Pittige bulgur nasi met kippendij

Pittige bulgur nasi met kippendij

Met wat creativiteit werd het een fantastisch lekkere maaltijd.
Pittige bulgur nasi met kippendij

Dus ik stond in de keuken en had in eens een soort black-out. Natuurlijk had ik mijn week-menu in de buurt maar de hele week liep al iets chaotischer dan de bedoeling was. Niet meer het juiste vlees, de groente die ik wilde gebruiken was op. En zo ontstond ineens deze pittige bulgur nasi met kippendij. Een aantal onderdelen in dit recept komt gewoon uit een kruidenzakje of een potje. En daar is helemaal niks mis mee! En ook bulgur bereiden is helemaal niet ingewikkeld. Als ik eerlijk moet zijn vond ik, dit een hele fijne afwisseling op de gewone nasi die je met rijst maakt. En voor wie mijn goed denkt die kan zich afvragen “pittig” ? Jij bent toch niet zo van het eten van pepertjes? Klopt ik was ook pietsie uitgeschoten met de pepertjesmix. Mijn man vond dat prima, ik stond in vuur en vlam.

Pittige bulgur nasi met kippendij
Ik schoot iets uit met de pepertjes…
Pittige bulgur nasi met kippendij

Pittige bulgur nasi met kippendij

Met wat creativiteit werd het een fantastisch lekkere maaltijd.
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: fusion
Trefwoord: bulgur, kippendij, rode peper
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 3 personen
Auteur: Francine
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Benodigdheden:

wok
pan

Ingrediënten:

  • 150 gram bulgur
  • 350 gram kippendij
  • 3 eetlepels rode pepermix ( bakje versschap )
  • 1 blikje flagolettes (boontjes)
  • 1 rode paprika
  • 1 zakje groene asperge tips
  • taugé

Uit de voorraadkast

  • wok olie
  • nasi kruidenmix
  • ketjap

En zo maak je het:

  • Snijd de kippendij in blokjes. Zet de wok op hoog vuur en bak in wat wokolie de blokjes goudbruin. Voeg een scheutje ketjap en de drie eetlepels rode pepermix toe en zet het vuur laag.
  • Snijd en hak de paprika klein, de asperge tips in stukjes van 2 cm en laat het blikje flagolettes uitlekken. Voeg dit dan toe aan de kip en strooi er naar smaak de nasikruiden overheen.
  • Doe 500 ml water in een pan en breng aan de kook. Doe de bulgur erin en laat 10 minuten koken en giet dan af en laat uitlekken.
  • Schep de bulgur in de wok erbij en mix het geheel goed door elkaar. Serveer met wat verse taugé.

Notities

Heeft jouw supermarkt geen bakjes gehakte rode pepertjesmix in het versschap dan kun je ook 1 of 2 verse rode pepers gebruiken. 
Geen flageolettes? Edamame boontjes of gewone witte boontjes kun je ook prima gebruiken. 
Wat vind je van dit recept?
bulgur bereiden
Veel verse groenten en een beetje taugé erbij.

Pittige bulgur nasi met kippendij

Bulgur bereiden is dus net zo makkelijk als rijst. Voordeel is wel dat ik dit lekkerder vind dan volkorenrijst. Dat is vaak wat droog van smaak en de bulgur niet dus. Het is gemaakt van verschillende soorten tarwe. Deze worden eerst gestoomd, dan gedroogd en daarna gemalen of gebroken. De meest bekende bereiding is taboelé. Maar in deze pittige bulgur nasi met kippendij is het dus een mooie vervanging voor de standaard witte rijst. In principe kun je zelf de groenten aanpassen naar wat jij lekker vindt. Het kan dus zeker dienen als een lekkere zero-waste bulgur recept. Ik raad je wel aan voor kippendij te kiezen want deze is wat vetter en droogt niet uit zoals kipfilet dat wel doet.

Andere lekkere gerechten met bulgur of kippendij proberen? Kan hoor, check deze maar eens:

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
bulgur recept
Met een klein half uurtje kun je lekker eten.

2 gedachten over “Pittige bulgur nasi met kippendij”

  1. Pingback: Bulgur salade met lamsrack en feta - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept