St Patricksday Walking Lunch

St Patricksday Walking Lunch in het Amstel hotel

Geschatte leestijd: 6 minuten

Lunchen in het Amstel Hotel in Amsterdam, niet iets wat ik dagelijks doe zullen we maar zeggen! Op de uitnodiging of ik St Patricksday wilde vieren met een 5-gangenlunch zei ik natuurlijk geen nee. Ierland heeft voor mij sowieso een speciaal plekje in mijn hart. Hier vierden wij onze huwelijksreis en ben ik echt geraakt door de gastvrijheid van de Ieren. Maar ook de producten die uit dit prachtige land komen hebben hun plekje in mijn keuken weten te vinden. En wie heeft er nou niet een mooie Ierse whiskey in zijn kast staan thuis? Lees verder in deze St Patricksday walking lunch blog en zie wat we allemaal geproefd hebben.

Het Amstel Hotel is een luxe hotel gelegen in Amsterdam, Nederland. Het hotel staat bekend om zijn elegantie, rijke geschiedenis en uitstekende locatie aan de oevers van de rivier de Amstel. Het hotel biedt een scala aan voorzieningen en diensten, waaronder ruime kamers en suites, uitstekende restaurants, een bar, een spa en wellnesscentrum, en vergader- en evenementenfaciliteiten. Het Amstel Hotel wordt beschouwd als een van de mooiste hotels in Amsterdam en is een populaire keuze onder reizigers die op zoek zijn naar een luxueuze en onvergetelijke ervaring in de stad.

St Patricksday Walking Lunch Het Amstel Hotel

Helaas heb ik er zelf nog nooit geslapen maar heb ik er al wel mogen eten en ook ik ben er voor meerdere events geweest. Wie het programma op tv gezien heeft over dit bijzondere hotel weet dat alles tot in de puntjes verzorgd is. Naar binnen lopend waan je je even in een hele andere wereld. Kunst aan de muren, Chinese vazen in de entree, een fantastische ambiance om in te verblijven. En service op het hoogste niveau! Dit keer mocht ik een kijkje in de “heilige graal” van het Amstel nemen: de keuken! Chef Rogèr Rassin bestiert hier de keuken, een man met visie en passie.

St Patricksday Walking Lunch
“Strike a pose” voor de ingang van het Amstel Hotel

Saint Patricksday

Op 17 maart vieren Ieren over de hele wereld St Patrick’s day. Op deze dag wordt Sint-Patricius herdacht. Deze priester heeft het Christendom naar Ierland gebracht. Hij gebruikte de “shamrock”, een klaverblad als symbool voor de drie-eenheid van het katholieke geloof. Dit is nu het symbool voor Ierland. Als je ooit in Ierland geweest bent kan het je niet ontgaan zijn hoe mooi groen het daar is. Deze kleur staat ook symbool voor het vieren van St Patrick’s day. Maar het is ook een dag die “verbroederd”. Wereldwijd zijn er grote feesten en ben je niet van Ierse afkomst? Geen probleem je viert het gewoon met de Ieren mee. De Ierse ambassadeur Kevin Kelly en de Bord Bia ( Ierse food board) nodigden ons uit om alvast hier gezamenlijk deze dag te vieren.

St Patricksday Walking Lunch
De lunch werd afgetrapt met een speech van Roisin O’Sullivan van het Bord Bia.

Ierse producten in Nederland

Tijdens mijn bezoek aan deze lunch werden ons een aantal heerlijke gerechtjes gepresenteerd door Chef Rogér. Zo kregen we een uniek kijkje in zijn keuken en aten we hier een fantastisch gerechtje. We zijn letterlijk even zijn wereld ingelopen. Tijdens de speech van Kevin Kelly werd als snel duidelijk hoezeer Nederland al verbonden is met Ierland. We zijn veruit de grootste afnemer van het Iers rundvlees, maar inmiddels weten vele producten uit Ierland hier hun weg te vinden in onze supermarkten en restaurants. Een aantal van deze producten werden op deze dag extra belicht en mochten wij hiervan proeven. Ik noem bijvoorbeeld Guinness bier, Jameson Whiskey, Bailey’s, en Kerrygold boter. Maar ook Ierse fudge , crackers en cookies.

St Patricksday Walking Lunch Amstel hotel
Uitleg in de keuken van het Amstel Hotel over de bereiding van dit fantastische Ierse rundvlees.

St Patricksday Walking Lunch It’s a love-affair

De gerechtjes die wij gepresenteerd kregen tijdens deze St Patricksday Walking Lunch waren stuk voor stuk ontzettend lekker. De foto’s spreken voor zich natuurlijk. En zo werd nog maar eens bevestigd dat we allemaal wel een stukje Ierland in ons hart hebben. Deze zomer zal ik dan ook zeker weer de masterclass van één van de chef van de Chef’s Irish Beef Club gaan volgen en hoop ik dit jaar nog voet op Ierse bodem te zetten!

Amstel hotel
Foodblogger”gesnapt”, Ambassadeur Kevin Kelly op links maakte snel een foto.

Bij deze wil ik graag Tilly St Nicolaas en Esther danken voor de uitnodiging. Natuurlijk ook het Amstel Hotel voor de fantastische lunch. En het Bord Bia en de Ierse ambassadeur voor de warme Ierse gastvrijheid.

Amstel hotel
En deze prachtige afsluiter als toetje, tot de laatste kruimel opgegeten.
Het menu voor deze fantastische lunch.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Blog » St Patricksday Walking Lunch in het Amstel hotel

6 gedachten over “St Patricksday Walking Lunch in het Amstel hotel”

  1. Pingback: Week 11.19 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Irish stew met soda bread uit Ierland - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Homemade Irish soda bread met rozijnen - Heerlijke Happen

  4. Pingback: St Patricksday shamrock pastry - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Gegrilde paprika stoofpot met rijst - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Week 15.19 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *