Estimated reading time: 4 minuten
Inmiddels staan er al een aardig aantal recepten met kippendij op mijn site. Zelf vind ik dit stukje vlees lekkerder dan de kipfilet. Sommige mensen maken zich “druk” om het vet wat aan het vlees zit, maar dat geeft het nou juist meer smaak! Als je ze goed bakt smelt dat vlees weg in je pan en geeft het dus net even wat meer smaak aan je gerecht. In dit geval paneren we de dijen eerst even voordat we ze bakken. Deze kippendij in pittige botersaus heeft dus een spicy touch doordat we rode jalapeño pepers toevoegen aan de saus. Lees snel verder!
Kippendij in pittige botersaus
Hou je van een beetje pit in je eten? Dan is de rode jalapeño peper iets voor jou! Deze peper is de rijpe variant van de groene jalapeño, en heeft een zoetere en scherpere smaak. De rode jalapeño is heerlijk in combinatie met kippendij, want het geeft het vlees een extra kick.
Ik serveerde dit gerecht bij pasta. Je kunt kiezen voor orzo, gnocchi of spaghetti, maar aardappels kunnen ook. Het is heerlijk met een frisse salade erbij en dan smul je alsof je in een restaurant eet. Voeg wat knapperig brood toe voor een volledige maaltijd. Het is gewoonweg heerlijk!
Bovendien kun je experimenteren met verschillende soorten sauzen om het gerecht nog meer variatie te geven. Denk bijvoorbeeld aan een romige tomatensaus, een pittige arrabbiata of een smeuïge pestosaus. Het leuke is dat je hiermee elke keer weer een andere smaakbeleving kunt creëren. Serveer dit alles met een goed glas wijn om het af te maken. Eet smakelijk!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!
Kippendij in pittige botersaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Bestrooi de kippendijen met wat peper aan beide zijdes, haal ze daarna met beide zijdes door de bloem zodat ze overal een laagje bloem hebben.
- Verhit een koekenpan ( of hapjespan) en doe hier een scheut olijfolie in, leg de kippendijen in de pan en bak ze aan beide zijdes mooi goudbruin. (gaar dus). Haal ze daarna uit de pan en leg apart op een bord.
- Schep de roomboter in de pan en laat smelten voeg de jalapeño, knoflook, kappertjes, oregano, en groene olijven toe en bak ze een paar minuten. Blus af met de bouillon en roer met een houten lepel. Is de saus niet gebonden genoeg voor je? Voeg dan een beetje extra bloem toe.
- Leg de kippendijen weer terug in de pan en laat even smoren in de saus, schep deze ook over het vlees heen in de pan.
- Serveer bijvoorbeeld met wat orzo, maar een gekookt aardappeltje kan ook!
- Heerlijk Happen!
Zelf maak ik liever een gerecht met kippendij dan met kipfilet. Inmiddels heb ik dan ook een leuk aantal fijne gerechten met dit mooie stukje vlees. Bekijk onderstaande maar eens en ga er lekker mee aan de slag:
Citroen honing kippendij spiesjes: perfect voor de BBQ
Kippendij in Mediterraanse roomsaus
Kippendijfilet gestoofd in port vijgensaus
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!