New Orleans muffuletta sandwich

New Orleans muffuletta sandwich

Herinner je je de Chicaco style Giardiniera nog? Groot onderdeel van deze heerlijk overdadige sandwich!
New Orleans muffuletta sandwich

The Big Easy, dat is de bijnaam van de stad New Orleans. Gelegen in het zuiden van Amerika, in de staat Louisiana. Bakermat van de gospel- en slavenmuziek en een mengelmoes aan inwoners. Hier wordt jaarlijks hét carnaval gevierd. Je kent het misschien wel als Mardi Gras. De New Orleans muffuletta sandwich is een broodje met Italiaanse roots. Italiaanse immigranten uit Sicilië namen hun ronde Siciliaanse sesambrood recepten mee en maakten er daar hun eigen versie van. Deze Muffuletta sandwich wordt gemaakt met een olijven salade. Onderdeel hiervan is de door ons al eerder gemaakte Chicago style Giardiniera. Zo komen deze recepten mooi bij elkaar, en heb je een smaakexplosie op een broodje. Ik heb hiervoor Italiaanse bollen gebruikt. Zoals dat wel vaker gaat is ook dit Muffuletta recept omstreden omdat meerdere mensen claimen hét recept bedacht te hebben. Hoe het ook mag liggen, dit is een echte “jaw-breaker” van een broodje!

muffuletta recept
Een flinke hoeveelheid vlees, kaas en Giardiniera.
New Orleans muffuletta sandwich

New Orleans muffuletta sandwich

Herinner je je de Chicaco style Giardiniera nog? Groot onderdeel van deze heerlijk overdadige sandwich!
5 van 5 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Amerikaans, Italiaans
Trefwoord: Giardiniera, mortadella, muffuletta, olijven, provolone, salami
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

  • 4 Italiaanse bollen
  • 300 gram mortadella - plakken
  • 300 gram salami - plakken
  • 400 gram provolone - plakken
  • 300 gram pastrami - plakken

Voor de olijven salade :

  • 100 gram groene olijven - gehakt
  • 100 gram Chicago style Giardiniera - zie recept op mijn website
  • 1 sjalot - gesnipperd
  • 2 el kappertjes
  • 3 geroosterde rode paprika's - uit pot, fijn gehakt
  • 2 el rode wijn azijn
  • 1 el Italiaanse kruidenmix

En zo maak je het:

  • Maak de olijvensalade met alle ingrediënten uit de lijst hierboven. De Giardiniera kun je nog iets fijner hakken.
  • Bak de Italiaanse bollen af en laat ze even afkoelen. Snijd door het midden en schep wat olijvensalade op beide helften.
  • Bekleed de sandwich met de salami, mortadella, provolone, pastrami en duw de bovenkant er goed op.
  • Heerlijk Happen!
Je kunt eventueel een zware schaal even op de broodjes leggen met een folietje ertussen zodat de broodjes wat geplet worden. Dat eet wellicht net iets makkelijker 😉 
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
muffuletta recept

New Orleans muffuletta sandwich

Dit muffuletta recept is los van de Giardiniera zo gemaakt! De olijven salade kun je ook best in een wat grotere hoeveelheid maken. Deze smaak prima bij je lunch of als bijgerecht bij je maaltijd. Na deze muffuletta sandwich zal je niet heel hongerig meer zijn. Het is echt een flink vullend broodje! Zoals in het recept te lezen is heb ik deze New Orleans muffuletta sandwich gemaakt met Italiaanse bollen. Je zou er trouwens ook een groot rond Turks brood voor kunnen gebruiken. Of natuurlijk helemaal zelf het Muffuletta-brood bakken. Dan ben je wat langer onderweg door het laten rijzen van het deeg. Ik kies dus liever voor iets makkelijker afbakbrood.

Op zoek naar meer ideetjes? Dat snap ik, ik help je graag op weg met onderstaande toppers:

New Orleans muffuletta sandwich

1 gedachte over “New Orleans muffuletta sandwich”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept