mix deze tot ze wat kleiner zijn en voeg telkens wat stukjes toe tot alles erin zit en vermaal het dan tot korreltjes net zo groot als geruld gehakt normaal is. Past dit niet in je machine doe het dan eventueel in meerdere keren.
  • Pel de uien en de knoflooktenen en snipper beide fijn.
  • Pak je koekenpan erbij en doe hier wat olijfolie in, bak de gesnipperde ui glazig en voeg dan de knoflook toe en bak deze nog even een minuutje mee. Voeg vervolgens de bloemkool kruimels toe en bak deze even mee.
  • Maak de blikjes tomatenblokjes en puree open en roer deze door de bloemkool mix. Doe het deksel op de pan en laat het rustig pruttelen terwijl je de spaghetti klaarmaakt.
  • Kook de spaghetti gaar en laat even uitlekken, breng de bloemkool bolognese op smaak met het zout, de peper, en de Italiaanse kruiden.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Bloemkool bolognese met basilicum

bloemkool bolognese met basilicum

Pak ten slotte de borden erbij en doe hierop eerst de spaghetti, ik giet er altijd nog een beetje olijfolie over, daarna de bloemkool bolognesesaus en garneer met de basilicumblaadjes en wat vers geraspte Parmezaan: Heerlijk happen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Bloemkool bolognese met basilicum? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

4 gedachten over “Bloemkool bolognese met basilicum”

  1. Pingback: Courgetti spirelli bolognese met runder gehakt - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Pittige bloemkool kaas balletjes met harissasaus - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Warme bloemkool salade met gehakt - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Bloemkoolpuree uit de oven met bieslook - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept