Cacio e pepe pasta met mosselen

Cacio e pepe pasta met mosselen

Een mosselrecept met volop smaak, dát is makkelijker dan je denkt. Schud je smaakpapillen wakker en laat je verrassen!
Cacio e pepe pasta met mosselen

Mosselen zijn zó eenvoudig te bereiden! Je hebt vaak binnen een paar minuten een stomende schaal mosselen op tafel staan. Deze keer gaan we aan de slag met een pastarecept. Je kunt kiezen of je de pasta zelf maakt, maar kopen in de supermarkt is ook prima. Eén van mijn favoriete pastagerechten is de “cacio e pepe” een klassieker. Niks meer en minder dan pasta, kaas en peper. En daar voegen we deze keer ook mosselen en mijn geliefde kruid peterselie aan toe. Echt een fijn gerechtje met maar een paar ingrediënten. Wederom bewijst dat maar eens dat mosselen koken helemaal niet ingewikkeld is. Aan de slag met deze cacio e pepe pasta met mosselen.

mosselen bereiden
Cacio e pepe pasta met mosselen

Cacio e pepe pasta met mosselen

Een mosselrecept met volop smaak, dát is makkelijker dan je denkt. Schud je smaakpapillen wakker en laat je verrassen!
5 van 7 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: mosselen, Pecorino, peper, peterselie
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

pan
rasp of microplane

Ingrediënten: 

  • 1 kilo Zeeuwse mosselen
  • 300 gram pasta
  • 100 gram geraspte Pecorino
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 ml witte wijn
  • ½ el zwarte peper - van de pepermolen
  • 3 el verse peterselie - fijngehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie

En zo maak je het:

  • Neem de mosselen erbij en was ze onder koud stromend water goed schoon. Borstel eventueel ook de buitenkant van de schelpen schoon. We zijn zo secuur omdat we straks van het kookvocht bouillon maken.
  • Neem een grote pan erbij en doe hierin de olijfolie en de teentjes knoflook. Voeg de mosselen toe en zet het vuur hoog. Schenk de wijn erbij en kook de mosselen 5 tot 6 minuutjes tot de schelpen open staan.
  • Neem een fijne zeef erbij en leg deze in een grote kom, giet de mosselen hierin af, we willen al dat vocht bewaren!
  • Haal de mosselen uit de schelp en doe ze in een schaaltje.
  • Zet ondertussen een pan met water en zout op en breng het water aan de kook voor de pasta.
  • Rasp de Pecorino en Parmezaanse kaas met een rasp of microplane en voeg dit samen met 200 ml van het mosselkookvocht in een kom. Mix het geheel tot een gladde saus. ( Er komt ongeveer een halve liter vocht uit de pan).
  • Neem een schone pan erbij ( of was even snel de pan af waar je de mosselen in hebt gekookt ) en zet op middelhoog vuur. Bak op de droge bodem de ½ el peperkorrels van de pepermolen tot het begint te geuren.
  • Schenk 100ml van het kookvocht erbij en voeg de mosselen toe. Giet de pasta af en schep deze in de pan erbij en voeg ook de Pecorino-Parmezaanse-mix toe. Het kan een beetje waterig lijken, maar roer voorzichtig met een tang, het zetmeel van de pasta gaat je saus indikken. Voeg de peterselie toe en roer goed door.
  • Serveer direct en laat je verrassen!
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Cacio e pepe pasta met mosselen

Cacio e pepe pasta met mosselen

Dit mosselrecept is mijn eerste voor de #mosselchallenge in samenwerking met Mosselen.nl. De eerste challenge: hoe maak je een gerechtje met heel veel smaak, dat toch ook heel gemakkelijk te bereiden is? Veel mensen denken namelijk dat het lastig is of lang duurt om een heerlijk mosselgerecht te maken, maar het tegenovergestelde is waar. En ze zijn ook nog eens supergezond! Over het algemeen wordt het kookvocht van de mosselen zó door de gootsteen gekieperd en dat is echt zonde! Het kookvocht heeft ontzettend veel smaak en kan als een bouillon gebruikt worden. Daar kan geen bouillonblokje tegenop en menig sterrenchef zal het met me eens zijn. Wat maar weer bewijst dat je met heel weinig middelen een top recept kunt maken. En wat betreft de kosten? Ook een recept als deze cacio e pepe pasta met mosselen is niet duur. Voor 6 tot 7 euro pp eet je thuis alsof je in een top restaurant eet!

Ook zo dol op mosselen? Deze schelpdiertjes bereiden en koken is zó makkelijk! Probeer deze gerechtjes ook maar eens:

mosselen koken
Deze blog ” Cacio e pepe pasta met mosselen ” is geschreven in samenwerking met Mosselen.nl en Studio Influence.

2 gedachten over “Cacio e pepe pasta met mosselen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept