Kruidenquiche met buffelricotta

Kruidenquiche met buffelricotta

Voorjaar, zonnetje, viooltjes, vogeltjes die hier af en aan in de vliegen met allerlei takjes in de bek. Het voorjaar is onmiskenbaar begonnen en dus ook de start van lekkere frisse gerechten. Een quiche hoort daar zeker bij, en eigenlijk is dat ook een gerecht wat altijd kan. Ongeacht het seizoen, je vult hem gewoon het jaar rond met de groenten die op dát moment beschikbaar zijn. Voor Crisp mocht ik deze kruidenquiche met buffelricotta en citroen uitproberen. Was ik eerder al eens bij een lunch in Amsterdam, nu werden de producten vers en precies op maat bij mij thuis afgeleverd en kon ik er zó mee aan de slag!

Kruidenquiche met buffelricotta
Zorg dat je een goede fijne rasp hebt voor de citroenschil.
Kruidenquiche met buffelricotta

Kruidenquiche met buffelricotta

Francine
Een heerlijk frisse kruidenquiche.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken European
Porties 6 personen

Equipment

  • oven
  • Quichevorm

Ingrediënten
  

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 6 eieren
  • 350 ml volle melk
  • 175 gr oude kaas geraspt
  • 2 tenen knoflook gesnipperd
  • 225 gr buffelricotta
  • 20 gr kervel
  • 20 gr basilicum
  • 20 gr lavas
  • eetbare viooltjes ( bloemetjes)

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  • Neem de quichevorm erbij en vet deze in met wat olijfolie. Bekleed hem daarna met de plakjes bladerdeeg. Prik wat gaatjes in de bodem.
  • Neem een grote kom erbij en doe hier de eieren, kaas, ricotta ,melk, knoflook, geraspte schil van de citroen èn het sap en de fijngehakte kruiden in en mix tot een glad geheel.
  • Schenk het in de quichevorm op het bladerdeeg en zet hem dan in de oven. Bak af in een minuutje of 40-45. ( prik eventueel met een sateprikker om te zien of hij gaar is. )
  • Laat een beetje afkoelen en garneer met de bloemetjes.
  • Heerlijk Happen!
Trefwoord buffelricotta, citroen, geitenkaas
Kruidenquiche met buffelricotta
Deze viooltjes kun je gewoon eten.

Kruidenquiche met buffelricotta

Viooltjes kun je dus heel prima eten. Als je zelf de zaadjes koopt kun je deze in juni-augustus inzaaien voor het volgende jaar. Dan heb je onbespoten bloemetjes die dus heel mooi als decoratie kunnen dienen op een quiche als deze. Ze zaaien zichzelf vrij gemakkelijk uit. Wat de smaak betreft? Ze hebben een hele milde smaak en zullen dus zeker niet overheersen. Maar je kunt ze dus ook bij Crisp bestellen. Het is en blijft wel een seizoensgebonden product. Het hele jaar rond zijn er wel altijd andere bloemetjes die je ook kunt eten. Ga maar eens kijken in je tuincentrum daar kun je vast een leuke kweekbak kopen. Wie weet krijg je nog wel groene vingers.

Zin in een andere quiche dan kruidenquiche met buffelricotta? Dat kan hoor ik heb hier nog een paar andere lekkere recepten voor je:

Kruidenquiche met buffelricotta
Als er wat overblijft eet je het gewoon een dag later op je werk bijvoorbeeld.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

1 gedachte over “Kruidenquiche met buffelricotta”

  1. Pingback: Homemade Irish soda bread - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *