Pompoenpuree avocado chocoladetaart

Pompoenpuree avocado chocoladetaart

Estimated reading time: 3 minuten

Op zoek naar een gezonde chocoladetaart zonder geraffineerde suikers? Deze pompoenpuree avocado chocoladetaart is de perfecte oplossing! Met natuurlijke ingrediënten zoals dadels, ahornsiroop en suikervrije chocolade creëer je een romige, indulgente taart die je zonder schuldgevoel kunt genieten. De combinatie van pompoen en avocado zorgt voor een fluweelzachte textuur en subtiele smaak die perfect harmonieert met de rijke chocolade.

Chocolade, daar kun je toch nooit genoeg van krijgen? Ok het is wellicht niet super gezond maar als we het eten met mate dan moet het zo nu en dan best kunnen. We maken een heerlijke creamy pompoenpuree avocado chocoladetaart. De combinatie van dit fruit en deze groenten zal je wellicht verrassen. Maar ik kan je zeggen het past prima bij elkaar! Overigens gebruiken we in dit chocoladetaart recept suikervrije chocodrops. Pompoentaart maken

Pompoenpuree avocado chocoladetaart
Verrassende combi, maar heel erg lekker!

Deze taart bevat verder alleen wat ahornsiroop, en verder geen toegevoegde suikers. Verleidelijk om een extra groot stuk te nemen denk ik zo… Pompoenpuree kun je gemakkelijk zelf maken door verse pompoen te pureren. Ik heb het mezelf lekker makkelijk gemaakt en heb het uit blik gehaald.

chocoladetaart recept
Lekker met wat gehakte pistache noten en blauwe bessen erop als decoratie.

Gezonde Pompoenpuree Avocado Chocoladetaart – Suikervrij en Vegan

In dit chocoladetaart recept gebruiken we ahornsiroop. Dit zoete goedje komt uit esdoorns, het vocht uit deze bomen wordt geconcentreerd en zo krijg je siroop. Maar het is nog steeds wel een zoetstof. Dus helemaal suikervrij is deze taart niet. Maar we gebruiken géén bewerkte suikers. De rest van de suikers in deze pompoenpuree avocado chocoladetaart is de suiker die in het fruit, dadels of in de groente zit. Ik heb een grote zak suikervrije met chocodrops op voorraad. Heb jij dat niet dan kun je ook pure chocoladereep gebruiken. Daar zit minder suiker in dan in melkchocolade. Met wat kokosolie en cacaopoeder maken we een ganache. Al met al geen ingewikkeld recept dus!

Andere backdrop, een heel andere style, dezelfde taart!

Stap-voor-stap Bereiding van het recept

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Pompoenpuree avocado chocoladetaart

Gezonde Pompoenpuree Avocado Chocoladetaart met Pistache Bodem

Een verrassend gezonde chocoladetaart met pompoen en avocado, natuurlijk gezoet met dadels en ahornsiroop. Vegan, glutenvrij en perfect voor wie bewust wil genieten!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 18 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: taart
Keuken: European
Trefwoord: ahornsiroop, avocado, cacao, dadels, gezonde chocoladetaart, glutenvrije taart, pompoen, suikervrije taart, vegan dessert
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 dag 30 minuten
Totale tijd: 1 dag 40 minuten
Servings: 4 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 100 gr pistache noten - (gepeld)
  • 200 gr dadels zonder pit
  • 135 gr havermoutvlokken
  • 1 tl vanille essence

Voor de vulling van de taart:

  • 2 el cacao poeder
  • 180 gr pure chocolade chips
  • 250 gr avocado
  • 225 gr pompoenpuree
  • 60 ml ahornsiroop

Voor de ganache:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Voeg de pistachenoten, dadels, havermoutvlokken, vanille essence aan je keukenmachine en mix tot een plakkerig deeg krijgt.
  • Bekleed een kleine springvorm (18-20 cm) met bakpapier en vet licht in met kokosolie. Druk het deeg gelijkmatig aan in de vorm, ook tegen de randen omhoog. Gebruik de achterkant van een lepel voor een gladde afwerking. Zet 30 minuten in de koelkast.
  • Smelt de chocolade chips au bain marie en voeg de gesmolten chocolade samen met het avocado-vruchtvlees, pompoenpuree, cacaopoeder, en ahornsiroop toe aan je keukenmachine en draai tot je een romige substantie hebt. Schep dit op de bodem in de springvorm. Zet in de koelkast.
  • Smelt de kokosolie zachtjes en roer de ahornsiroop en cacaopoeder erdoor tot een gladde ganache. Laat 5 minuten afkoelen voordat je het over de taart giet. Verdeel gelijkmatig met een lepel
  • Laat hem nu een hele nacht in de koelkast opstijven.
  • Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Gezonde Pompoenpuree Avocado Chocoladetaart met Pistache Bodem
Amount per Serving
Calories
975
% Daily Value*
Fat
 
59
g
91
%
Saturated Fat
 
30
g
188
%
Trans Fat
 
1
g
Polyunsaturated Fat
 
6
g
Monounsaturated Fat
 
19
g
Cholesterol
 
3
mg
1
%
Sodium
 
19
mg
1
%
Potassium
 
1458
mg
42
%
Carbohydrates
 
113
g
38
%
Fiber
 
19
g
79
%
Sugar
 
77
g
86
%
Protein
 
13
g
26
%
Vitamin A
 
8977
IU
180
%
Vitamin C
 
10
mg
12
%
Calcium
 
151
mg
15
%
Iron
 
7
mg
39
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Meer lekkere recepten? Natuurlijk! Probeer anders ook eens één van deze toppers:

Deze heerlijke gezonde Madeleines met pompoenpuree.

Ook lekker is deze pittige avocado eiersalade.

Avocado fan? Dan is deze makkelijke avocado toast met honing ook erg lekker.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Vegetarisch » Pompoenpuree avocado chocoladetaart

2 gedachten over “Pompoenpuree avocado chocoladetaart”

4.89 from 18 votes (16 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept