Ook hier eten we regelmatig vegetarische gerechten. Ik eet liever bewust vegetarisch en “plantbased” dan dat ik er ook nog vleesvervangers bij gebruik. Dan hoef ik ook niet het vlees te missen als ik eet. Iets proberen te vervangen met iets anders maak eigenlijk alleen maar dat ik het originele stukje vlees ineens wél mis. Deze vegetarische avocado bonen taco vult goed! Dat komt door de bonen die een goede bron van eiwitten zijn. En een paar flinke lepels guacamole maken het geheel ook af. Taco of tortilla? In feite is een tortilla alleen het pannenkoekje. De taco is het gerecht mét de vulling erin. Echte Mexicaanse taco’s worden gemaakt met een zachte tortilla. Niet die krokante gele schelpjes uit de supermarkt. Van de avocado maken we een guacamole, ik ben er dol op. Een fijn taco recept.


Vegetarische avocado bonen taco
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 4 zachte tortilla's
- 1 blikje zwarte bonen
- 1 rode paprika
- 1 witte ui
- 2 tenen knoflook
- 3 takjes verse peterselie
- 3 el Mexicaanse kruidenmix
En zo maak je het:
- Was de groenten, pel de ui, haal de zaadlijsten uit de paprika en het velletje van de knoflook. Snijd/hak alles fijn.
- Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet.
- Neem een koekenpan erbij en doe hier een beetje olijfolie in. Bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg dan de kruidenmix toe en bak deze even mee.
- Voeg de paprika en de bonen toe en bak deze even mee.
- In een koekenpan verwarm je kort de tortilla's en schep daar de bonenmix in, serveer met een paar lepels guacamole erbij. Het linkje naar dat recept staat in de notities.
- Heerlijke Happen!

Vegetarische avocado bonen taco
Spice it up! Deze vegetarische avocado bonen taco kun je flink pittig maken! Serveer er een salsa bij en snijd een extra rood pepertje door de guacamole. Dit is natuurlijk optioneel, zelf ben ik meer van de Tex-Mex versie dan de hardcore Mexicaanse versie. Een beetje pit maar niet te gek. Laatst kocht ik een salsa en de vlammen sloegen me uit de mond. Dan kan ik dus niet meer genieten van het gerecht. Ook zijn de Mexicanen dol op koriander….. Ook dat zul je bij mij niet aantreffen want ik vind het naar zeep smaken. Doe mijn maar peterselie! Met dit taco recept kun je naar harte lust variëren. Zowel met de ingrediënten van de guacamole als dat van de taco zelf.
Wil je andere lekkere recept ideetjes? Probeer dan eens één van onderstaande receptjes:
- Probeer eens deze taco saladeschuitjes met kippengehakt.
- Hier het recept voor een heerlijke huisgemaakte guacamole.
- En deze 10 lagen taco salade met gekruid gehakt is ook top.
Klik op de links om naar het recept te gaan, hieronder de blog vind je ook de foto’s van deze recepten.

Heerlijke wraps zijn dit
Pingback: Kidneybonen salade met kikkererwten - Heerlijke Happen