Pompoen vissoep met orzo

Pompoen vissoep met orzo

Geschatte leestijd: 3 minuten

Een makkelijk goed vullend vissoep recept, dat is deze pompoen vissoep met orzo zeker te noemen. Sowieso vind ik soep erg fijn om te eten. Als maaltijd met een stuk brood erbij bijvoorbeeld. Van wat overblijft kun je ook nog een fijne lunch maken. En ik vries vaak een deel in voor als ik eens alleen moet eten. Deze is een echte maaltijd doordat we orzo toevoegen. Dat zijn pastakorrels die op rijst lijken. Een soepje als deze kun je helemaal naar eigen idee op smaak maken. En hij kan best wat pit hebben. Grappig genoeg vond ik dille vroeger niet zo heel lekker, tegenwoordig eet ik het wat vaker en kan ik de smaak wel waarderen. vissoep recepten

vissoep recept
Een echte maaltijdsoep die goed vult.

Pompoen vissoep met orzo

Dit vissoep recept is een aangepaste versie van een recept van Crisp. Ik heb regelmatig een samenwerking met deze fijne club en naast losse producten bieden ze ook hele recepten aan. Je bestelt dan gewoon in de app alle ingrediënten.

Pompoen vissoep met orzo
Houd je echt niet van dille, probeer dan peterselie.

Maar zoals dat een foodie betaamt maakte ik mijn eigen versie ervan. Deze soep is aan te vullen met groenten die je bijvoorbeeld nog in je koelkast hebt liggen. Houd mijn sociale media in de gaten, zo nu en dan mag ik een kortingscode delen.

Pompoen vissoep met orzo

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Pompoen vissoep met orzo

Pompoen vissoep met orzo

Een heerlijke dikke goed vullende vissoep
4.9 van 16 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: dille, pompoen, wortel, zalm
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 400kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 300 gram vis-mix - ( zalm, mosselen, kabeljauw, garnalen )
  • 200 gram orzo
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 3 wortels - in blokjes
  • ½ fles pompoen - in blokjes
  • 1 ui - gesnipperd
  • 3 takjes dille - gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook - gesnipperd

Uit de voorraadkast:

En zo maak je het:

  • Snipper de ui en de knoflook. Schil de wortels en de pompoen en hak deze in blokjes van ongeveer een cm.
  • Pak je soeppan erbij en schenk de olijfolie erin, bak hierin de ui en knoflook tot de glazig zijn en voeg dan de pompoen en wortel toe. Strooi de ras el hanout en chilipoeder erbij en bak dit nog even mee.
  • Voeg 750 ml water en het blokje visbouillon toe.
  • Voeg het blikje gepelde tomaten en de orzo toe en laat het geheel nog even koken voor een 10 minuten.
  • Voeg op het laatst de vismix toe en verwarm deze nog een aantal minuten. Proef of je eventueel nog wat peper of zout wilt toevoegen.
  • Serveer met wat gesnipperde dille.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Andere lekkere recepten proberen? Ik geef je graag nog wat extra inspiratie:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

vissoep recepten

Start » Recepten » Soep » Pompoen vissoep met orzo

3 gedachten over “Pompoen vissoep met orzo”

  1. Pingback: Kruidige gepofte knoflook pompoensoep - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept