Croquants aux amandes uit Frankrijk

Geschatte leestijd: 3 minuten

Croquants aux amandes

Op vakantie kom je soms lekkere dingen tegen die thuis gewoon moeten worden nagemaakt! Zo ontdekte ik in Frankrijk croquants (biscuit croquant) aux amandes en schreef ik het recept voor deze croquants. Ook in Italië kennen ze deze koekjes. In Italië worden ze cantuccini genoemd en vooral bij de koffie geserveerd, maar de Fransen willen ze ook graag in de rode wijn dopen!
Een super makkelijk recept en succes gegarandeerd! Ga jij ze proberen bij een lekker glaasje rode wijn?

Croquants zijn een soort zoete, knapperige koekjes die afkomstig zijn uit de Franse keuken. Het precieze moment van hun ontstaan is niet bekend, maar ze worden al lange tijd gegeten in Frankrijk en zijn bekend om hun unieke textuur en zoete smaak. Croquants zijn gemaakt van suiker, amandelmeel en eieren en worden meestal gebakken tot ze knapperig en goudbruin zijn. Ze worden vaak gegeten als snack of gebruikt als ingredient in gerechten zoals ijs en tiramisu.

Voor een koekblik vol heb je nodig:

Croquants aux amandes

-250 gram witte basterd suiker
-3 grote eieren
-250 gram bloem
-250 gram hele amandelen

En dit is hoe je de croquants aux amande maakt:

-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-In een grote kom meng je de eieren en de suiker met een mixer tot het gladde en witte mousse is, daarna giet je stapsgewijs de bloem erbij totdat het weer een egale mix is. Als laatste meng je de amandelen erbij.
-Vouw een bakpapier tot je 2 langwerpige rechthoeken hebt van ongeveer 7 cm breed, leg deze op een bakplaat en giet voorzichtig het mengsel voor de croquants aux amandes er in.


-Stop de koekjes in de oven en laat ze ongeveer 15 minuten bakken. Let op zorg dat ze niet te donker worden! Daarna haal de de grote plakken uit de oven en laat je ze goed afkoelen.
-Snij deze plakken vervolgens in smalle reepjes met een broodmes.
-Leg ze daarna weer op een bakplaat met bakpapier en stop terug in de oven op 150 graden voor ongeveer 15 minuten. Vervolgens de croquants aux amandes goed laten afkoelen.: Héérlijk happen!

Croquants aux amandes

Croquants aux amandes

p vakantie kom je soms lekkere dingen tegen die thuis gewoon moeten worden nagemaakt! Zo ontdekte ik in Frankrijk croquants aux amandes en schreef ik het recept voor deze croquants.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 13 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: koekjes
Keuken: Frans
Trefwoord: amandelen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 10 personen
calorieën: 275kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 250 gram witte basterd suiker
  • 3 grote eieren
  • 250 gram bloem
  • 250 gram amandelen - hele

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • In een grote kom meng je de eieren en de suiker met een mixer tot het gladde en witte mousse is, daarna giet je stapsgewijs de bloem erbij totdat het weer een egale mix is. Als laatste meng je de amandelen erbij.
  • Vouw een bakpapier tot je 2 langwerpige rechthoeken hebt van ongeveer 7 cm breed, leg deze op een bakplaat en giet voorzichtig het mengsel voor de croquants aux amandes er in.
  • Stop de koekjes in de oven en laat ze ongeveer 15 minuten bakken. Let op zorg dat ze niet te donker worden! Daarna haal de de grote plakken uit de oven en laat je ze goed afkoelen.
  • Snij deze plakken vervolgens in smalle reepjes met een broodmes.
  • Leg ze daarna weer op een bakplaat met bakpapier en stop terug in de oven op 150 graden voor ongeveer 15 minuten. Vervolgens de croquants aux amandes goed laten afkoelen.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals croquants aux amandes? Probeer dan onderstaande recepten eens.

Makkelijke avocado toast met honing

Filodeeg loempia uit de oven

Italiaanse castagnaccio taart

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

recept biscuit croquants croquant aux amandes

Start » Recepten » Hapjes » Croquants aux amandes uit Frankrijk

3 gedachten over “Croquants aux amandes uit Frankrijk”

  1. Pingback: Zachte Siciliaanse amaretti koekjes - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept