Low carb amandel kaneel cake

Low carb amandel kaneel cake

In het kader van gezond eten, gezonder leven en een beetje op de kilo’s letten ging ik aan de bak. Letterlijk en figuurlijk zullen we maar zeggen. Zoals jullie wellicht weten ben ik geen enorme bakster, maar een cake dat lukt me nog wel. Helaas zijn die nou juist heel vet, zoet en niet persé heel gezond. Wat kun je dan wel maken vraag je je af? Nou deze low carb amandel kaneel cake! Super luchtig, vol van smaak, en veel minder slecht voor je gezondheid. Zowel de man als het kind hier hebben er lekker van gesnoept en voordat ik er een foto van kon maken moest hij opnieuw gebakken worden. Dat zegt genoeg lijkt mij zo.

Low carb amandel kaneel cake
Dit is een plak cake van ongeveer 15 bij 20 cm in totaal. Lekker dun dus.
Low carb amandel kaneel cake

Low carb amandel kaneel cake

Francine
Een heerlijke fluffy en yummie cake met een hint van kaneel.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Gang Tussendoortje
Keuken European
Porties 20 stukjes

Equipment

  • oven
  • een kom om in te mengen

Ingrediënten
  

  • 100 gr amandelmeel
  • 2 eieren geklutst
  • 40 gr roomboter gesmolten
  • 1 tl bakpoeder
  • 40 gr Zusto ( suiker vervanger )
  • kaneelpoeder
  • losse amandelen ter decoratie

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 175 graden
  • Neem de kom erbij en kluts hier eerst de eieren in. Voeg hier dan het bakpoeder aan toe en mix weer tot het helemaal is opgenomen. Vervolgens de gemolten boter en de Zusto en als laatste het amandelmeel. Breng op smaak met een beeetje kaneelpoeder, niet te wild schudden met het potje anders gaat deze smaak overheersen.
  • Pak een ovenschaal erbij, ik had er één van ongeveer 15 bij 20 cm. Doe hier een stuk bakpapier in en beboter dat een beetje. Schenk of schep met een spatel het beslag in de ovenschaal en decoreer met de losse amandelen.
  • Zet in de oven voor 20/25 minuutjes tot de bovenkant mooi bruin is, maar niet te donker.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen en haal dan uit de schaal en snij een stukje eraf, succes gegarandeerd!
  • Heerlijk Happen!
Trefwoord amandelen, amandelmeel, cake, low carb
Low carb amandel kaneel cake
Easy peasy, je schenkt het beslag in de ovenschotel, decoreren met de amandelen en in de oven .

Low carb amandel kaneel cake

Kun je je nu helemaal volproppen met dit soort cakes of alleen maar amandelmeel gaan gebruiken? Het antwoord is zeker: NEE ! Amandelmeel bestaat uit: jawel amandelen en wanneer je dit in meel-vorm eet krijg je dus heel veel amandelen binnen. Bedenk je dus goed dat wanneer je ze los zou eten je bijna een heel zakje leeg eet en dat zou je normaal waarschijnlijk ook niet doen. En daarbij zitten er behoorlijk wat calorieën in noten. Het blijft dus noodzaak ook met dit heerlijke cakeje hem niet helemaal op te eten en gewoon een stukje ervan op te eten! Je kunt hem best een paar dagen bewaren in de koelkast na het bakken, dus neem lekker een stukje mee naar het werk bijvoorbeeld.

Low carb amandel kaneel cake
Dus nog steeds niet onbeperkt eten maar wel erg lekker!

Nog meer lekkere baksels? Ik ben wel niet zo’n enorme bakker maar ik heb nog wel wat lekkere ideetjes:

Let op dit zijn tips voor baksel met gewoon suiker en meel en cake en andere hele ongezonde ingrediënten 😉
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

1 gedachte over “Low carb amandel kaneel cake”

  1. Pingback: Low carb blauwe bes tulband cakejes - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *