Luchtige bruine walnoten boter

Luchtige bruine walnoten boter

Geschatte leestijd: 3 minuten

We bakten laatst een heerlijk soda brood voor het kerstdiner. Maar droog brood is ook maar gewoon droog brood toch? Wij Hollanders vinden het wel erg lekker om er een botertje op te smeren. Kom je in het buitenland zul je dat namelijk niet heel vaak tegenkomen. In Frankrijk, Spanje en Italië krijg je soms wat olijfolie erbij maar dat was het dan ook wel. Nou deze luchtige bruine walnoten boter kun je wel blijven smeren…. Oprecht één van de lekkerste boters die ik geproefd heb. Allemaal dank aan Martijn Kajuiter, want dit is recept nummer 2 die ik samen met hem in mijn keuken maakte. Bruineboter

Luchtige bruine walnoten boter

Luchtige bruine walnoten boter

Natuurlijk is deze boter ook erg lekker op een borrelplank. Je kunt het ruim van te voren maken en in de koelkast bewaren. Geen stress dus op de kerstdagen zelf, je kunt ze zoals wij deden in “canelles” vormen. Maar ook gewoon op een boterschaaltje of in een bakje doen. Haal wel eventjes van te voren uit de koelkast zodat het wat makkelijker smeert!

Luchtige bruine walnoten boter

Bij het maken van de boter moet je echter wel goed opletten, want de boter kan in de pan ook té bruin worden en dat is natuurlijk niet de bedoeling! Het is en blijft een kwestie van persoonlijke smaak, dus het is belangrijk om de boter nauwlettend in de gaten te houden tijdens het bereidingsproces.

Vergeet niet dat het resultaat van je inspanningen uiteindelijk een heerlijke, goudbruine boter zal zijn die perfect past bij jouw favoriete gerechten.

Bruineboter

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Luchtige bruine walnoten boter

Luchtige bruine walnoten boter

Een heerlijke boter waar je van kunt blijven smeren!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 57 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: cranberries, gezouten roomboter, walnoten
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 6 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

stalen kom

Ingrediënten:

  • 250 gram gezouten roomboter - Ierse KerryGold bijvoorbeeld
  • 30 ml Sherry azijn
  • zeezout
  • 6 walnoten
  • 6 gedroogde cranberry's

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Laat de boter in een sauspan smelten en laat het geleidelijk op middelmatig vuur uit bruisen en walnoot bruin kleuren, neem dan van het vuur.
  • Blus de boter af met azijn , pas op het kan gaan vlammen!
  • Vul een grote kom met ijs, zet daar een andere kom in en giet de boter erin. Met een garde "sla" je de boter koud.
  • De boter koelt nu en wordt mooi romig en luchtig.
  • Schep van de boter een "quenelle" met twee lepels of vul boterpotjes ermee.
  • Voor het serveren wat zeezout kristallen erover strooien en afmaken met gehakte walnoten en cranberry's.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Lekker smeren! Naast boter kun je natuurlijk ook andere lekkere smeerseltjes op je broodje smeren, zoals deze:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » bijgerechten » Luchtige bruine walnoten boter

Bruineboter

4.93 from 57 votes (57 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept