Geschatte leestijd: 4 minuten
We gaan tonijn tataki bakken. Eigenlijk is “tataki” de manier waarop we de vis bereiden. Heel kort bakken zodat het buitenste laagje gegrild is en het vlees verder nog rauw is aan de binnenzijde. Het woord tataki betekent “in blokjes gehakt” en zo serveren we de vis ook. Veelal wordt de buitenkant van de vis bekleed met sesamzaadjes, deze keer voegen we ook wat pit toe! Dit tataki recept krijgt dat door wat chilivlokken toe te voegen aan het sesamzaad-mengsel.
Tonijn is een heerlijke vis die je op verschillende manieren kunt bereiden. Tonijn heeft een stevige structuur en een milde, licht zoete smaak die goed combineert met andere ingrediënten. Een van mijn favoriete manieren om tonijn te eten is rauw, in dunne plakjes gesneden en gemarineerd in een mengsel van limoensap, gember, knoflook en rode peper.
Dit geeft de tonijn een frisse en pittige smaak die je smaakpapillen doet tintelen. En natuurlijk serveren we het met een beetje sojasaus, die een zoute en umami smaak toevoegt. Ik heb geen zout toegevoegd aan de marinade of de tonijn, want dat zit al genoeg in deze saus. Dit gerecht is perfect als voorgerecht of als onderdeel van een sushi-schotel.
Pittige gegrilde tonijn tataki
Serveer dit tataki recept met een glas je saké, of een verfrissend biertje om de pittigheid een beetje te dempen! Zoals je in de receptkaart hebt gelezen neemt tonijn tataki bakken helemaal niet zoveel tijd in beslag. Een lekker voorgerechtje voor het weekend dus.
Koop wel goede vis, je eet het deels rauw en daardoor wil je zeker geen vis eten die niet vers is. Vaak haal ik dit soort blokken tonijn bij de groothandel waar ze in de vriezer liggen. Dat is ook een prima optie. Deze pittige gegrilde tonijn tataki maak ik vaak als voorgerechtje bij een visdiner.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Pittige gegrilde tonijn tataki
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 200 gram tonijn tartaar - knettervers
- wokolie
- 2 el witte sesamzaadjes
- 2 el zwarte sesamzaadjes
- 1 el chili vlokken
- 1 lente ui - in ringetjes
- 50 ml sojasaus
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Pak een schaaltje erbij en meng hier de sesamzaadjes en chilivlokken in. Duw de tonijntartaar in het mengsel en zorg dat er rondom een mooi laagje op de tonijn zit.
- Verhit je koekenpan en doe er wat wokolie in. Bak de tonijn kort aan beide zijdes en haal dan uit de pan.
- Snijd de tonijn in dunne plakken en serveer met de sojasaus en wat lente uitjes erbij.
- Heerlijk Happen!
Tonijn, wij eten het graag hier thuis, ik heb dan ook nog een aantal andere toppers voor je:
Deze Aziatische tonijntartaar met citroengras.
Of anders deze heerlijke huisgemaakte pizza met tonijn.
Maar ook deze ovenschotel is een heel fijn gerechtje voor een doordeweekse dag.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen.
Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!