Geschatte leestijd: 3 minuten
Dat wij wel een kippetje lusten mag geen verrassing meer zijn. Ook staat er hier regelmatig een lekker stoofpotje op het vuur te pruttelen. Nu staat kip niet persé gelijk bekend als een stuk stoofvlees, maar kippendijen kun je daar zeker wel voor gebruiken. Ze zijn vetter dan kipfilet, maar hebben daardoor ook meer smaak. Dit stoofpot recept staat hier regelmatig op tafel, telkens met net even andere kruiden of groenten. Zo kun je dit kippendij recept heel gord gebruiken om je koelkast leeg te koken. Restjes groenten kun je hierin makkelijk verwerken. Hier liggen eigenlijk altijd wel en paar paprika’s in de koelkast dus deze keer maakte ik kippendijenstoof met paprika en olijven. kippendijen stoof
Kippendijenstoof met paprika en olijven
Een kippendijenstoofpot met paprika en olijven is een recept dat aanzienlijk minder tijd kost dan traditionele stoofpotten gemaakt van rundvlees. Terwijl deze soort schotels uren en uren nodig hebben om langzaam te sudderen, kan je met dit kippendij recept binnen het uur een heerlijke maaltijd op tafel zetten.
Een ander groot voordeel van dit recept is dat je het gemakkelijk kunt bewaren en later opnieuw kunt gebruiken. Als je wat overhoudt, kun je het gerust invriezen voor een andere keer. Dit is een geweldige manier om tijd te besparen op drukke dagen of wanneer je gewoon geen zin hebt om te koken. Kortom, deze kippendijenstoofpot met paprika en olijven is een heerlijke en praktische maaltijd die je zeker eens moet proberen.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Kippendijenstoof met paprika en olijven
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 kg kippendij
- 2 rode paprika's - in stukjes gesneden
- 1 oranje paprika - in stukjes gesneden
- 2 zakjes olijven zonder pit - uitgelekt
- 2 witte uien - gesnipperd
- 4 knoflooktenen - fijngehakt
- 4 el witte wijn
Uit de kruidenkast:
- 2 el persillade kruidenmix
- zout
- peper
- 1 el paprikapoeder
- ½ el kerriepoeder
- 4 el olijfolie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Kruid de kippendijen met de kruiden en specerijen. ( Zorg dat wanneer je ze gaat bakken ze op kamertemperatuur zijn, je kunt ze de avond van te voren al kruiden).
- Snipper de uien en snijd de paprika's, en hak de knoflooktenen fijn.
- Verhit je stoofpan en bak hier de kippendijen in. Zorg dat ze aan beide zijdes mooi goudbruin zijn. Schep ze dan uit de pan op een bord.
- Voeg de uien en knoflook toe en bak deze een paar minuutjes. Voeg de paprika en olijven toe en maak een aantal holletjes. Plaats daar de kippendijen tussen en voeg een scheutje witte wijn toe. Deksel op de pan en op laag vuur rustig laten stoven tot de kip helemaal gaar is.
- Serveer met rijst, of orzo.
- Heerlijk Happen!
Fan van kippendijen? Ik eet ze liever dan kipfilet, en heb hier nog een paar fijne recepten voor je:
Wat dacht je van deze kippendij paella met zeevruchten?
Of deze kippendij in Mediterraanse roomsaus.
Lekker low carb zijn deze eier noedels met kippendij.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
kippendijen stoof