Knoflook mossel pasta met lamsoor

Knoflook mossel pasta met lamsoor

Estimated reading time: 4 minuten

Deze smaakvolle knoflook mossel pasta met lamsoor combineert verse Zeeuwse mosselen, octopustentakels en seizoensgroenten als lamsoor en postelein tot een authentiek Italiaans geïnspireerd gerecht. Deze seafood aglio olio variant is klaar in slechts 30 minuten en perfect voor liefhebbers van zeevruchten en knoflook. Met MSC-gecertificeerde Zeeuwse mosselen bereid je een duurzaam, smaakvol pastagerecht dat doet denken aan de Italiaanse keuken maar met een unieke Nederlandse twist!

Mosselen uit Zeeland, elk jaar weer een feestje als ze te verkrijgen zijn! De hangcultuurmosselen zijn altijd iets eerder dan de bodemcultuurmosselen. Maar eind mei kun je gegarandeerd weer mosselen uit eigen zee eten. En dat doen wij hier thuis maar al te graag. Vroeger als klein meisje vond ik het al een feestje want we aten er lekker stokbrood met sausjes bij en ik viste graag ook de stukjes wortel uit de pan. Knoflook pasta mosselen recept Italiaans.

In dit recept voegen we nog wat extra octopus toe en wat lamsoor en postelein. Allemaal in seizoen op het moment en daarmee maak je deze knoflook mossel pasta met lamsoor, een soort Italiaanse seafood aglio olio pasta met een beetje pit door de rode peper, aan de slag!

Knoflook Mossel Pasta met Lamsoor – Italiaanse Seafood Aglio Olio

Knoflook mossel pasta met lamsoor

Mosselen die aan lange touwen hangen in de zee, dat is in het kort wat de “hangcultuurmossel” is. Doordat ze in het water hangen en niet op de bodem van de zee liggen krijgen ze meer voedsel en groeien daardoor harder. Hierdoor zijn ze dus al ruim een maand eerder goed dan de andere mosselen op de bodem. De smaak is overigens niet anders hoor, alleen dus de manier van kweken. Het kweken van de hangcultuurmosselen gaat een stuk sneller. Sinds 2011 is de mosselvisserij MSC gecertificeerd, een belangrijk keurmerk! Hierdoor weet je zeker dat het vangen van deze mosselen geen nadelige effecten heeft op het milieu.

Knoflook mossel pasta met lamsoor

Het Zeker Zeeuws keurmerk is een extra keurmerk wat je op de verpakking kunt aantreffen. Als je deze mosselen koopt dan weet je zeker dan van mosselzaad tot de uiteindelijke zwarte schelp op je bord daadwerkelijk uit Zeeland komt. Want er zijn jaren lang heel wat Deense mosselen in Zeeuwse water gegooid om vervolgens weer verkocht te worden als “echte” Zeeuwse mossel. Mosselen recept Italiaans

Stap voor Stap: Knoflook Mossel Pasta Bereiden

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Knoflook mossel pasta met lamsoor

Italiaanse Knoflook Mossel Pasta met Lamsoor en Zeekraal

Een smaakvolle Italiaanse seafood pasta met verse Zeeuwse mosselen, octopus, knoflook en verse zeekruiden als lamsoor en zeekraal. Een pittige aglio olio stijl pasta

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

5 van 35 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: aglio olio seafood, knoflook pasta, lamsoor, lamsoor gerecht, mosselen, mosselen pasta, octopus, pasta, pasta met zeevruchten, zeekraal, Zeeuwse mosselen recept
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 2 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 500 gr Zeeuwse mosselen
  • 2 octopus tentakels
  • 150 gr lamsoor
  • 10 takjes zeekraal
  • ½ bak postelein
  • 300 gr verse pasta - linguine of spaghetti
  • 5 tenen knoflook
  • 1 rood pepertje

uit de voorraadkast:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We koken eerst de mosselen. Was ze goed in koud water en doe ze dan in een grote pan met de wijn. Breng aan de kook en gaar ze een minuutje of 4. Haal ze uit de pan en laat afkoelen.
  • Snipper de knoflook en hak het pepertje fijn. Hak de zeekraal in kleine stukjes. Snijd de gekookte octopus in plakjes.
  • Maak de lamsoor schoon en haal de blaadjes van de stokjes postelein. De stokjes gebruiken we niet.
  • Neem een grote wok erbij en verhit hier de olie in. Bak de knoflook en rode peper op middelhoog vuur (niet te heet), breng op smaak met de persillade en peper, wees voorzichtig met zout. Doe dit op een lage temepratuur ander verbrandt de knoflook.
  • Kook ondertussen de pasta in een andere pan.
  • Voeg de mosseltjes ( uit de schelp gehaald ) en de octopus toe aan de wok en voeg ook de gewassen lamsoor toe. Roerbak kort.
  • Giet de pasta af en voeg toe aan de wok , en nu kun je ook de blaadjes postelein toevoegen. Hussel het geheel zodat alles lekker met elkaar gemixt is.
  • Serveer direct in verwarmde pasta borden en garneer met verse peterselie en een scheutje goede olijfolie. Heerlijk Happen!
Pas op met zout toevoegen in dit recept, de zeekraal en de lamsoor zijn al zout van zichzelf. Als je ook nog kwistig met zout strooit kan het te zout worden en dat is zonde! 
De octopus kun je tegenwoordig gewoon in de supermarkt kopen, ze zijn dan al gekookt je hoeft er dus verder niets mee te doen. 
Nutrition Facts
Italiaanse Knoflook Mossel Pasta met Lamsoor en Zeekraal
Amount per Serving
Calories
1096
% Daily Value*
Fat
 
51
g
78
%
Saturated Fat
 
7
g
44
%
Polyunsaturated Fat
 
6
g
Monounsaturated Fat
 
34
g
Cholesterol
 
36
mg
12
%
Sodium
 
484
mg
21
%
Potassium
 
776
mg
22
%
Carbohydrates
 
118
g
39
%
Fiber
 
5
g
21
%
Sugar
 
4
g
4
%
Protein
 
35
g
70
%
Vitamin A
 
210
IU
4
%
Vitamin C
 
12
mg
15
%
Calcium
 
73
mg
7
%
Iron
 
7
mg
39
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Pasta, pasta mossel pasta recept ik lust het graag en heb hier nog een aantal andere toppers die je echt wilt proeven!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Knoflook mossel pasta met lamsoor

4 gedachten over “Knoflook mossel pasta met lamsoor”

4.95 from 35 votes (30 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept