Preirolletjes met ham en kaassaus

Preirolletjes met Ham en Zelfgemaakte Kaassaus

🕒 Bereidingstijd: 40 minuten  👨‍🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆

Deze preirolletjes met ham en kaassaus is een heerlijk comfortfood gerecht voor het hele gezin! In 40 minuten heb je een complete ovenschotel die je ook van tevoren kunt maken. Zelfgemaakte béchamel kaassaus maakt het verschil – veel lekkerder dan kant-en-klaar

Van Tevoren Maken en Opwarmen

Als je een drukke dag voor de boeg hebt, kan het soms lastig zijn om nog een gezonde en smakelijke maaltijd op tafel te zetten. Gelukkig is er een handige truc die je kunt gebruiken om tijd te besparen: maak je ovenschotel van tevoren klaar! Recept ham preirolletjes uit de oven

Preirolletjes met ham en kaassaus

Deze preirolletjes met ham en kaassaus zijn daar een perfect voorbeeld van. Het gerecht is eenvoudig te bereiden en vereist geen ingewikkelde kooktechnieken. Door het van tevoren klaar te maken, hoef je het alleen nog maar in de oven te zetten en op te warmen als je thuiskomt.

De kaassaus is een saus die je ook bij andere ovenschotels kunt gebruiken, echt een basis topper!
Natuurlijk kun je variëren met verschillende soorten kaas om er je persoonlijke smaak aan te geven.

 

Wijntips voor Klassieke Preirolletjes uit de Oven

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay past goed bij de zoute smaak van de ham en de romige kaassaus. Door te kiezen voor een wijn met een hogere zuurgraad, wordt het gerecht opgefrist en komen de smaken beter tot hun recht.

Een andere lekkere optie is om te kiezen voor een Grüner Veltliner. Dit is een Oostenrijkse wijn met een hogere zuurgraad en een aroma van citrus en groene appel. Dit past perfect bij de prei en geeft het gerecht een extra frisse toets. : Héérlijk happen!

Stap-voor-stap Bereiding van het recept

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Preirolletjes met ham en kaassaus

Klassieke Preirolletjes met Ham en Zelfgemaakte Béchamel Kaassaus

Nederlandse comfort ovenschotel met prei in ham gewikkeld, gegratineerd met romige zelfgemaakte kaassaus – perfect voor het hele gezin

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.8 van 26 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: prei
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 2 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 8 dunne preien
  • snufje zout
  • 1 pakje schwarzwälder schinken - pakje røget ham (Schwarzwälder) + pakje schouderham – gebruik beide voor variatie
  • 1 pakje schouderham
  • 25 gram boter
  • 25 bloem
  • 300 ml melk
  • 125 gram geraspte kaas - Gouda of Cheddar
  • gemalen zwarte peper
  • 25 gram bloem

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Was ondertussen de preien en verwijder het lelijke blad, snij het kontje eraf en de bovenkant van de prei. Snij ze in stukken van ongeveer 4centimeter.
  • Kook de stukken prei in ruim kokend water met wat zout in ongeveer 10 minuten beetgaar, laat ze vervolgens in een vergiet uitlekken.
  • Om de kaassaus te maken smelt je de boter in een steelpan en roer je er de bloem door, laat even 1 minuut pruttelen, dan schenk je er al roerend de melk scheutje voor scheutje erbij. Laat de saus al roerende 2 minuten op laag vuur koken. Voeg daarna 100 gram van de geraspte kaas toe en laat deze smelten, voeg hier flink wat peper aan toe.
  • Neem de preirolletjes uit het vergiet en rol hier de plakjes ham omheen, plaats de rolletjes in een ovenschotel en schenk dan de kaassaus erover.
  • Zet de schotel in het midden van de oven en laat hem daarna in 20 minuutjes mooi goudbruin worden.
Prei perfect voorbereiden: Snijd in 4cm stukken, kook 8-10 minuten beetgaar – niet te zacht anders vallen ze uit elkaar bij rollen. Laat goed uitlekken op keukenpapier
Perfecte béchamel: Maak roux van boter en bloem, bak 2 minuten. Voeg koude melk geleidelijk toe onder constant roeren. Anti-klontjes tip: gebruik garde en voeg melk langzaam toe.
 
Nutrition Facts
Klassieke Preirolletjes met Ham en Zelfgemaakte Béchamel Kaassaus
Amount per Serving
Calories
508
% Daily Value*
Fat
 
39
g
60
%
Saturated Fat
 
22
g
138
%
Trans Fat
 
0.4
g
Polyunsaturated Fat
 
2
g
Monounsaturated Fat
 
9
g
Cholesterol
 
109
mg
36
%
Sodium
 
633
mg
28
%
Potassium
 
973
mg
28
%
Carbohydrates
 
68
g
23
%
Fiber
 
7
g
29
%
Sugar
 
22
g
24
%
Protein
 
27
g
54
%
Vitamin A
 
7124
IU
142
%
Vitamin C
 
43
mg
52
%
Calcium
 
852
mg
85
%
Iron
 
8
mg
44
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Preirolletjes met ham en kaassaus? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Preirolletjes uit de oven met stamppot

Courgette rolletjes met ham en kaassaus

Courgette salade met garnalen

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Preirolletjes met Ham en Zelfgemaakte Kaassaus

14 gedachten over “Preirolletjes met Ham en Zelfgemaakte Kaassaus”

4.81 from 26 votes (21 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept