🕒 Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★☆☆☆☆
Vrolijke kiphapjes met ananas en roma tomaatjes brengen tropische smaak naar je borrelplank. De combinatie van zoete ananas, gegrilde kip en basilicum maak je in 90 min geheel zelf. Perfect als zomers borrelhapje. ook lekker op de BBQ
Zomers kiphapje, lekker bij de zondagmiddag borrel zijn deze vrolijke hapjes. De gedroogde tomaatjes kun je ook heel makkelijk zelf maken en ze smaken héérlijk zoet. De combinatie van kip en verse basilicumblaadjes smaken naar méér! Vandaag maken we kiphapjes met ananas en roma tomaatjes. Kip hapjes maken met ananas
Ananas is een tropische vrucht die bekend staat om zijn zoete, sappige smaak en unieke uiterlijk. Het wordt vaak gegeten als snack of gebruikt als ingredient in gerechten zoals pizza’s, salades en smoothies. Ananas is rijk aan vitamine C, bromelaïne (een enzym dat helpt bij de spijsvertering) en antioxidanten. Het wordt vaak geassocieerd met exotische locaties en zomerse recepten en is een populaire keuze voor toetjes en desserts.

Ingrediënten voor 2 personen
Het leuke van dit recept is dat je het heel makkelijk kunt maken met een paar simpele ingrediënten. Je hebt alleen maar kipfilet, ananas, roma tomaatjes, ketjap manis, honing, knoflook, gember, zout en peper nodig. Marineer de kipfilet en de ananas in een mengsel van ketjap manis, honing, knoflook, gember, zout en peper. Je rijgt ze daarna om en om aan satéprikkers met de roma tomaatjes. Je bakt ze vervolgens in een grillpan, een koekenpan of een oven tot ze gaar en bruin zijn. En klaar zijn je kiphapjes!
Ik heb deze kiphapjes al een paar keer gemaakt voor verschillende gelegenheden en ze waren elke keer een groot succes. Iedereen vond ze heerlijk en vroeg me om het recept. Ik heb ze geserveerd met een salade of een sausje naar keuze, maar je kunt ze ook gewoon zo eten. Ze zijn zo lekker dat je er geen genoeg van kunt krijgen.
Hoe maak je stap voor stap tropische kiphapjes?
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Kiphapjes met Ananas, Roma Tomaatjes & Basilicum
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 kipfilet
- 1 eetlepel honing
- Verse basilicumblaadjes
- 1 doosje Roma-tomaatjes
- ½ citroen - Sap van een halve
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel Paprika poeder
- 1 Ananas
- 1 eetlepel Olijfolie
- 1 teen Knoflook - uitgeperst
- zout
- peper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 120 graden
- Snijd ondertussen de tomaatjes doormidden en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier met de platte kant naar boven. Strooi er vervolgens wat zout en suiker overheen en besprenkel ze met olijfolie. Zet de tomaatjes in de oven en laat ze daar een uur drogen.
- Snijd terwijl de tomaatjes drogen de kipfilet in blokjes en doe ze in een kom, doe daar vervolgens alle kruiden bij en het citroensap, olie en honing. Laat de kipfiletblokjes de resterende tijd dat de tomaatjes in de oven zitten marineren.
- Wanneer het uur voorbij is, haal je de tomaatjes eruit en verhoog je de temperatuur van de oven naar 180 graden. Bak na het opwarmen de kipblokjes op een ander bakblik in 15 minuutjes gaar in de oven.
- Daarna kun je met de ananas en basilicumblaadjes mooie prikkertjes maken.
Veelgestelde Vragen (FAQ)
Ja, dat kan zeker! Het drogen geeft ze wel een extra zoete, intens smaak – dat vind ik persoonlijk heel lekker. Maar als je geen tijd hebt of geen zin in het drogen, kun je ze ook gewoon vers gebruiken. Ze zullen wat wateriger zijn, maar nog steeds lekker! Je bespaart dan ook een uur bereidingstijd.
Ik laat de kip graag minstens 1 tot 2 uur marineren zodat de smaken goed intrekken. Je kunt hem ook ’s ochtends alvast marineren en ’s avonds bakken – dan is hij nog lekkerder! Tot ongeveer 24 uur van tevoren marineren is prima, dus super handig voor voorbereiding.
Ja, dat is zelfs ideaal! In plaats van in de oven kun je ze ook op de BBQ grillen – ongeveer 15 tot 20 minuten. De vlammen geven ze nog meer smaak. Zorg wel dat je satéprikkers gebruikt die niet van kunststof zijn, of week ze eerst in water zodat ze niet verbranden!
Wil je graag meer recepten proberen zoals Kiphapjes met ananas en roma tomaatjes? Kijk dan eens naar onderstaande recepten:
Tomatensalade met Italiaanse kruiden
Zoete Aardappelsalade met Yoghurt Dressing – Gezonde Salade met Kikkererwten
Winter witlofsalade met geitenkaas en noten
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Kom maar op met die borrel!
Lekker hapje bij de borrel.