Estimated reading time: 3 minuten
Leuk lunch gerechtje met heel veel smaak. En nee natuurlijk is de spaghetti niet ècht dronken en dat zul jij er ook niet van worden. Maar de wijn in dit recept geeft wel enorm veel smaak aan de pasta. Gebruik dus ook niet zomaar een wijntje maar kies er één met een volle ronde smaak. Natuurlijk vervliegt de alcohol wanneer hij gekookt wordt maar de kleur trekt in de spaghetti sliertjes. En zo lijkt het toch een beetje lekkere dronken spaghetti. De kaas die we gebruiken is een Pecorino. Deze is ook lekker scherp van smaak en past er dus prima bij. Wil je dit als hoofdgerecht serveren zou je er nog wat cantharellen bij kunnen bakken en bijvoorbeeld een stukje vlees. Spaghetti all’ubriaco recept
En zo maak je de Lekkere dronken spaghetti:
-Neem een grote pan erbij en kook ongeveer 2 liter water. Doe zout in het water dan smaakt je spaghetti des te beter.
-In de pan met kokend water doe je de spaghetti en kook deze voor 4 minuten, daarna giet je het af en doe je de uitgelekte slierten in de koekenpan erbij. Giet de wijn erbij en hussel het geheel door elkaar zodat alle slierten de wijn goed in zich opnemen.( Dit mag op wat hoger vuur). Breng op smaak met zout en peper. Wanneer de spaghetti “al dente” is giet je het af in het vergiet.
-In een grote diepe koekenpan doe je 3/4 eetlepels olijfolie en zet hem op laag vuur. Snij de knoflooktenen in vieren en voeg deze aan de olijfolie toe en schep de chilivlokken erbij. Laat dit rustig op laag vuur zo’n 5 minuten bakken zodat de knoflook niet aanbrandt.
Dronken spaghetti:
Neem nu de borden of de schaaltjes erbij en doe hierin de spaghetti, besprenkel met nog wat olijfolie en garneer met de geraspte Pecorino en de gehakte peterselie. Serveer met een lekker glas rode wijn, dezelfde als die je gekozen had om te spaghetti “dronken” mee te krijgen
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Lekkere dronken spaghetti
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 200 gram volkoren spaghetti
- extra vergine olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel chilivlokken
- 150 ml rode wijn
- zout en peper
- Pecorino kaas geraspt
- verse gehakte peterselie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Neem een grote pan erbij en kook ongeveer 2 liter water. Doe zout in het water dan smaakt je spaghetti des te beter.
- In een grote diepe koekenpan doe je 3/4 eetlepels olijfolie en zet hem op laag vuur. Snij de knoflooktenen in vieren en voeg deze aan de olijfolie toe en schep de chilivlokken erbij. Laat dit rustig op laag vuur zo’n 5 minuten bakken zodat de knoflook niet aanbrandt.
- In de pan met kokend water doe je de spaghetti en kook deze voor 4 minuten, daarna giet je het af en doe je de uitgelekte slierten in de koekenpan erbij. Giet de wijn erbij en hussel het geheel door elkaar zodat alle slierten de wijn goed in zich opnemen.( Dit mag op wat hoger vuur). Breng op smaak met zout en peper. Wanneer de spaghetti “al dente” is giet je het af in het vergiet.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Lekkere dronken spaghetti? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Champignons in witte wijnsaus en knoflook
Napolitaanse spaghetti aglio e olio
Knoflook spaghetti met schelpjes
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Spaghetti all’ubriaco recept
RT @HeerlijkeHappen: Lekkere dronken #Spaghetti
Leuk lunch gerechtje met heel veel smaak. En nee natuurlijk is de #Spaghetti niet ècht dron…
Marion van den Heuvel-Coenraads
Heerlijke Happen Vast wel , zowiezo gek op rode wijn ….
Ik ben dol op pasta
Wat ziet dit er leuk uit!