Pittige gegrilde tonijn tataki

Pittige gegrilde tonijn tataki

We gaan tonijn tataki bakken. Eigenlijk is “tataki” de manier waarop we de vis bereiden. Heel kort bakken zodat het buitenste laagje gegrild is en het vlees verder nog rauw is aan de binnenzijde. Het woord tataki betekent “in blokjes gehakt” en zo serveren we de vis ook. Veelal wordt de buitenkant van de vis bekleed met sesamzaadjes, deze keer voegen we ook wat pit toe! Dit tataki recept krijgt dat door wat chilivlokken toe te voegen aan het sesamzaad-mengsel.

Pittige gegrilde tonijn tataki
De tonijn heeft een lekker crispy randje met sesam en chilivlokken.

Tonijn heeft een niet heel eeg uitgesproken smaak dus die kan dat best hebben. En natuurlijk serveren we het met een beetje sojasaus. Ik heb geen zout toegevoegd want dat zit a genoeg in deze saus.

tonijn tataki bakken

Pittige gegrilde tonijn tataki

Serveer dit tataki recept met een glas je saké, of een verfrissend biertje om de pittigheid een beetje te dempen! Zoals je in de receptkaart hebt gelezen neemt tonijn tataki bakken helemaal niet zoveel tijd in beslag. Een lekker voorgerechtje voor het weekend dus.

Koop wel goede vis, je eet het deels rauw en daardoor wil je zeker geen vis eten die niet vers is. Vaak haal ik dit soort blokken tonijn bij de groothandel waar ze in de vriezer liggen. Dat is ook een prima optie. Deze pittige gegrilde tonijn tataki maak ik vaak als voorgerechtje bij een visdiner.

tataki recept
tataki recept

Pittige gegrilde tonijn tataki

Rauwe tonijn, wij zijn er dol op, maar deze gegrilde versie is ook fantastisch!
5 van 5 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: voorgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: chili vlokken, lente ui, sesamzaadjes, tonijn
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 173kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 200 gram tonijn tartaar - knettervers
  • wokolie
  • 2 el witte sesamzaadjes
  • 2 el zwarte sesamzaadjes
  • 1 el chili vlokken
  • 1 lente ui - in ringetjes
  • 50 ml sojasaus

En zo maak je het:

  • Pak een schaaltje erbij en meng hier de sesamzaadjes en chilivlokken in. Duw de tonijntartaar in het mengsel en zorg dat er rondom een mooi laagje op de tonijn zit.
  • Verhit je koekenpan en doe er wat wokolie in. Bak de tonijn kort aan beide zijdes en haal dan uit de pan.
  • Snijd de tonijn in dunne plakken en serveer met de sojasaus en wat lente uitjes erbij.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Tonijn, wij eten het graag hier thuis, ik heb dan ook nog een aantal andere toppers voor je:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen.

Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Voorgerechten » Pittige gegrilde tonijn tataki

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept