Geschatte leestijd: 4 minuten
Optimel ontbijtje met vers fruit
In mijn mailbox kwam een mailtje binnen. Of ik de vernieuwde receptuur wilde proberen. Bij thuiskomst bleek dat in ieder geval de kleur heel anders was dan daarvoor. In een bijgevoegd artikel werd mij uitgelegd wat dan precies de aanpassingen zijn in de producten. Een ontbijtje met yoghurt en fruit is een heerlijke en gezonde manier om de dag te beginnen. Je kunt zelf kiezen welk vers fruit je erbij doet, zoals banaan, appel, aardbei of kiwi.
En zo maak je het ontbijtje met vers fruit:
-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden
-Pak een grote kom erbij en zorg dat deze echt vetvrij is, neem anders een citroen en veeg met wat keukenrol de kom schoon met wat citroensap.
-Neem de drie eieren erbij en scheid het eiwit van het eigeel. Doe de 3 dooiers in een bakje tot gebruik. Doe het eiwit in de grote kom en doe hier 50 gram van de kristalsuiker bij. Klopt dit tot het een mooie lichtgele kleur krijgt. Daarna voeg je de rest van de suiker toe en dan klop je de eiwitten super stijf tot je echte mooie pieken krijgt.
-Pak de eierdooiers erbij en schep deze héél voorzichtig door het eiwit, doe je dit niet, dan wordt het slap en heb je er niets aan.
-De volgende stap is langzaam de bloem door het eimengsel scheppen, ik spatelde dit voorzichtig erin met een siliconen spatel.
De lange vingers maken:
-Neem een grote spuitzak erbij en schep het beslag erin, daarna draai je de zak goed strak en knip je aan de onderkant een puntje eraf.
-Op een bakplaat bekleed met bakpapier knijp je vervolgens mooie rechte strepen, laat wel wat ruimte ertussen want ze zetten een beetje uit tijdens het bakken. Strooi bovenop de streepjes wat los kristalsuiker.
-Zet de bakplaat in de oven voor 10 minuten ( Hou het wel in de gaten want ze kunnen ineens gaan verbranden op het einde en dat wil je niet!)
-Haal als laatste de bakplaat uit de oven en laat ze even afkoelen voordat je ze gaat opeten.
De smoothie maken:
-Neem je blender erbij en doe hierin de bevroren frambozen met een beetje warm water, pulseer tot het een zachte puree is geworden, je kunt er daarna de pitjes eruit zeven maar ik vind die zelf wel lekker erin. Schenk dit onderin je smoothie beker.
-Doe daarna de drinkyoghurt in de blender met wat verse frambozen en mix het geheel door elkaar.
-Schenk het in de smoothiebeker op de frambozenpuree en klaar! Dit is genoeg voor 2 smoothies.
De opmaak van het ontbijtje met vers fruit:
Neem ten slotte een bordje erbij en leg hierop 3 verse lange vingers en schep er wat aardbeienkwark op, garneer met het verse fruit en serveer met de frambozen smoothie.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Ontbijtje met vers fruit en smoothie
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 3 eetlepels Optimel kwark aardbei
- 300 ml Optimel drinkyoghurt framboos
- 125 gram diepvries frambozen
- 1 bakje verse fruitmix aardbei/bosbes/framboos - klein bakje
Voor de lange vingers:
- 100 gram bloem
- 100 gram kristalsuiker
- 3 eieren
- los kristalsuiker - om op de lange vingers te strooien
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm eerst je oven voor op 200 graden
- Pak een grote kom erbij en zorg dat deze echt vetvrij is, neem anders een citroen en veeg met wat keukenrol de kom schoon met wat citroensap.
- Neem de drie eieren erbij en scheid het eiwit van het eigeel. Doe de 3 dooiers in een bakje tot gebruik. Doe het eiwit in de grote kom en doe hier 50 gram van de kristalsuiker bij. Klopt dit tot het een mooie lichtgele kleur krijgt. Daarna voeg je de rest van de suiker toe en dan klop je de eiwitten super stijf tot je echte mooie pieken krijgt.
- Pak de eierdooiers erbij en schep deze héél voorzichtig door het eiwit, doe je dit niet, dan wordt het slap en heb je er niets aan.
- De volgende stap is langzaam de bloem door het eimengsel scheppen, ik spatelde dit voorzichtig erin met een siliconen spatel.
De lange vingers maken:
- Neem een grote spuitzak erbij en schep het beslag erin, daarna draai je de zak goed strak en knip je aan de onderkant een puntje eraf.
- Op een bakplaat bekleed met bakpapier knijp je vervolgens mooie rechte strepen, laat wel wat ruimte ertussen want ze zetten een beetje uit tijdens het bakken. Strooi bovenop de streepjes wat los kristalsuiker.
- Zet de bakplaat in de oven voor 10 minuten ( Hou het wel in de gaten want ze kunnen ineens gaan verbranden op het einde en dat wil je niet!)
- Haal als laatste de bakplaat uit de oven en laat ze even afkoelen voordat je ze gaat opeten.
De smoothie maken:
- Neem je blender erbij en doe hierin de bevroren frambozen met een beetje warm water, pulseer tot het een zachte puree is geworden, je kunt er daarna de pitjes eruit zeven maar ik vind die zelf wel lekker erin. Schenk dit onderin je smoothie beker.
- Doe daarna de drinkyoghurt in de blender met wat verse frambozen en mix het geheel door elkaar. Optimel ontbijtje met vers fruit
- Schenk het in de smoothiebeker op de frambozenpuree en klaar! Dit is genoeg voor 2 smoothies.
Wil je meer recepten uitproberen zoals ontbijtje met vers fruit? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Regenboog ontbijtje met vers fruit
Zomerse salade met Frans fruit
Pesto tagliatelle met kip en spinazie
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
ontbijt yoghurt met fruit