Cacio e pepe pasta met mosselen

Cacio e pepe pasta met mosselen

Geschatte leestijd: 3 minuten

Mosselen zijn zó eenvoudig te bereiden! Je hebt vaak binnen een paar minuten een stomende schaal mosselen op tafel staan. Deze keer gaan we aan de slag met een pastarecept. Je kunt kiezen of je de pasta zelf maakt, maar kopen in de supermarkt is ook prima. Eén van mijn favoriete pastagerechten is de “cacio e pepe” een klassieker. Niks meer en minder dan pasta, kaas en peper. En daar voegen we deze keer ook mosselen en mijn geliefde kruid peterselie aan toe. Echt een fijn gerechtje met maar een paar ingrediënten. Wederom bewijst dat maar eens dat mosselen koken helemaal niet ingewikkeld is. Aan de slag met deze cacio e pepe pasta met mosselen. spaghetti cacio e pepe recept

mosselen bereiden

Cacio e pepe pasta met mosselen

Dit mosselrecept is mijn eerste voor een #mosselchallenge De eerste challenge: hoe maak je een gerechtje met heel veel smaak, dat toch ook heel gemakkelijk te bereiden is? Veel mensen denken namelijk dat het lastig is of lang duurt om een heerlijk mosselgerecht te maken, maar het tegenovergestelde is waar. En ze zijn ook nog eens supergezond! Over het algemeen wordt het kookvocht van de mosselen zó door de gootsteen gekieperd en dat is echt zonde!

Cacio e pepe pasta met mosselen

De smaak van het kookvocht van de mosselen is zo rijk dat het als bouillon kan worden gebruikt. Het is zo smaakvol dat geen bouillonblokje er tegenop kan. Sterker nog, menig sterrenchef zal het met me eens zijn. Dit bewijst maar weer dat je met heel weinig middelen een top recept kunt maken.

mosselen koken

En wat betreft de kosten? Ook een recept als deze cacio e pepe pasta met mosselen is niet duur. Voor slechts 6 tot 7 euro per persoon eet je thuis alsof je in een top restaurant eet!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Cacio e pepe pasta met mosselen

Cacio e pepe pasta met mosselen

Een mosselrecept met volop smaak, dát is makkelijker dan je denkt. Schud je smaakpapillen wakker en laat je verrassen!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 23 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: mosselen, Pecorino, peper, peterselie
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 241kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 1 kilo Zeeuwse mosselen
  • 300 gram pasta
  • 100 gram geraspte Pecorino
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 ml witte wijn
  • ½ el gemalen zwarte peper - van de pepermolen
  • 3 el verse gehakte peterselie - fijngehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Neem de mosselen erbij en was ze onder koud stromend water goed schoon. Borstel eventueel ook de buitenkant van de schelpen schoon. We zijn zo secuur omdat we straks van het kookvocht bouillon maken.
  • Neem een grote pan erbij en doe hierin de olijfolie en de teentjes knoflook. Voeg de mosselen toe en zet het vuur hoog. Schenk de wijn erbij en kook de mosselen 5 tot 6 minuutjes tot de schelpen open staan.
  • Neem een fijne zeef erbij en leg deze in een grote kom, giet de mosselen hierin af, we willen al dat vocht bewaren!
  • Haal de mosselen uit de schelp en doe ze in een schaaltje.
  • Zet ondertussen een pan met water en zout op en breng het water aan de kook voor de pasta.
  • Rasp de Pecorino en Parmezaanse kaas met een rasp of microplane en voeg dit samen met 200 ml van het mosselkookvocht in een kom. Mix het geheel tot een gladde saus. ( Er komt ongeveer een halve liter vocht uit de pan).
  • Neem een schone pan erbij ( of was even snel de pan af waar je de mosselen in hebt gekookt ) en zet op middelhoog vuur. Bak op de droge bodem de ½ el peperkorrels van de pepermolen tot het begint te geuren.
  • Schenk 100ml van het kookvocht erbij en voeg de mosselen toe. Giet de pasta af en schep deze in de pan erbij en voeg ook de Pecorino-Parmezaanse-mix toe. Het kan een beetje waterig lijken, maar roer voorzichtig met een tang, het zetmeel van de pasta gaat je saus indikken. Voeg de peterselie toe en roer goed door.
  • Serveer direct en laat je verrassen!
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Ook zo dol op mosselen? Deze schelpdiertjes bereiden en koken is zó makkelijk! Probeer deze gerechtjes ook maar eens:

Knoflook mossel pasta met lamsoor.

Of deze gebakken mosselen in een groentewrap.

Blijf je graag in Italiaanse sferen? Maak dan deze mosselen met truffel linguine.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Cacio e pepe pasta met mosselen

7 gedachten over “Cacio e pepe pasta met mosselen”

  1. Pingback: Een klassieker spaghetti cacio e pepe - Heerlijke Happen

  2. Pingback: 7x Pasta met mosselen - Mosselen. Zo uit Zeeland

  3. Pingback: Nieuwsbrief Heerlijke Happen augustus 2021 - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Krokante mosselen met couscous salade - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept