Low carb blauwe bes tulband cakejes

Aan de foto’s te zien zou je haast zeggen dat ik enorme lol begin te krijgen in bakken! Nou is het met deze low carb blauwe bes tulband cakejes ook wel makkelijk scoren want ze zien er zó mooi uit. Gewoon de natuur die ons trakteert op prachtige kleuren door het gebruik van de blauwe bes. En wat betreft de ingrediënten en het bakken zelf daar hoef je ook niet echt voor gestudeerd te hebben. En daar hou ik dus wel van, gewoon vrij gemakkelijk een prachtig resultaat op tafel. Jullie hoeven dus zeker niet any time soon een aanmelding te verwachten voor Heel Holland bakt, dat laat ik graag aan me voorbij gaan.

Pak je keukenmachine erbij en doe hier alle natte ingrediënten in. Mix het geheel tot een gladde massa.
Low carb blauwe bes tulband cakejes

Low carb blauwe bes tulband cakejes

Francine
Tulband cakejes die er niet alleen mooi uitzien maar ook erg lekker zijn.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Gang cupcake
Keuken European
Porties 12 stuks

Equipment

  • tulband bakvorm
  • oven
  • keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 150 gr blauwe bessen
  • 175 gr amandelmeel
  • 75 gr Zusto ( suikervervanger)
  • 3 el kokosrasp
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder

Voor de natte ingrediënten:

  • 5 medium eieren
  • 1 tl vanille essence
  • 60 gr roomboter
  • 4 el ongeslagen slagroom

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 175 graden.
  • Pak je keukenmachine erbij en doe hier alle natte ingrediënten in. Mix het geheel tot een gladde massa.
  • Voeg alle droge ingrediënten toe aan de mix in de keukenmachine en draai er een glad beslag mee. Haal de kom van je apparaat en voeg er de blauwe bessen aan toe en mix deze door het beslag.
  • Vet je tulbandvormpjes in met wat roomboter en schep met een lepel het beslag in de vormpjes.
  • Zet het blik in de oven en bak in ongeveer 25 minuutjes het beslag mooi goudbruin. Je kunt checken door er een satéprikker in te steken. Kom hij er droog uit dan zijn ze goed.
  • Laat even afkoelen voordat je ze uit de vorm schud.
  • Heerlijk Happen!
Trefwoord amandelmeel, blauwe bes, kokosrasp
Pak je keukenmachine erbij en doe hier alle natte ingrediënten in. Mix het geheel tot een gladde massa.
Niet té vol scheppen, ik deed er nèt iets teveel in waardoor ze aan de onderkant een beetje bol staan…

Low carb blauwe bes tulband cakejes

Het bakken ging overigens wel in één keer (bijna) helemaal goed! Ik was iets te enthousiast met het vullen van de vormpjes. Daardoor rees het beslag uit de vormpjes tijdens het bakken en kregen de onderkant van de tulband cakejes een beetje een bolling. Zwaar afgekeurd door de professionele bakker waarschijnlijk, maar hé dat claim ik sowieso niet te zijn dus we hebben er nadat ze afgekoeld waren snel een paar opgegeten.

Low carb blauwe bes tulband cakejes

De blauwe bes is trouwens een andere bes dan de bosbes. Hoewel ze heel veel op elkaar lijken is het dus zeker wel een andere soort. In Nederland worden er steeds meer blauwe bessen geteeld. Ze worden namelijk steeds populaire in bijvoorbeeld ontbijtjes of voor smoothies. Maar ook heel goed te gebruiken dus voor baksels al deze, waarmee je je cakejes een prachtige paarse kleur geeft.

Andere low carb recepten proberen? Kan hoor ik heb hier nog wat inspiratie voor je:

Echt een “wauw” effect door de prachtige paarse kleur.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

7 gedachten over “Low carb blauwe bes tulband cakejes”

        1. Dat kan alleen wordt het dan een heel stuk zoeter en haal je een beetje het doel van deze cakejes weg…. het is nu juist een gezondere variant. Je kunt ook een andere suikervervanger kiezen. Gr Francine

  1. Pingback: Kaneel pompoenbrood met rozijnen. - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Low carb kruidenroomkaas bagel - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *