Tagliatelle scampi met avocadosaus

Tagliatelle scampi met avocadosaus

Pasta, wat is dat toch lekker en wat kan ik ervan genieten! Deze versie met scampi en avocadosaus gaan wij zeker vaker eten!
Tagliatelle scampi met avocadosaus

Weer een fijn scampi recept! Het is vast geen geheim meer dat wij hier thuis dol zijn op scampi’s. Mijn dochter smult er al jaren met veel plezier van, maar ik lust ze zelf ook graag. De beste tip die ik je daarvoor kan geven is: ga voor kwaliteit! Die mooie grote dikke garnalen vind je helaas niet in de supermarkt. Bestel ze bij je visboer, of haal ze bij de groothandel. Nu weet ik best dat niet iedereen een pasje heeft om naar de groothandel te gaan. Maar zoals gezegd je kunt ze gewoon op bestelling bij je visboer kopen. Je zult zien dat je echte mooie dikke jongens mee krijgt. Zoals je ze ook wel in een restaurant kunt eten. Deze tagliatelle scampi met avocadosaus zou wat mij betreft zó bij een leuke brasserie op de kaart kunnen! Het is een fijne pasta die je ook nog eens snel gemaakt hebt en dus zo op tafel zet.

scampi recept
De avocadosaus is superzacht van structuur.
Tagliatelle scampi met avocadosaus

Tagliatelle scampi met avocadosaus

Pasta, wat is dat toch lekker en wat kan ik ervan genieten! Deze versie met scampi en avocadosaus gaan wij zeker vaker eten!
4.84 van 6 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: avocado, pasta, scampi, tagliatelle
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

pan
hapjespan

Ingrediënten: 

  • 200 gr tagliatelle
  • 450 gr ongepelde reuzengarnalen
  • 200 gr spinazie
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 2 avocado's
  • 3 tenen knoflook
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 50 ml amandelmelk

kruiden / specerijen:

  • verse peterselie
  • zout / peper

En zo maak je het:

  • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Zet weg tot gebruik. 
  • Voor de saus: halveer de avocado’s en schep het vruchtvlees eruit. Prak fijn met de achterkant van een vork of meng glad in een keukenmachine.
  • Hak de knoflook fijn en bak met 1 el olijfolie 2 min in een hapjespan. Voeg de garnalen toe en bak 5 min mee op middelhoog vuur tot ze mooi roze zijn.
  • Halveer de tomaatjes en draai het vuur laag. Voeg de tomaatjes aan de hapjespan toe en laat de spinazie slinken in de pan. 
  • Meng het avocadomengsel met de amandelmelk en roer tot een gladde saus. Voeg toe aan de hapjespan en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Hak de peterselie grof en rasp de Parmezaanse kaas. Meng samen met de tagliatelle door de gamba’s en schep over in 2 diepe borden. 
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Koop goede kwaliteit scampi’s, ga daarvoor naar je visboer.

Tagliatelle scampi met avocadosaus

Waar komen die scampi of garnalen vandaan dan? Ze worden veelal gekweekt of gevangen in Zuidoost-Azië. Voor de kust van Vietnam en Bangladesh. Ze worden dan ingevroren naar Europa vervoerd. Vaak kies ik voor grote zakken bij de groothandel. Er ligt eigenlijk altijd wel een zak bij ons in de vriezer. Je betaalt voor twintig stuks ongeveer 15 euro. Het is dus niet persé heel goedkoop. Maar dat hoeft van mij dan ook niet. Ik betaal liever iets meer voor goede kwaliteit om er dan vervolgens echt van te kunnen genieten.

Nog meer lekkere recepten als deze? Dat kan maakt dan eens dit:

Tagliatelle scampi met avocadosaus
Deze combinatie is heerlijk, maar je kunt variëren als je dat wilt.

2 gedachten over “Tagliatelle scampi met avocadosaus”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept