Croquants aux amandes

Croquants aux amandes

Croquants aux amandes

Op vakantie kom je soms lekkere dingen tegen die thuis gewoon moeten worden nagemaakt!
In Frankrijk vond ik het recept voor deze croquants, in Italië worden ze bij de koffie geserveerd maar de Fransen willen ze ook graag in de rode wijn dopen!
Een super makkelijk recept en succes gegarandeerd!

(voor een koekblik vol)

Dit heb je nodig:

-250 gram witte basterd suiker
-3 grote eieren
-250 gram bloem
-250 gram hele amandelen

En dit is hoe je ze maakt:

-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-In een grote kom meng je de eieren en de suiker met een mixer tot het een witte mousse is, daarna giet je stapsgewijs de bloem erbij totdat het een egale mix is, en als laatste meng je de amandelen erbij.
-Vouw een bakpapier tot je 2 langwerpige rechthoeken hebt van ongeveer 7 cm breed, leg deze op een bakplaat en giet voorzichtig het mengsel erin.
-Stop in de oven en laat ongeveer 15 minuten bakken, maar let op niet te donker! Daarna haal de de grote plakken uit de oven en laat je ze goed afkoelen.
-Snij deze plakken vervolgens in smalle reepjes met een broodmes.
-Leg ze daarna weer op een bakplaat met bakpapier en stop terug in de oven op 150 graden voor ongeveer 15 minuten, goed laten afkoelen: Héérlijk happen!

1 gedachte over “Croquants aux amandes”

Reacties zijn gesloten.