Croquants aux amandes

Croquants aux amandes

p vakantie kom je soms lekkere dingen tegen die thuis gewoon moeten worden nagemaakt! Zo ontdekte ik in Frankrijk croquants aux amandes en schreef ik het recept voor deze croquants.
Croquants aux amandes

Croquants aux amandes

Op vakantie kom je soms lekkere dingen tegen die thuis gewoon moeten worden nagemaakt! Zo ontdekte ik in Frankrijk croquants aux amandes en schreef ik het recept voor deze croquants. Ook in Italië kennen ze deze koekjes. In Italië worden ze cantuccini genoemd en vooral bij de koffie geserveerd, maar de Fransen willen ze ook graag in de rode wijn dopen!
Een super makkelijk recept en succes gegarandeerd! Ga jij ze proberen bij een lekker glaasje rode wijn?

Voor een koekblik vol heb je nodig:

Croquants aux amandes

-250 gram witte basterd suiker
-3 grote eieren
-250 gram bloem
-250 gram hele amandelen

En dit is hoe je de croquants aux amande maakt:

-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-In een grote kom meng je de eieren en de suiker met een mixer tot het gladde en witte mousse is, daarna giet je stapsgewijs de bloem erbij totdat het weer een egale mix is. Als laatste meng je de amandelen erbij.
-Vouw een bakpapier tot je 2 langwerpige rechthoeken hebt van ongeveer 7 cm breed, leg deze op een bakplaat en giet voorzichtig het mengsel voor de croquants aux amandes er in.
-Stop de koekjes in de oven en laat ze ongeveer 15 minuten bakken. Let op zorg dat ze niet te donker worden! Daarna haal de de grote plakken uit de oven en laat je ze goed afkoelen.
-Snij deze plakken vervolgens in smalle reepjes met een broodmes.
-Leg ze daarna weer op een bakplaat met bakpapier en stop terug in de oven op 150 graden voor ongeveer 15 minuten. Vervolgens de croquants aux amandes goed laten afkoelen.: Héérlijk happen!

Croquants aux amandes

Croquants aux amandes

p vakantie kom je soms lekkere dingen tegen die thuis gewoon moeten worden nagemaakt! Zo ontdekte ik in Frankrijk croquants aux amandes en schreef ik het recept voor deze croquants.
5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Gang: koekjes
Keuken: Frans
Trefwoord: amandelen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 10 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 250 gram witte basterd suiker
  • 3 grote eieren
  • 250 gram bloem
  • 250 gram hele amandelen

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • In een grote kom meng je de eieren en de suiker met een mixer tot het gladde en witte mousse is, daarna giet je stapsgewijs de bloem erbij totdat het weer een egale mix is. Als laatste meng je de amandelen erbij.
  • Vouw een bakpapier tot je 2 langwerpige rechthoeken hebt van ongeveer 7 cm breed, leg deze op een bakplaat en giet voorzichtig het mengsel voor de croquants aux amandes er in.
  • Stop de koekjes in de oven en laat ze ongeveer 15 minuten bakken. Let op zorg dat ze niet te donker worden! Daarna haal de de grote plakken uit de oven en laat je ze goed afkoelen.
  • Snij deze plakken vervolgens in smalle reepjes met een broodmes.
  • Leg ze daarna weer op een bakplaat met bakpapier en stop terug in de oven op 150 graden voor ongeveer 15 minuten. Vervolgens de croquants aux amandes goed laten afkoelen.
Wat vind je van dit recept?

Wil je meer recepten uitproberen zoals croquants aux amandes? Probeer dan onderstaande recepten eens.

Makkelijke avocado toast met honing

Filodeeg loempia uit de oven

Italiaanse castagnaccio taart

1 gedachte over “Croquants aux amandes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept