Lekker gezond gourmetten doe je zo

Lekker gezond gourmetten doe je zo

Geschatte leestijd: 4 minuten

De feestdagen zitten er weer aan te komen. Wat betekent dat veel mensen het gourmetstel weer uit de kast halen. Gourmetten heeft dan ook iets ergs gezelligs. En natuurlijk is het ook lekker. Aangezien je echt alles op de plaat kunt leggen waar je maar zin in hebt. Van pizza’s tot stukjes vlees en vis en van fruit tot pannenkoekjes. En als je een iets gezondere avond gourmetten wilt, dan kun je iets minder eten of bijvoorbeeld genieten van salades. Maar is dat wel zo leuk? Er zijn allerlei manieren waarop je een avond gourmetten een stuk gezonder kan maken waarop het zowel lekker als leuk is. Ik geef je gourmet tips in deze “lekker gezond gourmetten doe je zo blog”. gourmetten recepten

gourmet tips
Gezelligheid met het hele gezin aan tafel. Fotocredits: Lekkeretenmetlinda

Gourmet tips: spiesjes maken

Een makkelijke manier om groentes op de plaat te bakken, is door groentespiesjes te maken. Je kunt verschillende stukjes groenten klein snijden en er zo spiesjes van maken. Echt alles is te verwerken in deze spiesjes. Paprika, ui, broccoli, champignons, wortel, courgette, ga zo maar door. Kook de broccoli en andere harde groentes zoals bloemkool eventueel wel even voor.

In heet water blancheer je ze een paar minuutjes. Zo leg je ze niet rauw op de plaat, maar bak je ze na een paar minuten lekker zacht en blijven ze toch een beetje knapperig.

gourmet tips
Heerlijke groente spiesjes met diverse groente.

Lekker gezond gourmetten doe je zo met mini groentes

Je hebt in de supermarkt vast wel eens gezien dat je eigenlijk van alles wel kleine soorten hebt. Kleine worteltjes, kleine maïskolven, kleine courgettes, ga zo maar door. Haal allerlei verschillende kleine groentes en leg ze zo op de plaat. Naast dat het heel schattig is, is het ook nog eens lekker en ziet het er leuk uit.

Lekker gezond gourmetten doe je zo
Maak eens polenta frietjes erbij, deze bak je op de gourmetset lekker knapperig. fotocredit: annetravelfoodie

Lekkere gezonde salades en dips

Denk jij bij salades ook aan een kom vol met sla en andere flauwe smaken? Dat hoeft dus helemaal niet zo te zijn! Je kunt gemakkelijk allerlei verschillende salades maken die erg lekker zijn. En ook hartstikke gezond! Wat dacht je van een salade met pasta en zongedroogde tomaten, een couscous salade of een salade met kip en pesto? Dit zijn allemaal gezonde opties die goed passen bij een avond gourmetten. Een stuk minder saai dan de standaard salade met paprika en komkommer.

Een fijne dip met broodjes zoals deze labneh kan ook niet ontbreken.

Niet alleen maar groente!

Als je gezond wilt gourmetten, hoef je echt niet alleen maar te denken aan groente en fruit. Je kunt ook gewoon vlees kopen dat lekker licht en gezond is. Kip is bijvoorbeeld echt niet ongezond en dit kun je prima eten. Zoek de voedingswaarde van het verschillende vlees online op, en kijk naar welke soorten vlees je wilt kopen. Je kunt naast kip bijvoorbeeld kalkoen bestellen, aangezien dit ook mager vlees is.

Een stukje zalm, of een lekker garnaaltje is zo gebakken. fotocredit: Lekkeretenmetlinda

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

gourmetten recepten

Start » Blog » Lekker gezond gourmetten doe je zo

5 gedachten over “Lekker gezond gourmetten doe je zo”

  1. Pingback: Funcooking met de pizzarette, heerlijke mini pizza - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *