Kaneel pompoenbrood met rozijnen

Kaneel pompoenbrood met rozijnen.

De pompoen! Ja met een uitroepteken erachter want jeetje wat een lekkere en veelzijdige groente is dit toch. De tijd dat we echt niet wisten wat we met dat ding aanmoesten is voorbij hoor. Want naast soep zijn er erg legio van lekkere en leuke mogelijkheden om deze groente te verwerken in allerlei recepten. Zo kun je de pompoen schillen en in blokjes snijden en hier dan puree mee maken. En deze puree verwerk je dan bijvoorbeeld in dit kaneel pompoenbrood met rozijnen. Gelukkig zijn deze (veelal) oranje rakkers tegenwoordig bijna het jaar rond te verkrijgen waardoor je dit heerlijke brood dus zo vaak kunt maken als dat je daar zin in hebt. En geloof me hier komt hij zeker vaker op tafel te staan.

Kaneel pompoenbrood met rozijnen
Lekker met een kopje thee erbij.

Kaneel pompoenbrood met rozijnen

Een basisrecept voor een lekker brood, met veel variatie mogelijkheden.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd40 min
Gang: brood
Keuken: European
Trefwoord: kaneel, pompoen, rozijnen
Porties: 10 plakken
Auteur: Francine

Equipment

  • oven
  • siliconen brood (cake) vorm

Ingrediënten

  • 450 gr blokjes flespompoen
  • 75 gr donkere rozijnen
  • 1 el kaneel
  • 1 el koekkruiden
  • 2 el pindakaas
  • 3 medium eieren
  • 250 gr speltmeel
  • 1 zakje bakpoeder

Instructies

  • Schil je flespompoen en snijd in kleine blokjes, neem je weegschaal erbij en weeg 450 gram af. De rest kun je invriezen of gebruiken voor een ander recept.
  • Neem een pan erbij en kook de blokjes gaar 10-15 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Neem je keukenmachine erbij en doe hier alle ingrediënten van het lijstje in en voeg hier ook de zachte pompoenblokjes aan toe. Draai het geheel tot een glad beslag.
  • Schenk het beslag in je siliconenvorm. lk heb deze eerst nog een beetje ingevet met wat roomboter. Zet in je oven en bak in 40 minuutjes mooi gaar.
  • Laat het brood rustig afkoelen en haal daarna uit de vorm.
  • Heerlijk Happen!
Kaneel pompoenbrood met rozijnen
Besmeer het brood met een laagje pindakaas of gewoon met roomboter.

Kaneel pompoenbrood met rozijnen.

En zo heb je een mooi basisrecept waar je natuurlijk ook wat variatie in aan kunt brengen. Wat dacht je van bijvoorbeeld wat noten er aan toe te voegen? Of misschien wel wat stukjes pure chocolade. Maar misschien ook wel bij een stoof, waar je normaal plakken kruidkoek toevoegt kun je dan dit brood toevoegen. Als je het bij de koffie serveert kunt je er ook een lekkere laag frosting op smeren. Zo maak je een iets andere versie van de welbekende “carrot-cake”. Nou ja mogelijkheden genoeg dus. Voor dit recept heb ik een flespompoen gebruikt, dit is toch wel de meest gangbare die er te krijgen is. Ook met de kruiden kun je lekker experimenteren, verschillende soorten koekkruiden, net wat meer of wat minder kaneel, het is helemaal aan jou!

Gezonde baksels, ik begin er een hoop lol in te krijgen. Nog meer proberen?

Kaneel pompoenbrood met rozijnen
Prachtig oranje-bruin brood.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

1 gedachte over “Kaneel pompoenbrood met rozijnen.”

  1. Pingback: Zwarte bonen cashew brownies - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *