Bulgur salade met lamsrack

Bulgur salade met lamsrack

Als Foodblogger komen we regelmatig op event en vaak krijgen we dan een gepersonaliseerde plank. Wat natuurlijk super leuk is, ik heb inmiddels een kast vol met allerlei houten platen in alle soorten en maten. De plank in deze foto’s kreeg ik van Gwen van Bowls&Dishes. En deze keer serveerde ik er een heerlijke bulgur salade met lamsrack op. Omdat bulgur niet een hele uitgesproken smaak heeft brengen we deze salade lekker op smaak met verse kruiden.

Bulgur salade met lamsrack
Een lekkere simpele salade met volop smaak.
Deze hoeveelheden zijn voor 1 persoon
  • bulgur
  • een blokje feta
  • 2 tot 3 stukjes lamsrack
  • halve gele paprika
  • halve oranje paprika
  • 50 gram spekjes (uitbakken)
  • 150 gram gemengde sla
  • verse peterselie

En zo maak je het:

We gaan eerst de bulgur koken. Volg de aanwijzingen op de verpakking. Hier staat precies vermeld hoeveel water en hoeveel gram bulgur je voor 1 persoon moet gebruiken.

Terwijl de bulgur kookt snij je de paprika’s en feta in kleine stukjes.

Verhit een koekenpan en bak de spekjes tot ze een beetje krokant zijn. Giet het vet af in een apart bakje. Voeg daarna de paprika blokjes toe en bak deze even kort mee met de spekjes. Schep de uitgelekte bulgur erbij en meng het geheel.

Neem een grillpan erbij en verhit deze goed. Ik kocht gekruide lamsrack bij mijn Keurslager. Als je ze zelf gaat kruiden doe dit dan een dag van te voren zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Grill de lamsrack tot ze gaar zijn. Ik hou van rosé dat betekent dus dat ze niet al te lang erop hoeven.

Bulgur salade met lamsrack

Bulgur salade met lamsrack

Neem ten slotte een diepe kom erbij en doe hier eerst de sla in. Breng op smaak met wat druppels olijfolie. Schep er daarna de bulgur met spek en paprika op en leg hier je stukjes lamsrack op. Als laatste strooien we de fetablokjes en wat verse peterselie erop en : Heerlijk Happen

Variatie mogelijkheden

Natuurlijk kun je variëren met bijvoorbeeld kip, verschillende soorten groente of quinoa. Deze salade leent zich heel goed voor het leegmaken van je koelkast en hier lekker je restjes in te verwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.