Beenham met zuurkoolquiche en heerlijke spekjes

Geschatte leestijd: 3 minuten

Wintertijd is de tijd voor dit soort heerlijke gerechten. Het mooie is dat de beenham makkelijk te maken is. Je kunt één grote quiche maken van de quiche ingrediënten maar ik maakte een aantal mini quiches. De combinatie van de zuurkool met de kaas en spekjes doet bovendien het water in je mond laten lopen. Wist je dat in Nederland per jaar wel 24 miljoen kilo zuurkool geproduceerd wordt? Een deel daarvan is voor de export bedoeld. Veelal wordt hij gebruikt in een stamppot maar nu maken we lekkere beenham met zuurkoolquiche. beenham oven

Beenham met zuurkoolquiche

En zo maak je de Beenham met zuurkoolquiche:

-Verwarm de oven voor op 180 graden.

-We maken eerst de beenham. Laat de beenham op kamertemperatuur komen. Bestrooi verder de ham met peper, zout en nootmuskaat. Neem een koekenpan met dikke bodem erbij en doe er bakboter in. Bak de beenham rondom aan.

-Neem een ovenschaal erbij en doe de beenham erin, zet hem in de oven voor 50 minuten. Haal de schaal er een paar keer uit om de ham eventjes te bedruipen en te draaien.

-Terwijl de beenham mooi gaar wordt maken we de miniquiches.

-Ontdooi de plakjes hartige taartbodem, neem de quichevormpjes erbij en beboter ze een beetje. Leg in elk vormpje een plakje en duw het netjes tegen de randjes. Neem daarna een vork erbij en prik ook wat gaatjes in de bodem.

-Vul vervolgens de vormpjes met wat uitgelekte zuurkool.

-Pak een mengkom erbij en doe hier de slagroom en eieren in klopt dit, voeg daarna de geraspte kaas toe en mix het nogmaals door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en strooi er wat verse tijmblaadjes in.

-Giet dit mengsel daarna op de zuurkool en zet in de oven voor 25 minuten op 200 graden.( Nu heb ik twee oven dus kan ik dit maken terwijl de beenham in de andere oven staat. Heb je dit nou niet laat dan eerst de beenham helemaal gaar worden, haal hem uit de oven en pak hem in aluminiumfolie in. Verhoog de temperatuur van de oven tot 200 graden en bak de miniquiches af.)

Beenham met zuurkoolquiche

Neem ten slotte een scherp vleesmes erbij en snij de beenham in mooi plakken, zet de quiches erbij op het bord

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Beenham met zuurkoolquiche

Beenham met zuurkoolquiche

Wintertijd is de tijd voor dit soort heerlijke gerechten. Het mooie is dat de beenham makkelijk te maken is. Je kunt één grote quiche maken van de quiche ingrediënten maar ik maakte een aantal mini quiches.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 41 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: ham
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 5143kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

 • 1 beenham - ongekruid
 • 1 pakje zuurkool
 • 100 ml slagroom
 • peper
 • zout
 • 50 gram spekjes
 • 4 plakjes hartige taartbodem - vriesvak bij je supermarkt
 • 2 eieren
 • 100 gram geraspte kaas
 • nootmuskaat
 • verse tijmtakjes

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • We maken eerst de beenham. Laat de beenham op kamertemperatuur komen. Bestrooi verder de ham met peper, zout en nootmuskaat. Neem een koekenpan met dikke bodem erbij en doe er bakboter in. Bak de beenham rondom aan.
 • Neem een ovenschaal erbij en doe de beenham erin, zet hem in de oven voor 50 minuten. Haal de schaal er een paar keer uit om de ham eventjes te bedruipen en te draaien.
 • Terwijl de beenham mooi gaar wordt maken we de miniquiches.
 • Ontdooi de plakjes hartige taartbodem, neem de quichevormpjes erbij en beboter ze een beetje. Leg in elk vormpje een plakje en duw het netjes tegen de randjes. Neem daarna een vork erbij en prik ook wat gaatjes in de bodem.
 • Vul vervolgens de vormpjes met wat uitgelekte zuurkool.
 • Pak een mengkom erbij en doe hier de slagroom en eieren in klopt dit, voeg daarna de geraspte kaas toe en mix het nogmaals door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en strooi er wat verse tijmblaadjes in.
 • Giet dit mengsel daarna op de zuurkool en zet in de oven voor 25 minuten op 200 graden.( Nu heb ik twee oven dus kan ik dit maken terwijl de beenham in de andere oven staat. Heb je dit nou niet laat dan eerst de beenham helemaal gaar worden, haal hem uit de oven en pak hem in aluminiumfolie in. Verhoog de temperatuur van de oven tot 200 graden en bak de miniquiches af.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Beenham met zuurkoolquiche? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Beenham met zuurkoolquiche

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Beenham met zuurkoolquiche en heerlijke spekjes

8 gedachten over “Beenham met zuurkoolquiche en heerlijke spekjes”

 1. Pingback: Een boterzacht Hawaï hammetje - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Zuurkool stamppot met spekjes - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept