Geschatte leestijd: 3 minuten
The Big Easy, dat is de bijnaam van de stad New Orleans. Gelegen in het zuiden van Amerika, in de staat Louisiana. Bakermat van de gospel- en slavenmuziek en een mengelmoes aan inwoners. Hier wordt jaarlijks hét carnaval gevierd. Je kent het misschien wel als Mardi Gras. De New Orleans muffuletta sandwich is een broodje met Italiaanse roots. Italiaanse immigranten uit Sicilië namen hun ronde Siciliaanse sesambrood recepten mee en maakten er daar hun eigen versie van. Deze Muffuletta sandwich wordt gemaakt met een olijven salade. Onderdeel hiervan is de door ons al eerder gemaakte Chicago style Giardiniera. muffuletta sandwich recipe
Zo komen deze recepten mooi bij elkaar, en heb je een smaakexplosie op een broodje. Ik heb hiervoor Italiaanse bollen gebruikt. Zoals dat wel vaker gaat is ook dit Muffuletta recept omstreden omdat meerdere mensen claimen hét recept bedacht te hebben. Hoe het ook mag liggen, dit is een echte “jaw-breaker” van een broodje!
New Orleans muffuletta sandwich
Dit muffuletta recept is los van de Giardiniera zo gemaakt! De olijven salade kun je ook best in een wat grotere hoeveelheid maken. Deze smaak prima bij je lunch of als bijgerecht bij je maaltijd. Na deze muffuletta sandwich zal je niet heel hongerig meer zijn. Het is echt een flink vullend broodje! Zoals in het recept te lezen is heb ik deze New Orleans muffuletta sandwich gemaakt met Italiaanse bollen.
e zou er trouwens ook een groot rond Turks brood voor kunnen gebruiken. Of natuurlijk helemaal zelf het Muffuletta-brood bakken. Dan ben je wat langer onderweg door het laten rijzen van het deeg. Ik kies dus liever voor iets makkelijker afbakbrood.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
New Orleans muffuletta sandwich
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 4 Italiaanse bollen
- 300 gram mortadella - plakken
- 300 gram salami - plakken
- 400 gram provolone - plakken
- 300 gram pastrami - plakken
Voor de olijven salade :
- 100 gram groene olijven - gehakt
- 100 gram Chicago style Giardiniera - zie recept op mijn website
- 1 sjalot - gesnipperd
- 2 el kappertjes
- 3 geroosterde rode paprika - uit pot, fijn gehakt
- 2 el rode wijn azijn
- 1 el Italiaanse kruidenmix
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Maak de olijvensalade met alle ingrediënten uit de lijst hierboven. De Giardiniera kun je nog iets fijner hakken.
- Bak de Italiaanse bollen af en laat ze even afkoelen. Snijd door het midden en schep wat olijvensalade op beide helften.
- Bekleed de sandwich met de salami, mortadella, provolone, pastrami en duw de bovenkant er goed op.
- Heerlijk Happen!
Op zoek naar meer ideetjes? Dat snap ik, ik help je graag op weg met onderstaande toppers:
Je kunt met dit recept zelf je Giardiniera maken, die zie je ook in de foto afgebeeld.
Ook Amerikaans en net zo lekker is deze luxe BLT sandwich.
Low carb maar zeker ook erg lekker is deze paprika sandwich.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
muffuletta sandwich recipe
Ziet er lekker uit!
Verassend lekkere sandwich