Tagliatelle scampi met avocadosaus

Snelle Tagliatelle Scampi met Avocado & Spinazie

🕒 Bereidingstijd: 25 minuten  👨‍🍳 Moeilijkheid: ★☆☆☆☆

Zin in een rijke pasta met een frisse twist? Deze Tagliatelle scampi met avocadosaus combineert sappige reuzengarnalen met romige avocado en spinazie. Klaar in slechts 25 min voor een snelle, heerlijke maaltijd

Weer een fijn scampi recept! Het is vast geen geheim meer dat wij hier thuis dol zijn op scampi’s. Mijn dochter smult er al jaren met veel plezier van, maar ik lust ze zelf ook graag. De beste tip die ik je daarvoor kan geven is: ga voor kwaliteit! Die mooie grote dikke garnalen vind je helaas niet in de supermarkt. Bestel ze bij je visboer, of haal ze bij de groothandel. Nu weet ik best dat niet iedereen een pasje heeft om naar de groothandel te gaan. Maar zoals gezegd je kunt ze gewoon op bestelling bij je visboer kopen. Je zult zien dat je echte mooie dikke jongens mee krijgt. Zoals je ze ook wel in een restaurant kunt eten.

scampi recept
De avocadosaus is superzacht van structuur.

Deze tagliatelle scampi met avocadosaus zou wat mij betreft zó bij een leuke brasserie op de kaart kunnen! Het is een fijne pasta die je ook nog eens snel gemaakt hebt en dus zo op tafel zet.

Waarom Dit Recept Zo Lekker Is

Koop goede kwaliteit scampi’s, ga daarvoor naar je visboer.

Waar komen die scampi of garnalen vandaan dan? Ze worden veelal gekweekt of gevangen in Zuidoost-Azië. Voor de kust van Vietnam en Bangladesh. Ze worden dan ingevroren naar Europa vervoerd. Vaak kies ik voor grote zakken bij de groothandel. Er ligt eigenlijk altijd wel een zak bij ons in de vriezer. Je betaalt voor twintig stuks ongeveer 15 euro. Het is dus niet persé heel goedkoop. Maar dat hoeft van mij dan ook niet. Ik betaal liever iets meer voor goede kwaliteit om er dan vervolgens echt van te kunnen genieten.

Tagliatelle scampi met avocadosaus
Deze combinatie is heerlijk, maar je kunt variëren als je dat wilt.

Stap-voor-Stap Bereiding

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Tagliatelle scampi met avocadosaus

Tagliatelle met Scampi en Romige Avocadosaus

Kook tagliatelle, bak 450 g gepelde scampi met knoflook en olijfolie, meng met 2 geprakte avocado’s, 200 g spinazie en 50 ml amandelmelk tot een romige saus.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 32 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: avocado, pasta, scampi, tagliatelle
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 2 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 200 gr tagliatelle
  • 450 gr ongepelde reuzengarnalen
  • 200 gr spinazie
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 2 avocado's
  • 3 tenen knoflook
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 50 ml amandelmelk

kruiden / specerijen:

  • verse gehakte peterselie
  • zout
  • peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Zet weg tot gebruik. 
  • Voor de saus: halveer de avocado’s en schep het vruchtvlees eruit. Prak fijn met de achterkant van een vork of meng glad in een keukenmachine.
  • Hak de knoflook fijn en bak met 1 el olijfolie 2 min in een hapjespan. Voeg de garnalen toe en bak 5 min mee op middelhoog vuur tot ze mooi roze zijn.
  • Halveer de tomaatjes en draai het vuur laag. Voeg de tomaatjes aan de hapjespan toe en laat de spinazie slinken in de pan. 
  • Meng het avocadomengsel met de amandelmelk en roer tot een gladde saus. Voeg toe aan de hapjespan en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Hak de peterselie grof en rasp de Parmezaanse kaas. Meng samen met de tagliatelle door de gamba’s en schep over in 2 diepe borden. 
  • Heerlijk Happen!
Tip: marineer scampi 15 min in knoflook-olie voor extra smaak.
Resterende saus kun je 1 dag bewaren in de koelkast.
Voor meer pit: voeg rode pepervlokken toe.
Nutrition Facts
Tagliatelle met Scampi en Romige Avocadosaus
Amount per Serving
Calories
512
% Daily Value*
Fat
 
40
g
62
%
Saturated Fat
 
8
g
50
%
Trans Fat
 
1
g
Polyunsaturated Fat
 
6
g
Monounsaturated Fat
 
22
g
Cholesterol
 
456
mg
152
%
Sodium
 
671
mg
29
%
Potassium
 
2675
mg
76
%
Carbohydrates
 
99
g
33
%
Fiber
 
20
g
83
%
Sugar
 
7
g
8
%
Protein
 
73
g
146
%
Vitamin A
 
10461
IU
209
%
Vitamin C
 
78
mg
95
%
Calcium
 
533
mg
53
%
Iron
 
8
mg
44
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Nog meer lekkere recepten als deze? Dat kan maakt dan eens dit:

Deze fijne Kung Pao garnalen met een Duits wijntje erbij.

Of deze tijgergarnalen in een pittige tomatensaus.

Iets meer tijd, maar echt heel lekker zijn deze garnalen samosa’s van filodeeg.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Snelle Tagliatelle Scampi met Avocado & Spinazie

3 gedachten over “Snelle Tagliatelle Scampi met Avocado & Spinazie”

4.88 from 32 votes (29 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept