Estimated reading time: 3 minuten
Er valt in Nederland nog best wat meer te leren over het eten van inktvis, of ook wel octopus genoemd. In de Mediterraanse landen een graag gezien stukje seafood op bord, hier wellicht nog te onbekend. En onbekend maakt onbemind toch? Bij een bestelling van Crisp zat dit recept voor octopus taco hapjes met chimichurri. Hoewel, het was eigenlijk bedoeld als één grote taco en niet als taco hapje. Gegrilde octopus recept
Ik heb het taco recept een beetje aangepast en er hele fijn kleine hapjes van gemaakt. Leuk om te serveren bij een borrel en ze happen lekker weg. Ze octopus is al gegaard en zit in een blikje op olie, we hoeven de stukjes alleen maar te verwarmen.
Octopus taco hapjes met chimichurri
Octopus is eigenlijk te taai om te eten. Om dat wel te kunnen doen worden ze ingevroren. We eten vaak de tentakels en die zuignapjes zie je meestal nog wel zitten. In Mediterraanse landen ook bekend als pulpo, en zien als een echte delicatesse. Het is dus ook vrij kostbaar. Dit taco hapje is heel eenvoudig te maken.
Door wat jalapeño toe te voegen geven we een lekker pittig accent aan dit taco recept. Je kunt deze producten allemaal bestellen bij de boodschappen app Crisp.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Octopus taco hapjes met chimichurri
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 blikjes octopus tentakels - ( 230 gram totaal ) van bijv het merk Pepus
- 4 mais tortilla's
- 1 limoen
- 1 jalapeño peper
- 6 radijsjes
- 1 potje chimmichurri
- 1 rode kool
- 1 sinaasappel
- 2 wortels
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Rasp de wortels schoon en snijd met de mandoline in dunne reepjes. Ook de radijsjes schaaf je voorzichtig in dunne plakjes.
- Haal de buitenste bladeren van de rode kool en snijd met een mes wat fijne reepjes van de kool.
- Pak je koekenpan erbij en maak de blikjes octopus open. Voeg deze met de olie uit het blikje toe aan de koekenpan. Bak de octopus op laag vuur voor een aantal minuutjes.
- Pers de sinaasappel uit en giet het sap bij de octopus en breng op smaak met een beetje peper en zout.
- Met een ronde uitsteker steek je uit de mais tortilla's kleine rondjes. Ik haalde 4 rondjes uit één tortilla.
- In een andere droge koekenpan verwarm je de kleine tortilla's kort aan beide zijdes. Besmeer ze daarna met de chimmichurri.
- Verdeel de stukjes octopus over de kleine taco's en maak af met de verse groenten en wat vers gesneden ringetjes jalapeño. Serveer met wat schijfjes limoen voor een frisse touch aan het octopusvlees.
- Heerlijk Happen!
Koken! Ik ben fan van lekker kokkerellen en zet de fijnste gerechtjes op tafel. Wil jij nog wat andere recepten proberen? Duik dan je keuken in voor deze toppers:
Zelf een rode chimmichurri maken? Ik deelde al eerder het recept van Jord Althuizen.
Ga je voor vegetarisch? Maak dan deze bonen taco’s.
Of deze chili con carne taco’s met gehakt.
Heerlijke Happen is een multi-media bedrijf en je kunt mij ook vinden op Pinterest, Facebook en Instagram. Op dat laatste kanaal kun je dagelijks meekijken in mijn stories. Volg @heerlijkehappen en tag me met #heerlijkehappen. Dan kan ik jullie creaties zien en je reposten.
gegrilde octopus recept
Great recipe!