St Patricksday Walking Lunch

St Patricksday Walking Lunch in het Amstel hotel

Lunchen in het Amstel Hotel in Amsterdam, niet iets wat ik dagelijks doe zullen we maar zeggen! Op de uitnodiging of ik St Patricksday wilde vieren met een 5-gangenlunch zei ik natuurlijk geen nee. Ierland heeft voor mij sowieso een speciaal plekje in mijn hart. Hier vierden wij onze huwelijksreis en ben ik echt geraakt door de gastvrijheid van de Ieren. Maar ook de producten die uit dit prachtige land komen hebben hun plekje in mijn keuken weten te vinden. En wie heeft er nou niet een mooie Ierse whiskey in zijn kast staan thuis? Lees verder in deze St Patricksday walking lunch blog en zie wat we allemaal geproefd hebben.

St Patricksday Walking Lunch Het Amstel Hotel

Helaas heb ik er zelf nog nooit geslapen maar heb ik er al wel mogen eten en ook ik ben er voor meerdere events geweest. Wie het programma op tv gezien heeft over dit bijzondere hotel weet dat alles tot in de puntjes verzorgd is. Naar binnen lopend waan je je even in een hele andere wereld. Kunst aan de muren, Chinese vazen in de entree, een fantastische ambiance om in te verblijven. En service op het hoogste niveau! Dit keer mocht ik een kijkje in de “heilige graal” van het Amstel nemen: de keuken! Chef Rogèr Rassin bestiert hier de keuken, een man met visie en passie.

St Patricksday Walking Lunch
“Strike a pose” voor de ingang van het Amstel Hotel

Saint Patricksday

Op 17 maart vieren Ieren over de hele wereld St Patrick’s day. Op deze dag wordt Sint-Patricius herdacht. Deze priester heeft het Christendom naar Ierland gebracht. Hij gebruikte de “shamrock”, een klaverblad als symbool voor de drie-eenheid van het katholieke geloof. Dit is nu het symbool voor Ierland. Als je ooit in Ierland geweest bent kan het je niet ontgaan zijn hoe mooi groen het daar is. Deze kleur staat ook symbool voor het vieren van St Patrick’s day. Maar het is ook een dag die “verbroederd”. Wereldwijd zijn er grote feesten en ben je niet van Ierse afkomst? Geen probleem je viert het gewoon met de Ieren mee. De Ierse ambassadeur Kevin Kelly en de Bord Bia ( Ierse food board) nodigden ons uit om alvast hier gezamenlijk deze dag te vieren.

St Patricksday Walking Lunch
De lunch werd afgetrapt met een speech van Roisin O’Sullivan van het Bord Bia.

Ierse producten in Nederland

Tijdens mijn bezoek aan deze lunch werden ons een aantal heerlijke gerechtjes gepresenteerd door Chef Rogér. Zo kregen we een uniek kijkje in zijn keuken en aten we hier een fantastisch gerechtje. We zijn letterlijk even zijn wereld ingelopen. Tijdens de speech van Kevin Kelly werd als snel duidelijk hoezeer Nederland al verbonden is met Ierland. We zijn veruit de grootste afnemer van het Iers rundvlees, maar inmiddels weten vele producten uit Ierland hier hun weg te vinden in onze supermarkten en restaurants. Een aantal van deze producten werden op deze dag extra belicht en mochten wij hiervan proeven. Ik noem bijvoorbeeld Guinness bier, Jameson Whiskey, Bailey’s, en Kerrygold boter. Maar ook Ierse fudge , crackers en cookies.

St Patricksday Walking Lunch
Uitleg in de keuken van het Amstel Hotel over de bereiding van dit fantastische Ierse rundvlees.

St Patricksday Walking Lunch It’s a love-affair

De gerechtjes die wij gepresenteerd kregen tijdens deze St Patricksday Walking Lunch waren stuk voor stuk ontzettend lekker. De foto’s spreken voor zich natuurlijk. En zo werd nog maar eens bevestigd dat we allemaal wel een stukje Ierland in ons hart hebben. Deze zomer zal ik dan ook zeker weer de masterclass van één van de chef van de Chef’s Irish Beef Club gaan volgen en hoop ik dit jaar nog voet op Ierse bodem te zetten!

Foodblogger”gesnapt”, Ambassadeur Kevin Kelly op links maakte snel een foto.

Bij deze wil ik graag Tilly St Nicolaas en Esther danken voor de uitnodiging. Natuurlijk ook het Amstel Hotel voor de fantastische lunch. En het Bord Bia en de Ierse ambassadeur voor de warme Ierse gastvrijheid.

Amstel hotel
En deze prachtige afsluiter als toetje, tot de laatste kruimel opgegeten.
Het menu voor deze fantastische lunch.

3 gedachten over “St Patricksday Walking Lunch in het Amstel hotel”

  1. Pingback: Week 11.19 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Irish stew met soda bread uit Ierland - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Homemade Irish soda bread met rozijnen - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.