Venkel pastinaak stamp met paddenstoelenmix

Venkel pastinaak stamp met paddenstoelenmix

Stamppot, ik ben er dol op maar het valt vaak best zwaar op de maag door de hoeveelheid aardappels. Nu eet ik die graag en hier thuis zijn we echt niet bang van wat “carbs” maar deze venkel pastinaak stamp met paddenstoelenmix was een fijne afwisseling. Door de aardappels te verminderen tot één derde van de hoeveelheid werd het een groentestamp. Nu zijn venkel en pastinaak in dit seizoen ook volop verkrijgbaar. De smaken van beide groenten gaan heel goed samen. Je zou trouwens als je wel koolhydraatarm wilt eten de aardappels helemaal weg kunnen laten. Dan is het meer een venkel pastinaak stamppot. Ik voegde wat spekjes toe, maar laat je ook die achterwege dan is dit een mooi vegetarisch gerechtje.

pastinaak stamppot
De paddestoelenmix is in de herfst-winter overal verkrijgbaar.

Venkel pastinaak stamp met paddenstoelenmix

Sommige recepten ontstaan gewoon. Al struinend in mijn koelkast of voorraadkast, met de artikelen die echt op moeten. Nu had ik al een pastinaak stamppot op mijn site staan. Dit is daar dus nèt even een andere versie op. Je zou haast denken is alles al niet een keer gekookt of gemaakt? En dat klopt stiekem ook wel hoor, we verzinnen gewoon variaties op recepten die al bestaan.

Toch gaat het wat mij betreft nooit vervelen dat koken. Eten moet je elke dag en dan kun je er maar beter wat plezier in hebben toch? Deze venkel pastinaak stamp met paddenstoelenmix is een gerechtje wat je ook vooruit kunt plannen. Je kunt het namelijk makkelijk in de koelkast bewaren. Dan hoef je het daarna alleen maar even op te warmen! stamppot recept

Venkel pastinaak stamp met paddenstoelenmix

Venkel pastinaak stamp met paddenstoelenmix

Een stamppot van verschilende groeten en aardappel, dat geeft een heerlijke smaakcombinatie.
5 van 10 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: aardappelen, paddestoelen, pastinaak, venkel
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 782kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 3 aardappels
  • 1 venkel
  • 3 pastinaken
  • 250 gram paddestoelenmix
  • 100 gram gerookte spekjes
  • peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 100 ml rode wijn

Uit de voorraadkast:

En zo maak je het:

  • Schil de aardappels en pastinaken. Hak de kont van de venkel. Snijd alle groenten in kleine blokjes en doe in een grote pan. Voeg wat zout toe en kook het geheel tot de groenten gaar zijn. In 15 tot 20 minuutjes.
  • Neem je koekenpan erbij en bak hier eerst de spekjes krokant in. Schep ze uit de pan en zet apart. Schenk bijna al het vet uit de pan in een kommetje, in het overgebleven vet bak je de paddestoelen met een gesnipperd knoflookteentje.
  • Blus af met de wijn en roer een theelepel maizena in de pan om het geheel te binden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet de aardappels,venkel en pastinaak af en neem je stamper erbij. Voeg een beetje vet van het spek toe en eventueel wat nootmuskaat. Stamp tot een grove stamppot.
  • Schep de paddestoelen incl saus op de stamppot en garneer met wat verse peterselie en de krokante spekjes.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Andere lekkere stamppotten of recepten met paddestoelen?

Venkel pastinaak stamp met paddenstoelenmix

Nog meer inspiratie nodig?

stamppot recept

2 gedachten over “Venkel pastinaak stamp met paddenstoelenmix”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept