Estimated reading time: 3 minuten
In de keuken bevond ik me plots in een staat van totale verwarring. Mijn weekmenu lag binnen handbereik, maar de hele week verliep al wat chaotischer dan gepland. Het juiste vlees ontbrak, evenals de groente die ik wilde gebruiken. Zo ontstond op dat moment deze smaakvolle variant van nasi: een pittige bulgur nasi met kippendij. Een aantal ingrediënten in dit recept zijn afkomstig uit een kruidenzakje of een potje. Er is niets mis mee om daar gebruik van te maken! Bulgur bereiden is ook helemaal niet moeilijk. Eerlijk gezegd vond ik dit een zeer welkome afwisseling op de traditionele nasi met rijst. En voor degenen die zich afvragen waar de “pittigheid” zit, dat is dus in de bulgur salade met kip.
Jij bent toch niet zo van het eten van pepertjes? Klopt ik was ook pietsie uitgeschoten met de pepertjesmix. Mijn man vond dat prima, ik stond in vuur en vlam.
Pittige bulgur nasi met kippendij
Bulgur bereiden is dus net zo makkelijk als rijst. Voordeel is wel dat ik dit lekkerder vind dan volkorenrijst. Dat is vaak wat droog van smaak en de bulgur niet dus. Het is gemaakt van verschillende soorten tarwe. Deze worden eerst gestoomd, dan gedroogd en daarna gemalen of gebroken. De meest bekende bereiding is taboelé. Maar in deze pittige bulgur nasi met kippendij is het dus een mooie vervanging voor de standaard witte rijst.
In principe kun je zelf de groenten aanpassen naar wat jij lekker vindt. Het kan dus zeker dienen als een lekkere zero-waste bulgur recept. Ik raad je wel aan voor kippendij te kiezen want deze is wat vetter en droogt niet uit zoals kipfilet dat wel doet.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Pittige bulgur nasi met kippendij
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 150 gram bulgur
- 350 gram kippendij
- 3 eetlepels rode pepermix - ( bakje versschap )
- 1 ( bakje versschap ) blikje flagolettes - boontjes
- 1 rode paprika
- 1 zakje groene asperge tips
- taugé
Uit de voorraadkast
- wok olie
- nasi kruidenmix
- ketjap
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd de kippendij in blokjes. Zet de wok op hoog vuur en bak in wat wokolie de blokjes goudbruin. Voeg een scheutje ketjap en de drie eetlepels rode pepermix toe en zet het vuur laag.
- Snijd en hak de paprika klein, de asperge tips in stukjes van 2 cm en laat het blikje flagolettes uitlekken. Voeg dit dan toe aan de kip en strooi er naar smaak de nasikruiden overheen.
- Doe 500 ml water in een pan en breng aan de kook. Doe de bulgur erin en laat 10 minuten koken en giet dan af en laat uitlekken.
- Schep de bulgur in de wok erbij en mix het geheel goed door elkaar. Serveer met wat verse taugé.
Andere lekkere gerechten met bulgur of kippendij proberen? Kan hoor, check deze maar eens:
Deze heerlijke koude visschotel met bulgursalade.
Of deze bulgursalade met een stukje lamsrack.
Maar ook deze kippendij met champignonroomsaus is een topper.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
bulgur salade kip
Een heerlijke variant op de normale nasi. Ga ik snel maken
De echte persoon!
De echte persoon!
So good!