Dus ik stond in de keuken en had in eens een soort black-out. Natuurlijk had ik mijn week-menu in de buurt maar de hele week liep al iets chaotischer dan de bedoeling was. Niet meer het juiste vlees, de groente die ik wilde gebruiken was op. En zo ontstond ineens deze pittige bulgur nasi met kippendij. Een aantal onderdelen in dit recept komt gewoon uit een kruidenzakje of een potje. En daar is helemaal niks mis mee! En ook bulgur bereiden is helemaal niet ingewikkeld. Als ik eerlijk moet zijn vond ik, dit een hele fijne afwisseling op de gewone nasi die je met rijst maakt. En voor wie mijn goed denkt die kan zich afvragen “pittig” ? Jij bent toch niet zo van het eten van pepertjes? Klopt ik was ook pietsie uitgeschoten met de pepertjesmix. Mijn man vond dat prima, ik stond in vuur en vlam. bulgur salade kip


Pittige bulgur nasi met kippendij
Ingrediënten:
- 150 gram bulgur
- 350 gram kippendij
- 3 eetlepels rode pepermix ( bakje versschap )
- 1 blikje flagolettes (boontjes)
- 1 rode paprika
- 1 zakje groene asperge tips
- taugé
Uit de voorraadkast
- wok olie
- nasi kruidenmix
- ketjap
En zo maak je het:
- Snijd de kippendij in blokjes. Zet de wok op hoog vuur en bak in wat wokolie de blokjes goudbruin. Voeg een scheutje ketjap en de drie eetlepels rode pepermix toe en zet het vuur laag.
- Snijd en hak de paprika klein, de asperge tips in stukjes van 2 cm en laat het blikje flagolettes uitlekken. Voeg dit dan toe aan de kip en strooi er naar smaak de nasikruiden overheen.
- Doe 500 ml water in een pan en breng aan de kook. Doe de bulgur erin en laat 10 minuten koken en giet dan af en laat uitlekken.
- Schep de bulgur in de wok erbij en mix het geheel goed door elkaar. Serveer met wat verse taugé.

Pittige bulgur nasi met kippendij
Bulgur bereiden is dus net zo makkelijk als rijst. Voordeel is wel dat ik dit lekkerder vind dan volkorenrijst. Dat is vaak wat droog van smaak en de bulgur niet dus. Het is gemaakt van verschillende soorten tarwe. Deze worden eerst gestoomd, dan gedroogd en daarna gemalen of gebroken. De meest bekende bereiding is taboelé. Maar in deze pittige bulgur nasi met kippendij is het dus een mooie vervanging voor de standaard witte rijst. In principe kun je zelf de groenten aanpassen naar wat jij lekker vindt. Het kan dus zeker dienen als een lekkere zero-waste bulgur recept. Ik raad je wel aan voor kippendij te kiezen want deze is wat vetter en droogt niet uit zoals kipfilet dat wel doet.
Andere lekkere gerechten met bulgur of kippendij proberen? Kan hoor, check deze maar eens:
- Deze heerlijke koude visschotel met bulgursalade.
- Of deze bulgursalade met een stukje lamsrack.
- Maar ook deze kippendij met champignonroomsaus is een topper.

bulgur salade kip
Een heerlijke variant op de normale nasi. Ga ik snel maken
Pingback: Bulgur salade met lamsrack en feta - Heerlijke Happen
Pingback: Basisrecept voor een klassieke nasi goreng - Heerlijke Happen
Een lekker alternatief voor nasi