Luchtige abrikozen amandel cake

Luchtige abrikozen amandel cake

Geschatte leestijd: 4 minuten

Mei de maand van de mijlpalen: meilpaal. Als je mij wat beter kent, weet je dat ik een fan ben van woordgrapjes. Nu vond ik deze meilpaal natuurlijk weer goed gevonden. Zo kan ik ook enorm lachen, met een borrel op, om het boekje Alfabetbeter. Maar goed, nu weer naar de mijlpalen in mei. Voor mij stond de maand mei vol met mijlpalen: de horeca ging eindelijk weer open, mijn eerste e-book ging live en ging voor het eerst sinds hele lange tijd ging ik eindelijk weer op vakantie. Maar voordat ik vertrok bakte ik nog een hele fijne luchtige abrikozen amandel cake. Dit amandelcake recept is zoals jullie van mij gewend zijn heel makkelijk te maken, bijvoorbeeld samen met je kids.

We mogen weer!

Eindelijk mocht na zeven lange maanden de horeca weer open. Wat is deze sector zwaar getroffen tijdens de tweede lockdown! Waar ze de eerste lockdown na een goede zeven weken weer voorzichtig de deuren mochten openen, was er afgelopen winter geen enkel lichtpuntje. Ondanks de andere twee persoonlijke mijlpalen, is deze toch veruit het belangrijkst vanwege de impact op deze ondernemers.

Uiteraard had ik de eerste dag direct een tafeltje gereserveerd. Natuurlijk teveel eten besteld, puur uit schuldgevoel. Voor iedereen wiens portemonnee het toelaat: met z’n allen het terras op door weer en wind!

Direct op het terras!

Mega mijlpaal voor The Kickstart Kitchen

Een andere belangrijke mijlpaal voor mij was de live-gang van mijn eerste e-book. Deze stond eigenlijk voor januari gepland. Je leest het goed… januari. Een combinatie van de lockdown, twee geweldig drukke kinderen van 3 en 2 en wat gezondheidsproblemen zorgden ervoor dat ik mijn doelen moest bijstellen. Soms nam de frustratie over het niet halen van mijn eigen gestelde doelen de overhand, dus dat was weer een goed leermoment. Maar hij is er en hij is gratis.

Waarom gratis? Omdat ik het belangrijk vind dat iedereen aan een gezonde lifestyle gaat werken. Vooral omdat ik zelf merk dat kleine aanpassingen snel veel voordelen met zich meebrengen. Het e-book bevat informatie over gezond leven en eten, 25 recepten, een weekmenu en een boodschappenlijst.

Ibiza here we come!

Luchtige abrikozen amandel cake

De laatste mijlpaal was dat ik eindelijk weer op vakantie ben. Ik schrijf deze blog namelijk vanuit Ibiza. Ik was hier al zo’n drie jaar niet geweest. Toen het bekend werd dat het eiland weer op code geel werd gezet, heb ik snel een vlucht en een onderkomen geboekt.

Luchtige abrikozen amandel cake

Wat is het heerlijk om weer in andere omgeving te zijn. Ze zijn hier al wat verder met versoepelingen dan in Nederland, dus je stapt hier gewoon ergens binnen en gaat heerlijk zitten genieten. Het voelt bijna niet ècht aan. Er zijn prachtige baaien en vooral héél veel lekker eten.

Luchtige abrikozen amandel cake

Gezond eten is hier geen enkel probleem. Dus ik kan mijn hart hier ophalen. Net voordat ik vertrok, bakte ik nog een lekkere luchtige amandel abrikozen cake. Check snel hieronder het recept. Vanaf Ibiza zeg ik tot de volgende!

Luchtige abrikozen amandel cake

Luchtige abrikozen amandel cake

We maken een lekkere cake voor zondag bakdag! Zoals jullie gewend zijn een heerlijk makkelijk recept, maar met volop smaak, enjoy!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 19 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: gebak
Keuken: European
Trefwoord: abrikoos, amandelen, amandelmeel
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 345kcal
Auteur: Lobke Snippe
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

mix kom

Ingrediënten:

 • 150 gram amandelmeel
 • 100 gram havermeel
 • 250 gram Griekse yoghurt
 • 3 eieren
 • 1 tl vanille extract
 • 2 tl bakpoeder
 • 6 abrikozen
 • 2 el amandelschaafsel
 • 2 el abrikozenjam - optioneel

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Splits de eieren en klop in een vetvrije kom de eiwitten met het vanille extract stijf.
 • Meng in een ander kom de yoghurt met het eigeel en eventueel de abrikozenjam. Voeg het amandelmeel, havermeel en bakpoeder toe en meng het tot een stevig mengsel.
 • Snijd en ontpit ondertussen de zes abrikozen in stukjes en snijd in helften.
 • Als de eiwitten stijf geklopt zijn zijn, meng dan voorzichtig het beslag door de eiwitten. Doe dit zo voorzichtig mogelijk, zodat het mengsel geen lucht verliest.
 • Schep het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en leg de abrikozen-helften boven het beslag. Top af met amandelschaafsel en schuif de cake voor 35-40 minuten de oven in.
   
 • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Deze blog ” Luchtige abrikozen amandel cake ” is een bijdrage van onze gast foodie Lobke van de Kickstart Kitchen. Meer van haar recepten proberen? Bekijk dan eens onderstaande blogs.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Koek en taart » Luchtige abrikozen amandel cake

4 gedachten over “Luchtige abrikozen amandel cake”

 1. Pingback: Hartige bacon en ei ontbijt muffin - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Mijn ervaring met Kickstart je vetverbranding - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept