Estimated reading time: 3 minuten
Op de to-cook lijst, daar stond dit gerecht al een heel tijdje op. Een shakshuka zelf maken is namelijk kinderlijk eenvoudig. En nu helemaal met dit recept van Boerschappen. Want daar zat dit verrassende gerecht namelijk in. Ik mocht aan de slag met drie fijne verrassings gerechtjes rechtstreeks uit Brabant. En jullie weten wat je uit Brabant haalt is lekker! Het originele recept van deze Oosterse shakshuka uit Brabant komt uit het Midden Oosten en kent een hoop verschillende varianten. Dit keer maken we hem dus met eitjes van Brabantse kipjes, paprika’s uit Dongen, en komijnekaas van Brabantse grassprietjes. Een heerlijk recept shakshuka met een Brabantse twist.
Shakshuka is een eenvoudig gerecht dat je kunt aanpassen naar je eigen smaak. Je hebt alleen een koekenpan, een paar ingrediënten en een broodje nodig om het te maken. De basis van de saus zijn tomaten, uien, knoflook, paprika en specerijen zoals komijn, paprikapoeder en cayennepeper. Je kunt ook andere groenten, kaas, vlees of bonen toevoegen als je wilt. Als de saus klaar is, maak je kuiltjes in de saus en breek je de eieren erin. Je laat ze dan zachtjes gaar worden op laag vuur of in de oven. Je serveert de shakshuka met een vers broodje om de saus mee op te dippen.
Shakshuka is een traditioneel gerecht uit de Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse keuken. Het bestaat uit een kruidige tomatensaus met gepocheerde eieren erin. Het wordt meestal geserveerd als ontbijt of brunch, maar kan ook als lunch of diner gegeten worden. Shakshuka betekent “een mengsel” in het Arabisch.
Shakshuka is een heerlijk gerecht dat je kunt delen met je familie of vrienden. Het is ook een goede manier om restjes groenten op te maken. Je kunt het zo pittig of mild maken als je wilt. Shakshuka is een smaakvolle en gezonde maaltijd die je zeker eens moet proberen.
Oosterse shakshuka uit Brabant
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Shakshuka
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 3 tomaten
- 300 ml chilisaus - potje of bakje
- 100 gram komijnekaas in blokjes
- 4 eieren
- 2 afbakbroodjes
- verse peterselie of basilicumblaadjes
Uit de voorraadkast:
- olijfolie
- peper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Snijd de paprika en ui in reepjes. De kaas, als je een plak kaas gekocht hebt, in blokjes. Ook de tomaat snijd je in blokjes.
- Verhit de koekenpan en doe er een beetje olijfolie in, bak hierin de paprika en ui een aantal minuten.
- Voeg de chilisaus toe samen met de blokjes tomaat en roer het geheel eventjes. Maak nu een kuiltje en breek hier voorzichtig een eitje in. Herhaal met de andere eieren. Duw her en der voorzichtig de kaasblokjes erbij. ( niet meer roeren!)
- Zet de pan in zijn geheel in de oven en laat hem 10 tot 15 minuutjes bakken tot de eitjes helemaal gestold zijn.
- Snijd de broodjes in plakken en besprenkel met wat olijfolie en zout. Bak de plakken de laatste 5 minuutjes even mee in de oven.
- Haal de pan met een ovenwant uit de oven en garneer met verse peterselie of basilicum en serveer direct.
Vond je Oosterse shakshuka uit Brabant een leuk artikel? Lees eens onderstaande blog, of maak de recepten deze zijn óók heel lekker!
Wat je uit Brabant haalt is lekker
Avocadodip met Midden Oosters tintje
Oosters gekruide krabbetjes uit de oven
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!