Geschatte leestijd: 3 minuten
Chocolade, daar kun je toch nooit genoeg van krijgen? Ok het is wellicht niet super gezond maar als we het eten met mate dan moet het zo nu en dan best kunnen. We maken een heerlijke creamy pompoenpuree avocado chocoladetaart. De combinatie van dit fruit en deze groenten zal je wellicht verrassen. Maar ik kan je zeggen het past prima bij elkaar! Overigens gebruiken we in dit chocoladetaart recept suikervrije chocodrops. Pompoentaart maken
Deze taart bevat verder alleen wat ahornsiroop, en verder geen toegevoegde suikers. Verleidelijk om een extra groot stuk te nemen denk ik zo… Pompoenpuree kun je gemakkelijk zelf maken door verse pompoen te pureren. Ik heb het mezelf lekker makkelijk gemaakt en heb het uit blik gehaald.
Pompoenpuree avocado chocoladetaart
In dit chocoladetaart recept gebruiken we ahornsiroop. Dit zoete goedje komt uit esdoorns, het vocht uit deze bomen wordt geconcentreerd en zo krijg je siroop. Maar het is nog steeds wel een zoetstof. Dus helemaal suikervrij is deze taart niet. Maar we gebruiken géén bewerkte suikers. De rest van de suikers in deze pompoenpuree avocado chocoladetaart is de suiker die in het fruit, dadels of in de groente zit. Ik heb een grote zak suikervrije met chocodrops op voorraad. Heb jij dat niet dan kun je ook pure chocoladereep gebruiken. Daar zit minder suiker in dan in melkchocolade. Met wat kokosolie en cacaopoeder maken we een ganache. Al met al geen ingewikkeld recept dus!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Pompoenpuree avocado chocoladetaart
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 100 gr pistache noten - (gepeld)
- 200 gr dadels zonder pit
- 135 gr havermoutvlokken
- 1 tl vanille essence
Voor de vulling van de taart:
- 2 el cacaopoeder
- 180 gr pure chocolade chips
- 250 gr avocado
- 225 gr pompoenpuree
- 60 ml ahornsiroop
Voor de ganache:
- 80 gr kokosolie
- 60 ml ahornsiroop
- 20 gr cacaopoeder
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Voeg de pistachenoten, dadels, havermoutvlokken, vanille essence aan je keukenmachine en mix tot een plakkerig deeg krijgt.
- Neem een kleine springvorm erbij en doe hier bakpapier in. Vet deze in met een klein beetje kokosolie. Duw het deeg in de vorm en zet weg in de koelkast.
- Smelt de chocolade chips au bain marie en voeg de gesmolten chocolade samen met het avocado-vruchtvlees, pompoenpuree, cacaopoeder, en ahornsiroop toe aan je keukenmachine en draai tot je een romige substantie hebt. Schep dit op de bodem in de springvorm. Zet in de koelkast.
- Smelt in een pannetje de kokosolie voor de ganache met de ahornsiroop en roer het cacaopoeder erdoor. Schenk dit op de taart, met een lepel verspreid je het over de hele taart.
- Laat hem nu een hele nacht in de koelkast opstijven.
- Heerlijk Happen!
Meer lekkere recepten? Natuurlijk! Probeer anders ook eens één van deze toppers:
Deze heerlijke gezonde Madeleines met pompoenpuree.
Ook lekker is deze pittige avocado eiersalade.
Avocado fan? Dan is deze makkelijke avocado toast met honing ook erg lekker.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Pompoenpuree avocado chocoladetaart Pompoentaart maken
Een heerlijk taartje dit!