De pompoen! Ja met een uitroepteken erachter want jeetje wat een lekkere en veelzijdige groente is dit toch. De tijd dat we echt niet wisten wat we met dat ding aanmoesten is voorbij hoor. Want naast soep zijn er erg legio van lekkere en leuke mogelijkheden om deze groente te verwerken in allerlei recepten. Zo kun je de pompoen schillen en in blokjes snijden en hier dan puree mee maken. En deze puree verwerk je dan bijvoorbeeld in dit kaneel pompoenbrood met rozijnen. Gelukkig zijn deze (veelal) oranje rakkers tegenwoordig bijna het jaar rond te verkrijgen waardoor je dit heerlijke brood dus zo vaak kunt maken als dat je daar zin in hebt. En geloof me hier komt hij zeker vaker op tafel te staan. Recept pompoenbrood.


Kaneel pompoenbrood met rozijnen
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 450 gr blokjes flespompoen
- 75 gr donkere rozijnen
- 1 el kaneel
- 1 el koekkruiden
- 2 el pindakaas
- 3 medium eieren
- 250 gr speltmeel
- 1 zakje bakpoeder
En zo maak je het:
- Schil je flespompoen en snijd in kleine blokjes, neem je weegschaal erbij en weeg 450 gram af. De rest kun je invriezen of gebruiken voor een ander recept.
- Neem een pan erbij en kook de blokjes gaar 10-15 minuten. Giet af en laat uitlekken.
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Neem je keukenmachine erbij en doe hier alle ingrediënten van het lijstje in en voeg hier ook de zachte pompoenblokjes aan toe. Draai het geheel tot een glad beslag.
- Schenk het beslag in je siliconenvorm. lk heb deze eerst nog een beetje ingevet met wat roomboter. Zet in je oven en bak in 40 minuutjes mooi gaar.
- Laat het brood rustig afkoelen en haal daarna uit de vorm.
- Heerlijk Happen!

Kaneel pompoenbrood met rozijnen.
En zo heb je een mooi basisrecept waar je natuurlijk ook wat variatie in aan kunt brengen. Wat dacht je van bijvoorbeeld wat noten er aan toe te voegen? Of misschien wel wat stukjes pure chocolade. Maar misschien ook wel bij een stoof, waar je normaal plakken kruidkoek toevoegt kun je dan dit brood toevoegen. Als je het bij de koffie serveert kunt je er ook een lekkere laag frosting op smeren. Zo maak je een iets andere versie van de welbekende “carrot-cake”. Nou ja mogelijkheden genoeg dus. Voor dit recept heb ik een flespompoen gebruikt, dit is toch wel de meest gangbare die er te krijgen is. Ook met de kruiden kun je lekker experimenteren, verschillende soorten koekkruiden, net wat meer of wat minder kaneel, het is helemaal aan jou!
Gezonde baksels, ik begin er een hoop lol in te krijgen. Nog meer proberen zoals Kaneel pompoenbrood met rozijnen?
- Deze prachtige paarse low carb blue berry tulband cakejes.
- Of deze quinoa cupcakes met gruyèrekaas.
- Maar ook dit basis recept voor een gezonde kikkererwt snack.

recept pompoenbrood
Pingback: Pompoen gehakt pie gekruid met pumpkin spices - Heerlijke Happen
Wat een leuk idee
Verassend lekker!