Geschatte leestijd: 3 minuten
Een makkelijk goed vullend vissoep recept, dat is deze pompoen vissoep met orzo zeker te noemen. Sowieso vind ik soep erg fijn om te eten. Als maaltijd met een stuk brood erbij bijvoorbeeld. Van wat overblijft kun je ook nog een fijne lunch maken. En ik vries vaak een deel in voor als ik eens alleen moet eten. Deze is een echte maaltijd doordat we orzo toevoegen. Dat zijn pastakorrels die op rijst lijken. Een soepje als deze kun je helemaal naar eigen idee op smaak maken. En hij kan best wat pit hebben. Grappig genoeg vond ik dille vroeger niet zo heel lekker, tegenwoordig eet ik het wat vaker en kan ik de smaak wel waarderen. vissoep recepten

Pompoen vissoep met orzo
Dit vissoep recept is een aangepaste versie van een recept van Crisp. Ik heb regelmatig een samenwerking met deze fijne club en naast losse producten bieden ze ook hele recepten aan. Je bestelt dan gewoon in de app alle ingrediënten.

Maar zoals dat een foodie betaamt maakte ik mijn eigen versie ervan. Deze soep is aan te vullen met groenten die je bijvoorbeeld nog in je koelkast hebt liggen. Houd mijn sociale media in de gaten, zo nu en dan mag ik een kortingscode delen.

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Pompoen vissoep met orzo
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 300 gram vis-mix - ( zalm, mosselen, kabeljauw, garnalen )
- 200 gram orzo
- 1 blik gepelde tomaten
- 3 wortels - in blokjes
- ½ fles pompoen - in blokjes
- 1 ui - gesnipperd
- 3 takjes dille - gesnipperd
- 3 teentjes knoflook - gesnipperd
Uit de voorraadkast:
- 1 blokje visbouillon
- 2 el olijfolie
- ½ tl chilipoeder
- ½ el ras el hanout
En zo maak je het:
- Snipper de ui en de knoflook. Schil de wortels en de pompoen en hak deze in blokjes van ongeveer een cm.
- Pak je soeppan erbij en schenk de olijfolie erin, bak hierin de ui en knoflook tot de glazig zijn en voeg dan de pompoen en wortel toe. Strooi de ras el hanout en chilipoeder erbij en bak dit nog even mee.
- Voeg 750 ml water en het blokje visbouillon toe.
- Voeg het blikje gepelde tomaten en de orzo toe en laat het geheel nog even koken voor een 10 minuten.
- Voeg op het laatst de vismix toe en verwarm deze nog een aantal minuten. Proef of je eventueel nog wat peper of zout wilt toevoegen.
- Serveer met wat gesnipperde dille.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere recepten proberen? Ik geef je graag nog wat extra inspiratie:
- Een romige orzo risotto met pompoen.
- Of probeer eens deze pittige mediterraanse orzo salade.
- Simpel maar oh zo lekker is deze kruidige Griekse tomatenrisotto met orzo.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
vissoep recepten
3 kommen van gegeten 🙂
Snel proberen
Pingback: Kruidige gepofte knoflook pompoensoep - Heerlijke Happen
Pingback: Peruaanse escabeche de pollo - Heerlijke Happen