Bulgur salade met lamsrack en feta

Geschatte leestijd: 4 minuten

Als Foodblogger komen we regelmatig op event en vaak krijgen we dan een gepersonaliseerde plank. Dit vind ik natuurlijk super leuk, ik heb inmiddels een kast vol met allerlei houten platen in alle soorten en maten. Eén van de planken die ik kreeg was van Gwen van Bowls&Dishes. En deze keer serveerde ik er een heerlijke bulgur salade met lamsrack op. Omdat bulgur niet een hele uitgesproken smaak heeft bereiden we deze salade lekker met verse kruiden. lamsrack bakken

Bulgur salade met lamsrack
Een lekkere simpele salade met volop smaak.

Een lamsrack is een mooi stuk lamsvlees dat gesneden wordt uit het voorste gedeelte van de lamsrug. Het stuk wordt lamsrack genoemd vanwege de vorm waarbij de uitstekende ribben opvallen. Het is een relatief mager stuk vlees met een fijne structuur. De lamsrack kan in zijn geheel gebraden worden in de oven of in een koekenpan, of je kunt de koteletjes los snijden en apart bakken. 

Dit heb je nodig voor de Bulgur salade met lamsrack

Deze hoeveelheden zijn voor 1 persoon
  • bulgur
  • een blokje feta
  • 2 tot 3 stukjes lamsrack
  • halve gele paprika
  • halve oranje paprika
  • 50 gram spekjes (uitbakken)
  • 150 gram gemengde sla
  • verse peterselie

En zo maak je de Bulgur salade met lamsrack:

We gaan eerst de bulgur koken. Volg de aanwijzingen op de verpakking. Hier staat precies vermeld hoeveel water en hoeveel gram bulgur je voor 1 persoon moet gebruiken.

Terwijl de bulgur kookt snij je de paprika’s en feta in kleine stukjes.

Verhit een koekenpan en bak de spekjes tot ze een beetje krokant zijn. Giet het vet af in een apart bakje. Voeg daarna de paprika blokjes toe en bak deze even kort mee met de spekjes. Schep de uitgelekte bulgur erbij en meng het geheel.

Nu gaan we de lamsrack grillen. Neem een grillpan erbij en verhit deze goed. Ik kocht gekruide lamsrack bij mijn Keurslager. Dit scheelt tijd en moeite, want de lamsrack zijn al heerlijk op smaak gebracht. Als je ze zelf gaat kruiden doe dit dan een dag van te voren zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Je kunt bijvoorbeeld een mengsel maken van olijfolie, knoflook, rozemarijn, tijm, zout en peper. Grill de lamsrack tot ze gaar zijn. Ik hou van rosé dat betekent dus dat ze niet al te lang erop hoeven. Ongeveer 3 minuten per kant is genoeg, afhankelijk van de dikte van het vlees.

Bulgur salade met lamsrack

Om de salade af te maken, neem je ten slotte een diepe kom erbij en doe je hier eerst de sla in. Breng op smaak met wat druppels olijfolie. Vervolgens schep je er daarna de bulgur met spek en paprika op en leg je hier je stukjes lamsrack op. Tot slot strooi je de fetablokjes en wat verse peterselie erop voor een frisse en romige touch. en : Heerlijk Happen

Bulgur salade met lamsrack
Variatie mogelijkheden

Natuurlijk kun je variëren met bijvoorbeeld kip, verschillende soorten groente of quinoa. Dit zijn allemaal gezonde en lekkere ingrediënten die goed passen bij een salade. Deze salade leent zich heel goed voor het leegmaken van je koelkast en hier lekker je restjes in te verwerken. Zo kun je voorkomen dat je eten verspilt en tegelijkertijd een smakelijke maaltijd bereiden.

Bulgur salade met lamsrack

Bulgur salade met lamsrack

ls Foodblogger komen we regelmatig op event en vaak krijgen we dan een gepersonaliseerde plank. Wat natuurlijk super leuk is, ik heb inmiddels een kast vol met allerlei houten platen in alle soorten en maten.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 38 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: lunch
Keuken: fusion
Trefwoord: bulgur
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 301kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • bulgur
  • 1 blokje feta
  • 2 stukjes lamsrack
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 oranje paprika
  • 50 gram spekjes - uitbakken
  • 150 gram gemengde sla
  • verse gehakte peterselie

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We gaan eerst de bulgur koken. Volg de aanwijzingen op de verpakking. Hier staat precies vermeld hoeveel water en hoeveel gram bulgur je voor 1 persoon moet gebruiken.
  • Terwijl de bulgur kookt snij je de paprika’s en feta in kleine stukjes.
  • Verhit een koekenpan en bak de spekjes tot ze een beetje krokant zijn. Giet het vet af in een apart bakje. Voeg daarna de paprika blokjes toe en bak deze even kort mee met de spekjes. Schep de uitgelekte bulgur erbij en meng het geheel.
  • Neem een grillpan erbij en verhit deze goed. Ik kocht gekruide lamsrack bij mijn Keurslager. Als je ze zelf gaat kruiden doe dit dan een dag van te voren zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Grill de lamsrack tot ze gaar zijn. Ik hou van rosé dat betekent dus dat ze niet al te lang erop hoeven.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Bulgur salade met lamsrack? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

bulgur bereiden lamsrack bakken

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Bulgur salade met lamsrack en feta

5 gedachten over “Bulgur salade met lamsrack en feta”

  1. Pingback: Mexicaanse streetfood plank met salsa - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Pittige bulgur nasi met kippendij - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Gegrilde lamsrack op een bedje van ratatouille - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept