Koude visschotel met bulgursalade

Makkelijk te maken koude visschotel met bulgursalade

Een heerlijke schotel om van te genieten tijdens een feestje of als diner.
Koude visschotel met bulgursalade

“Hoeveel mensen komen er eten?” Dat was de vraag van mijn man toen hij de schotel zag en we gewoon met z’n tweetjes gingen eten. Maar nadat de schaal leeg was kwam hij toch tot de conclusie dat het precies genoeg voor twee personen was! “Moet je wat mee doen dat koken”, een lopend grapje bij ons thuis. Want zo begon het ooit door verschillende vrienden die maar beleven zeggen “moet je wat mee doen”… En dat doen, dat doe ik graag hoor want met een koude visschotel met bulgursalade als deze is het geen straf om in de keuken te staan. Een visschotel maken is dus helemaal niet zo ingewikkeld en hij dient zeker in de zomer als een lekker frisse avondmaaltijd. Maar een recept als deze visschotel kan ook heel goed dienen bij een feest-buffetje bijvoorbeeld.

visschotel maken
Lekker met een eitje erbij.
Koude visschotel met bulgursalade

Koude visschotel met bulgursalade

Een heerlijke schotel om van te genieten tijdens een feestje of als diner.
5 van 6 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: bulgur, garnalen, tonijn, zalm
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • grote schaal

Ingrediënten:

  • 1 blik tonijn op olie
  • 150 gram zalm
  • 100 gram roze garnaaltjes
  • gemengde sla
  • 2 gekookte eitjes
  • olijven
  • tomaatjes
  • witlof
  • gegrilde paprika

Voor de bulgursalade

  • 150 gram bulgur
  • 50 gram gewelde rozijnen
  • 2 takjes muntblaadjes
  • peper / zout

En zo maak je het:

  • Bereid de bulgur zoals op de verpakking staat. Hier vind je precies hoeveel water je nodig hebt voor het aantal gram bulgur. Wel ondertussen de rozijnen in een kommetje lauwwarm water. Haal de blaadjes van de takjes munt en hak ze fijn.
  • Breng de bulgur op smaak met peper en zout en schep de gewelde rozijnen en de munt erdoor. Mix het geheel goed.
  • Kook de eitjes.
  • Neem een grote serveerschaal erbij en schep in het midden de bulgursalader erop.
  • Laat de tonijn uitlekken.
  • Maak de schaal op met wat sla en vul hem verder aan met de rest van de ingrediënten uit de lijst. Maak bijvoorbeeld witlofschuitjes met de garnalen. Hier kun je eventueel wat knoflooksaus op scheppen.
  • Heerlijk Happen!
Wat vind je van dit recept?
visschotel recept
Lekker met een garnalenschuitje met wat knoflooksaus.

Koude visschotel met bulgursalade

Een recept voor een koude visschotel is dus helemaal niet zo ingewikkeld. En met een beetje fantasie kun je er ook volop mee variëren. Denk eens aan een andere soort salade, maar ook andere soorten vis. Zou zou je ook voor makreel of paling kunnen kiezen. En als we dan toch bezig zijn dan past een fijne Hollandse Nieuwe er ook nog wel bij. Hiermee heb ik je dus een fijn basisrecept gegeven en ik ben erg benieuwd of jullie er lekker zelf mee aan de slag gaan. Laat me het dan zeker weten in de reacties, dat is altijd leuk om te horen.

Andere lekkere recepten zoals deze fijne salade:

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
Koude visschotel met bulgursalade
Variatie is goed mogelijk met deze visschotel.

Andere maar zeker net zo lekkere recepten zoals deze koude visschotel met bulgursalade:

2 gedachten over “Makkelijk te maken koude visschotel met bulgursalade”

  1. Pingback: Vis en Franse friet met citroen - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Gegrilde romeinse sla van de bbq - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept