Pittige kippendij bbq spiesen

Pittige kippendij bbq spiesen

Geschatte leestijd: 4 minuten

De bbq aansteken dat gaat nog niet helemaal vlekkeloos, dat moet ik toegeven, maar het kruiden en marineren van deze pittige kippendij bbq spiesen is geen probleem. Het geheim zit hem erin de kip een nachtje te laten marineren. Veelal wordt alles beter als je het eventjes laat staan. Het grootste klusje is het rijgen aan de spiesen, maar als dát dan het ergste is…. Dus zet die grill maar aan en laat deze spiesen mooi goudbruin bakken en geniet zelf ook lekker van het zonnetje met deze BBQ recepten.

Pittige kippendij bbq spiesen

Pittige kippendij bbq spiesen

We gebruiken in de marinade en in de saus die we erbij serveren chili vlokken en een pittige kruidenmix dus een lekker drankje erbij om de boel te blussen is zeker een goed idee! Neem eens een kijkje op mijn “drankjes” pagina hier op de site. Daar vind je eindeloos veel fijne cocktails die in plaats van dat standaard biertje goed bij een bbq passen! Onderaan de blog geef ik je nog wat extra ideetjes voor een aantal fijne BBQ recepten.

Pittige kippendij bbq spiesen

Oh en het vet bij het vlees? Dat laat je er lekker aanzitten! Dat smelt tijdens het grillen op de bbq en geeft je vlees zeker meer smaak. Ja kippendij is een stuk vetter dan de gewone kipfilet, maar geloof me met deze spiesen is de dij echt het juiste stukje vlees. Probeer het zelf en je zult merken hoe sappig en mals het vlees wordt dankzij het vet.

De sappen blijven behouden en dat zorgt voor een explosie van smaak in elke hap. Of je nu een barbecuefeestje hebt of gewoon een heerlijke maaltijd wilt bereiden, dit recept stelt nooit teleur.

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Pittige kippendij bbq spiesen

Pittige kippendij bbq spiesen

Zet de bbq maar aan, deze kippendij spiesen zijn top!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

5 van 67 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: BBQ
Keuken: European
Trefwoord: ketjap, kippendij, mirin, peterselie
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 dag 15 minuten
Totale tijd: 1 dag 25 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

stalen spiesen

Ingrediënten:

Voor de marinade heb je nodig:

Voor de saus heb je nodig:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Maak de marinade in een schaal. Mix goed door elkaar en schep dan de stukken kippendij erbij en mix deze heel goed. Dek de schaal af met huishoudfolie en zet weg in de koelkast voor een nachtje.
  • De volgende dag zet je dr bbq aan en terwijl die warm wordt rijg je de kippendijen aan de spiesen.
  • Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en klop met een garde tot een mooie gladde saus. Hak de peterselie.
  • Grill de spiesen op de hete bbq aan alle zijdes tot het vlees gaar is.
  • Serveer met de saus en wat gehakte peterselie.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

BBQ fan? Ik heb hier nog een aantal fijne gerechten die je op de BBQ kunt maken:

Een topper van deze website: boterzachte maiskolven van de bbq!

Iets luxer maar zeker heel erg lekker is ook kreeft van de bbq.

Of deze hele gegrilde dorade is ook echt een dikke aanrader.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Pittige kippendij bbq spiesen
4.95 from 67 votes (67 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept