Estimated reading time: 3 minuten
Knoflook is best scherp van smaak, ik hou er enorm van maar er is een makkelijk trucje om hem wat zoeter en zachter van smaak te krijgen. We gaan gepofte knoflook maken! Het scherpe randje gaat zo van de knoflook af. Wat overblijft is een subtiele smaak die deze kruidige gepofte knoflook pompoensoep heel goed kan hebben. Dit pompoensoep recept staat in een kleine driekwartier op tafel.
Al met al een lekker simpel recept, serveer hem met een lekker stuk brood. Deze kun je even grillen in de oven met wat olijfolie en wat knoflook om het af te maken. Bovendien kun je ook nog wat verse kruiden toevoegen, zoals basilicum of peterselie, voor extra smaak. Verder is het ook heerlijk om er nog wat geraspte kaas overheen te strooien voordat je het gerecht in de oven zet. Het resultaat is een verrukkelijke maaltijd, perfect voor een gezellig etentje of gewoon als comfortfood op een doordeweekse avond.
Kruidige gepofte knoflook pompoensoep
Hoewel pompoen het hele jaar door is te verkrijgen, vind ik het toch het lekkerst in de herfst. Blaadjes vallen als gouden en bruine tapijten van de bomen en de geur van gepofte knoflook maakt het herfstseizoen echt compleet. Dit pompoensoep recept is bovendien makkelijk naar eigen hand te zetten. Of je het nu wel of niet pittig wilt maken, je kunt diverse soorten kruiden toevoegen en meer of minder gepofte knoflook gebruiken; het kan allemaal. Experimenteer met ingrediënten zoals room of een beetje chili voor extra diepgang in de smaak, zodat je iedere keer weer kunt genieten van een unieke en verwarmende soep.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Kruidige gepofte knoflook pompoensoep
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 1 flespompoen
- 2 bollen knoflook
- 2 witte uien
- 3 takjes verse tijm
- 1 blokje groentebouillon
- peper
- zout
- ½ tl chilipoeder
- 100 ml kookroom
- 1 ltr water
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 160 garden. Snijd met een scherp mes de bovenkant van de bollen knoflook af. Zet ze in de oven voor 40 minuutjes. Hierna zullen de teentjes helemaal zacht zijn en kun je ze uit de bol knijpen.
- Met een dunschiller schil je de pompoen en snijd deze in blokjes. Haal de pitten uit de kern van de pompoen. Snipper de uien.
- Pak je soeppan erbij schenk er een beetje olijfolie in, voeg het chilipoeder en de uien toe en bak tot ze glazig zijn. Voeg de pompoenblokjes toe bak deze een minuut of vijf.
- Schenk het water erbij en voeg het bouillonblokje toe. Kook ongeveer 15 tot 20 minuutjes tot de pompoen zacht is.
- Voeg de zachte knoflookteentjes toe en met je staafmixer pureer je de soep tot hij super zacht is. Breng eventueel op smaak met peper en zout naar behoeven.
- Schep in de kommen en serveer met wat kookroom en blaadjes verse tijm op de soep gestrooid.
- Heerlijk Happen!
Soep! Soep! Ik hou wel van een soepje, en als jij dat ook doet dan moet je zeker nog eens deze soepjes maken:
Deze pittige paprika pompoensoep met verse tijm.
Of wat dacht je van een pompoen vissoep met orzo.
Maar ook deze gegrilde aubergine paprikasoep is een topper.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Met gepofte knoflook!
De echte persoon!
De echte persoon!
I adore pumpkin soup!