Grote garnalen in citroen botersaus

Grote garnalen in citroen botersaus

Er staan al best wat garnalenrecepten op mijn site en daar kunnen er nog veel meer bij! Wij zijn er dol op en ik heb altijd wel een grote zak in mijn vriezer liggen. Deze koop ik standaard bij de groothandel want daar heb je die lekkere dikke kwalitatief goede garnalen. Heb je nou geen pasje, dan kun je ze ook bij je visboer kopen. De supermarkt versie vind ik niet goed genoeg. Zeker ook als je de prijs vergelijkt met elkaar. Een maaltijd als deze grote garnalen in citroen botersaus is ook ideaal voor doordeweeks. Hij is namelijk heel snel klaar, en zo kun je direct aan tafel. Haal een beetje zon op tafel met dit Mediterraanse maaltje! Grote garnalen bakken recept.

Grote garnalen in citroen botersaus
Hiervoor gebruik ik vaak mijn lage campagnard van Le Creuset, een ideale stoofpan.
Grote garnalen in citroen botersaus

Grote garnalen in citroen botersaus

Het zijn de simpele dingen in het leven die het verschil maken! Zoals deze super fijne maaltijd.
5 van 8 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: citroen, garnalen, peterselie, spek, zongedroogde tomaatjes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 610kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 20 grote garnalen
  • 75 gram Zeeuws spek - in dunne plakjes
  • 2 el kappertjes
  • 15 kleine zongedroogde tomaatjes
  • 1 citroen
  • 2 takjes verse gehakte peterselie
  • 75 ml witte wijn
  • 50 gram roomboter

Uit de voorraadkast:

En zo maak je het:

  • Snijd het spek in dunne plakjes. Verhit de hapjes of stoofpan en schenk er wat olijfolie in. Strooi wat verse peper op het spek. Bak de spekjes tot ze krokant zijn en schep ze dan uit de pan.
  • Bak de garnalen in het vet aan beide zijdes tot ze roze zijn, niet te ver doorbakken! Schep ook de garnalen uit de pan en leg ze apart.
  • Blus het vet in de pan af met de wijn en voeg het sap van 1 citroen toe. Leg de boter in de pan en laat deze smelten. Laat de saus een beetje inkoken.
  • Schep de garnalen en het spek terug in de pan en voeg de kappertjes, zongedroogde tomaatjes en de fijngehakte peterselie toe.
  • Breng eventueel op smaak met nog wat peper en zout en serveer met pasta of rijst.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
garnalen bakken
Koop de garnalen bij je visboer! Betere kwaliteit en dat wil je.

Grote garnalen in citroen botersaus

Ingewikkeld om een goede saus te maken? Welnee, veelal is het afblussen met wat wijn en extra boter toevoegen alles wat je nodig hebt. Alle sappen van de rest van de ingrediënten zitten al in je pan en deze maken je saus. Deze grote garnalen in citroen botersaus hebben een licht zure smaak door het citroensap. Ik heb verder niet té veel specerijen gebruikt maar je zou ook nog wat chillies kunnen toevoegen als je van spicy houdt.

Net als wij gek op garnalen? Hier heb ik nog een aantal hele fijne gerechtjes:


Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk! Grote garnalen recept voorgerecht knoflook

Grote garnalen in citroen botersaus

grote garnalen recept voorgerecht knoflook bakken

2 gedachten over “Grote garnalen in citroen botersaus”

  1. Pingback: In botersaus gegaarde zalm met orzo - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept