Notentaartje van kastanjemeel en speltmeel

Geschatte leestijd: 5 minuten

Notentaartje van kastanjemeel

Tijdens mijn zoektocht op het internet stuitte ik op een interessant Frans recept waarin kastanjemeel werd gebruikt. Na enig onderzoek ontdekte ik dat het in Nederland niet zo gemakkelijk te verkrijgen is, tenzij je naar een biologische supermarkt of eko-winkel gaat. Gelukkig bood het internet de uitkomst en kon ik het meel online bestellen. Helaas was het niet goedkoop, maar dat terzijde. Met het kastanjemeel heb ik een notentaartje gebakken. Omdat ik een grote hoeveelheid had gemaakt, heb ik een deel ervan weggegeven en het commentaar was positief. Daarom wil ik het recept graag met jullie delen. Ik wens jullie veel bakplezier en ik zal zeker nog andere recepten met kastanjemeel delen in de toekomst. Laten we beginnen met het bakken van dit heerlijke recept notentaartje van kastanjemeel!

Notentaartje van kastanjemeel

En zo maak je het Notentaartje van kastanjemeel:

-Leg eerst alle ingrediënten klaar op je werkblad en pak er dan een grote kom bij. Doe hierin de beide soorten meel en de rietsuiker. Voeg er de blokjes roomboter bij en kneed het geheel nu goed door elkaar tot het meel alle boter opgenomen heeft. Daarna voeg je de ei-gelen toe en de rum en kneed er een mooie bal van.

Notentaartje van kastanjemeel

-Pak vervolgens je langwerpige quiche vorm erbij en doe hierin een bakpapier. Rol het deeg uit tot een lange plak en doe dit in de vorm. Zorg dat je alles mooi verdeeld hebt. Dek het geheel goed af met vershoudfolie en zet hem in de koelkast voor een uurtje.

Notentaartje van kastanjemeel

-Vlak voordat je hem weer uit de koelkast haalt verwarm je de oven voor op 190 graden.

-Zet de vorm dan in de oven en bak hem 10 minuten. Haal hem daarna uit de oven en laat even afkoelen. Zet de oventemperatuur nu hoger op 200 graden.

-Pak dan een kom erbij en doe hierin de eieren en de basterdsuiker. Klopt dit geheel helemaal luchtig. Sla de noten kapot in een schone theedoek en voeg deze toe aan de suiker-mix. Ook voeg je de gesmolten boter toe en roer het geheel nu goed door elkaar.

-We gaan het notentaartje bakken. Zet de taart in de oven op 200 graden voor 10 minuten. Na deze 10 minuten verlaag je de temperatuur naar 170 graden en bak je hem nogmaals 10 minuten.

Notentaartje van kastanjemeel

Wanneer ten slotte de taart klaar is haal je hem uit de oven en laat je hem even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Serveer de taart lauwwarm.

Deze taart is buitengewoon rijk en bevat veel calorieën. Hierdoor is hij niet geschikt voor mensen die een strikt dieet volgen. Daarom is het aan te raden om kleine stukjes te snijden als je hem serveert. Het is namelijk vaak zo dat het oog meer honger heeft dan de maag aankan, en dat kan ik uit eigen ervaring zeker beamen! Dus, om het genot van deze heerlijke taart te kunnen ervaren zonder jezelf schuldig te voelen, is het beter om te genieten van kleine porties.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Notentaartje van kastanjemeel

Notentaartje van kastanjemeel

Een beetje op het web snuffelend kwam ik een leuk Frans recept tegen waarin kastanjemeel werd gebruikt. Na wat onderzoek blijkt dat dit hier in Nederland niet zo heel makkelijk te vinden is.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 22 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: taart
Keuken: European
Trefwoord: kastanjemeel
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 100 gram speltmeel
  • 100 gram kastanjemeel
  • 120 gram zachte roomboter
  • 2 ei-gelen
  • 100 gram rietsuiker
  • 1 eetlepel rum

Voor de vulling heb je nodig:

  • Notentaartje van kastanjemeel
  • 250 gram gemixte noten - ongezouten
  • 4 hele eieren
  • 150 gram basterdsuiker - bruin of wit kan allebei
  • 50 gram gesmolten boter

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Leg eerst alle ingrediënten klaar op je werkblad en pak er dan een grote kom bij. Doe hierin de beide soorten meel en de rietsuiker. Voeg er de blokjes roomboter bij en kneed het geheel nu goed door elkaar tot het meel alle boter opgenomen heeft. Daarna voeg je de ei-gelen toe en de rum en kneed er een mooie bal van.Notentaartje van kastanjemeel
  • Pak vervolgens je langwerpige quiche vorm erbij en doe hierin een bakpapier. Rol het deeg uit tot een lange plak en doe dit in de vorm. Zorg dat je alles mooi verdeeld hebt. Dek het geheel goed af met vershoudfolie en zet hem in de koelkast voor een uurtje.
  • Vlak voordat je hem weer uit de koelkast haalt verwarm je de oven voor op 190 graden.
  • Zet de vorm dan in de oven en bak hem 10 minuten. Haal hem daarna uit de oven en laat even afkoelen. Zet de oventemperatuur nu hoger op 200 graden.
  • Pak dan een kom erbij en doe hierin de eieren en de basterdsuiker. Klopt dit geheel helemaal luchtig. Sla de noten kapot in een schone theedoek en voeg deze toe aan de suiker-mix. Ook voeg je de gesmolten boter toe en roer het geheel nu goed door elkaar.
  • Zet de taart in de oven op 200 graden voor 10 minuten. Na deze 10 minuten verlaag je de temperatuur naar 170 graden en bak je hem nogmaals 10 minuten.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Koek en taart » Notentaartje van kastanjemeel en speltmeel

kastanjemeel recept

Eén gedachte over “Notentaartje van kastanjemeel en speltmeel”

4.91 from 22 votes (21 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept