🕒 Bereidingstijd: 40 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆
Deze pittig gekruide Indiase tomatenstoof combineert Italiaanse polpa met Indiase masala kruiden. Een heerlijke vegetarische paneer curry die smaken uit twee werelddelen verenigt in 40 minuten.
Koken en recepten bedenken is net als reizen, je proeft de smaken van verschillende landen zonder er ooit geweest te zijn. De Indiase keuken is hier een mooi voorbeeld van. Het land is zo immens groot, elke regio heeft wel een eigen kruidenmix en variatie van smaken. Zelf ben ik er dus nog nooit geweest maar mijn smaakpapillen zeer zeker wel! En in dit recept gaan we twee werelden met elkaar mixen. We gebruiken authentieke Italiaanse tomatenpolpa en een tomaten puree. Daarna kruiden het met Indiase kruiden.

We maken een heerlijke pittig gekruide Indiase tomatenstoof. Zo combineren we dus de smaak van Italiaanse tomaten met de specerijen uit India. Een waar feestje voor je mond! We kunnen het ook een paneer curry noemen. Door het gebruik van paneer is het een 100% vegetarische maaltijd.
Waarom Mutti Polpa Perfect is voor Curry
De tomatenoogst is afgelopen, voor de lekkerste tomatenrecepten en sauzen gebruik ik Italiaanse producten. Je kent wel in die mooie blikjes en flessen, of de handige puree-tubes. Graag vertel ik je wat meer over de herkomst van het merk dat ik gebruik, Daar zit namelijk een heel mooi verhaal achter. Het bedrijf bestaat al ruim 120 jaar. Ontstaan in Basilicanova, een gehucht in de buurt van Parma. Inmiddels worden er tomaten gebruikt uit heel Italië en ze werken samen met ruim 400 telers.

Italiaanse Tomaten Ontmoeten Indiase Kruiden
Eigenlijk is er voor elke maaltijd wel een product te vinden. Zo ken je waarschijnlijk al de blikjes polpa, de flessen passata, de tubes dubbelconcentraat en de pelati ( gepelde tomaten ). We gebruiken een aantal van deze producten in deze pittig gekruide Indiase tomatenstoof.
Je zou het ook een curry kunnen noemen. Ook voor je pizza hoef je niet verder te kijken, hier hebben ze diverse sauzen voor, en één van de laatst toegevoegde producten is de tomatenpesto. Daar maakte ik eerder al een fijn breekbrood mee.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Indiase Tomatenstoof met Paneer en Masala Kruiden
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 400 gram polpa - ( 1 blikje Mutti polpa )
- 2 el tomatenpuree - ( dubbelconcentraat tube van Mutti )
- 3 tenen knoflook
- 1 witte ui
- 1 aubergine
- 200 gr paneer - ( een soort kaas )
- 6 el kokosmelk
- 300 gr witte rijst
- 3 el olijfolie
- Verse basilicum
Kruiden en specerijen:
- zout
- peper
- 1 tl cayennepeper
- ½ tl gemalen foelie
- 1 tl currypoeder
- ½ tl komijnzaad
- 1 el masala poeder
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Hak de knoflooktenen fijn, snipper de ui, en snijd de aubergine in blokjes.
- Pak je koekenpan erbij en schenk de olijfolie erin. Bak de ui glazig en voeg de knoflook toe.
- Strooi de kruiden en specerijen erbij en voeg de tomatenpuree toe. Bak voor een minuutje of twee tot je keuken lekker geurt.
- Voeg de blokjes aubergine toe en schenk de polpa erbij en met het deksel op de pan laat je dit een 20-25 minuutjes stoven.
- Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
- Snijd de paneer in blokjes en voeg deze als laatste toe en verwarm ze mee in de pan.
- Serveer met de rijst en schenk er een beetje kokosmelk bij, maak af met wat verse basilicum.
- Heerlijk Happen!
Zo lust toch iedereen tomaten!
Yum!
Lekker!