Geschatte leestijd: 4 minuten
Voorjaar, zonnetje, viooltjes, vogeltjes die hier af en aan in de vliegen met allerlei takjes in de bek. Het voorjaar is onmiskenbaar begonnen en dus ook de start van lekkere frisse gerechten. Een quiche hoort daar zeker bij, en eigenlijk is dat ook een gerecht wat altijd kan. Ongeacht het seizoen, je vult hem gewoon het jaar rond met de groenten die op dát moment beschikbaar zijn. Voor Crisp mocht ik deze kruidenquiche met buffelricotta en citroen uitproberen. Was ik eerder al eens bij een lunch in Amsterdam, nu werden de producten vers en precies op maat bij mij thuis afgeleverd en kon ik er zó mee aan de slag! Kruiden quiche recept vegetarisch recepten
Kruidenquiche met buffelricotta
Viooltjes kun je dus heel prima eten. Als je zelf de zaadjes koopt kun je deze in juni-augustus inzaaien voor het volgende jaar. Dan heb je onbespoten bloemetjes die dus heel mooi als decoratie kunnen dienen op een quiche als deze. Ze zaaien zichzelf vrij gemakkelijk uit. Wat de smaak betreft? Ze hebben een hele milde smaak en zullen dus zeker niet overheersen.
Viooltjes zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook gezond om te eten. Ze bevatten vitamine C en antioxidanten die goed zijn voor je immuunsysteem. Je kunt de viooltjes vers of gedroogd gebruiken in allerlei gerechten, zoals salades, soepen, desserts en thee. Sommige viooltjes hebben ook een heerlijke geur, zoals het maarts viooltje (Viola odorata). Je kunt de viooltjes ook suikeren en als snoepje of taartversiering gebruiken. Viooltjes zijn dus een veelzijdige en vrolijke toevoeging aan je keuken!
Maar je kunt ze dus ook bij Crisp bestellen. Het is en blijft wel een seizoensgebonden product. Het hele jaar rond zijn er wel altijd andere bloemetjes die je ook kunt eten. Ga maar eens kijken in je tuincentrum daar kun je vast een leuke kweekbak kopen. Wie weet krijg je nog wel groene vingers.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Kruidenquiche met buffelricotta
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Neem de quichevorm erbij en vet deze in met wat olijfolie. Bekleed hem daarna met de plakjes bladerdeeg. Prik wat gaatjes in de bodem.
- Neem een grote kom erbij en doe hier de eieren, kaas, ricotta ,melk, knoflook, geraspte schil van de citroen èn het sap en de fijngehakte kruiden in en mix tot een glad geheel.
- Schenk het in de quichevorm op het bladerdeeg en zet hem dan in de oven. Bak af in een minuutje of 40-45. ( prik eventueel met een sateprikker om te zien of hij gaar is. )
- Laat een beetje afkoelen en garneer met de bloemetjes.
- Heerlijk Happen!
Zin in een andere quiche dan kruidenquiche met buffelricotta? Dat kan hoor ik heb hier nog een paar andere lekkere recepten voor je:
- Deze lekkere paddestoelenquiche met verschillende paddestoelen.
- Of deze yummie camembert quiche met broccoli.
- Maar ook een zoete aardappel quiche met feta is erg lekker.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
kruiden quiche recept vegetarisch recepten
Normaal niet zo’n vegetariër, maar deze is best lekker
Zeer lekker