Oeraardappel stamp met snijbonen
De winter komt weer om de hoek kijken. Het ideale moment dus om weer aan de slag te gaan met stamppotten. Lekker oerHollandse gerechten met een flinke rookworst en spek. En natuurlijk is dit zo makkelijk om te maken. In dit recept gebruikte ik oeraardappelen. Deze komen uit het Andes gebergte. Ze hebben een warme gele soms bijna oranje kleur. En daarom ook super leuk voor een stamppot dat geeft dan toch net een beetje meer kleur aan het geheel. Deze oeraardappel stamp met snijbonen viel hier thuis goed in de smaak dus kunnen jullie er nu ook mee aan de slag.
En zo maak je de Oeraardappel stamp met snijbonen::
-We beginnen als eerste met de aardappels, schil ze en snij ze door het midden. Neem een pan met ruim voldoende water erbij en doe hier zout in. Kook de aardappels in 20 minuten gaar.
-In een andere pan kook je daarnaast de in stukjes gehakte snijbonen gaar in ongeveer 12/14 minuten.
-Neem een koekenpan erbij en bak hierin de speklappen krokant, ik koop ze altijd ongekruid zo dat ik dat naar eigen smaak kan doen.
-In een klein koekenpannetje bak je ook de spekblokjes krokant en giet het vet daarvan in een klein kommetje.
-De rookworst stoomde ik gaar in 20 minuten in mijn stoomoven, heb je deze nu niet kook hem dan volgens instructies in water.
-Wanneer de aardappelen gaar zijn giet je ze af en doe je ze terug in de pan doe hier het scheutje melk, blokje roomboter en het opgevangen vet van de spekblokjes bij en stamp het tot een grove puree. Breng daarna op smaak met vers gemalen peper. Voeg daarna de spekblokjes en de snijbonen toe en mix het geheel door elkaar.
Oeraardappel stamp met snijbonen:
Pak ten slotte de borden erbij en schep de stamp op de borden, leg een stuk spek en een stuk rookworst erbij. Een lekkere klodder mosterd bij de worst en eventueel wat jus over de stamp
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Oeraardappel stamp met snijbonen
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 800 gram oeraardappelen - in supermarkt verkrijgbaar
- 500 gram snijbonen
- 1 rookworst - van de versafdeling!
- 4 speklappen
- 1 bakje spekblokjes
- zout/peper
- 1 scheutje melk
- 1 blokje roomboter
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We beginnen als eerste met de aardappels, schil ze en snij ze door het midden. Neem een pan met ruim voldoende water erbij en doe hier zout in. Kook de aardappels in 20 minuten gaar.
- In een andere pan kook je daarnaast de in stukjes gehakte snijbonen gaar in ongeveer 12/14 minuten.
- Neem een koekenpan erbij en bak hierin de speklappen krokant, ik koop ze altijd ongekruid zo dat ik dat naar eigen smaak kan doen.
- In een klein koekenpannetje bak je ook de spekblokjes krokant en giet het vet daarvan in een klein kommetje.
- De rookworst stoomde ik gaar in 20 minuten in mijn stoomoven, heb je deze nu niet kook hem dan volgens instructies in water.
- Wanneer de aardappelen gaar zijn giet je ze af en doe je ze terug in de pan doe hier het scheutje melk, blokje roomboter en het opgevangen vet van de spekblokjes bij en stamp het tot een grove puree. Breng daarna op smaak met vers gemalen peper. Voeg daarna de spekblokjes en de snijbonen toe en mix het geheel door elkaar.
Wil je meer recepten uitproberen zoals de Oeraardappel stamp met snijbonen? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Oeraardappel stamp met snijbonen
Momenteel hutspot
zal wel lekker zijn maar o die calorien ?
Schep in dit geval méér groenten erin en iets minder aardappelen, neem een wat minder vet stukje vlees of vis erbij, vervang de jus door azijn of mosterd etc
Maar op z’n tijd is er niets mis met een lekkere stamppot als deze , je komt rond de 700/800 caloriën uit. Pas je ontbijt en lunch erop aan zodat je de rest van de dag ietsjes minder eet: voila : héérlijk happen!
Ziet er spannend uit. Die ga ik deze week nog proberen.
Super leuk! Laat je me weten hoe het je gesmaakt heeft?
Lekkerrrrr
Spruitjes stamp met spekjes