Zachte low carb kaaswolkjes

Zachte low carb kaaswolkjes

Goed, januari kwam en ging en inmiddels beginnen we aardig gewend te raken aan een wat gezondere levensstijl. Dat wil niet zeggen dat al mijn recepten hier ongezond zijn! Sterker nog veelal zijn dat gewoon hele fijne gerechten. Het gesnaai er omheen is wat ervoor zorgde dat de broekriem steeds losser moest. Maar om nou als een fitgirl met afgemeten bakjes te gaan leven is dan weer een ander uiterste. Daar moet een soort gulle middenweg inzitten. Dat betekent op zoek naar andere snacks, hapjes en tussendoortjes die niet zo vet, vol met suiker of een bom aan koolhydraten bevatten. En deze zachte low carb kaaswolkjes zijn een perfect voorbeeld. Zelfs mijn dochter was verrast en wilde ze graag proeven.

Zachte low carb kaaswolkjes
Wat een lekkere wolkjes.

Zachte low carb kaaswolkjes

Een lekkere kaassnack in wolkjesvorm
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd10 min
Gang: Borrelhapje
Keuken: European
Trefwoord: cheddar, hapje, kaas, Parmezaanse kaas
Porties: 10 wolkjes
Auteur: Francine

Equipment

  • oven
  • 2 lepels

Ingrediënten

  • 40 gr geraspte cheddar
  • 30 gr gerapste mozzarella
  • 20 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 gr amandelmeel
  • 4 gr bakpoeder
  • 2 eieren geklutst
  • kruiden naar smaak

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Neem een kom erbij en kluts hier de eieren in.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix het geheel tot een massa. Je kunt er nu kruiden aan toevoegen die jij lekker vindt of niet, zonder kruiden smaken ze ook heel lekker.
  • Neem je lepels erbij en draai er quenelles mee. ( zie foto in dit blogbericht op de website) Lukt dat niet? Je kunt ook met een ijsschep er balletjes van maken.
  • Zet het bakblik in de oven voor een minuutje of 10-12 , als de randjes een beetje goudbruin beginnen te kleuren zijn ze klaar.
  • Heerlijk Happen!
quenelles maken met twee lepels.

Zachte low carb kaaswolkjes

Quenelles? Wat is dat dan? Een quenelle maken is een bepaalde kooktechniek met twee lepels. Je vormt met twee lepels een soort langwerpig balletje. Veelal was dit gepureerde vis, maar tegenwoordig zie ik quenelles in toetjes als verwerkt worden. Dan blijft de vorm ook precies zoals hierboven op de foto. In dit geval smolt de kaas en kregen deze zachte low carb kaaswolkjes een beetje de vorm van een ei. Desalniettemin erg lekker hoor! Bekend uit de Franse keuken, maar quenelles maken deed men al in de Romeinse tijd. Doordat natuurlijk pas heel veel later mensen konden lezen en schrijven zijn ook veel kookboeken en kooktechnieken heel laat op papier gekomen. De herkomst is daardoor soms niet helemaal meer te herleiden.

Zin om nog meer te bakken? Dat kan hoor, ik ben dan wel geen bakster maar heb best lekkere dingen gemaakt:

Zachte low carb kaaswolkjes
Mijn dochter zei al tijdens het bakken: “oh mam wat ruikt het lekker”.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *