Estimated reading time: 3 minuten
Soms mag het best even makkelijk hoor! Ook hier kom ik wel eens tijd te kort en moet er gewoon snel een maaltijd op tafel staan. Ik dook voor deze kippendij tikka masala met salsa in mijn voorraadkast en groentelade in mijn koelkast. Uit de voorraadkast haalde ik dus een pot tikka masala en verder van die lekkere knapperige papadums. In de koelkast vond ik een mango en avocado wat perfect past bij dit tikka masala gerecht. Nu ben ik niet zo van héél pittig eten en dat is een curry vaak wel! Ik heb dus niet te veel gebruikt uit de pot en met een beetje kokosmelk kun je het ook makkelijk wat zachter van smaak maken. Kip tikka masala recept
Kippendij tikka masala met salsa
De tikka masala in een Brits-Indiaans gerecht. Het is dé populairste curry in het Verenigd Koninkrijk. Natuurlijk valt er over herkomst weer volop te speculeren. Want wie was nou de eerste die het maakte? Is het een afgeleide van de boter kip die in Delhi werd geserveerd? Of toch doordat een Brit in Glasgow zijn kip te droog vond en de chef er tomatensaus erbij serveerde. Hoe het ook zei, de saus is van het bekende merk Patak’s.
Een zeer bekend Brits merk die Indiaans voedsel op de markt bracht. Helemaal geen schande is om zo nu en dan een potje van open te trekken. We mogen met deze kippendij tikka masala met salsa snel aan tafel.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Kippendij tikka masala met salsa
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 300 gram kippendij
- 1 avocado
- ½ rode paprika
- 1 mango
- 1 klein rood pepertje
- 2 bosuitjes
Uit de voorraadkast:
- 1 pot tikka masala van Patak's
- 1 pak pappadums van Patak's
- kokosmelk
- wok olie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd eerst de kippendij in blokjes. Verhit de wok of hapjespan en doe er een klein beetje olie in. Bak de kippendij tot ze goudbruin zijn. Schep een aantal lepels tikka masala erbij. (Niet de hele pot dus).
- Laat dit rustig pruttelen. Wil je het iets minder pittig en wat romiger hebben voeg dan een beetje kokosmelk toe.
- Snijd de avocado, de mango, de paprika in kleine blokjes. De ui in ringetjes. En hak het rode pepertje fijn. Meng de salsa in een kommetje door elkaar.
- Schep de kippendij in een kom en daarop de salsa. Serveer met de knapperige papadums.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere recepten met kippendij? Ik heb er nog wat voor je:
Deze kippendij gestoofd in Italiaanse kruiden.
Of een heerlijke kippendij in champignon roomsaus.
En deze stoof met port en vijgen is zeker ook erg lekker!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Andere lekkere recepten zoals kippendij tikka masala met salsa.
tikka kip masala recept
Kippendij is echt mijn favoriet
Delicious!